Monkihipsterin luottopipo on muhkea. Kuva: Shutterstock
Monkihipsterin luottopipo on muhkea. Kuva: Shutterstock

Vuonna 2017 juostaan näiden tyylien perässä.

1. Monkihipsteri

Tämä henkilö ostaa suurimman osan vaatteistaan Monkista tai joltain pohjoismaiselta designer-merkiltä. Kahdesta asiasta monkihipsteri ei luovu: Marimekon kangaskassistaan (sesonkiväreissä haluttua tavaraa) ja klassikkomaihareistaan. Kesällä hän vetää jalkoihinsa terveyssandaaleina tunnetut Birkenstockit tai muut paksupohjaiset sandaalit. Lappuhaalarit ja mekot ovat monkihipsteristä sööttejä, ja tällä hetkellä suurin villitys on pukea mekko t-paidan päälle. Tyyli on rohkea ja värikäs, mutta huoliteltu, eikä liian överi.

Hiusmalli on vuodesta toiseen lyhyt polkkatukka, ja päässä tällä henkilöllä on Samujin valtava jättipipo tai lierihattu. Koska monkihipsteri on pesunkestävä feministi, valkoisessa paidassa lukee voimaannuttavia lauseita, kuten ”Girl power” tai ”Future is female”". Kotinsa tämä henkilö vuoraa huonekasveilla.

 

A post shared by Monki (@monki) on

 

A post shared by Maiju Voutilainen (@mansikkka) on

 

2. Haippiboi

Tämän miesoletetun haippiboin päällä on merkkejä, joista et ikinä ole kuullutkaan. Mitä tuntemattomampi, sen parempi. Muutama asia yhdistää näitä pukeutujia, nimittäin mitä kummallisimmat luksuslenkkarit. Mitä kalliimpi, sen parempi. Jonottaa lenkkarikauppojen ulkopuolella uusinta Kanye Westin kenkää ja päivystää tietokoneellaan sen hetken halutuimman merkin vaatejulkaisua eli droppia.

Haippiboin tunnistaa isukkilippiksestä, olkapään yli vedetystä vyölaukusta, merkkihupparista ja päivittäin vaihtuvista nopeista kengistä. Tämä tyyppi ei lähde kotinsa ulkopuolelle kulahtaneissa pieruverkkareissa – ellei juuri ne ole kovaa huutoa haippiboin viiteryhmässä. Flexaa eli leveilee uusimmilla vaatehankinnoillaan Supremen liikkeen läheisyydessä, sillä onhan tyyli kaikki kaikessa.

 

A post shared by HYPEBEAST Style (@hypebeaststyle) on

 

A post shared by HYPEND (@hypendcom) on

3. Goals AF

Tämä henkilö vaihtaa tasaisin väliajoin tyyliään sen hetkisten villitysten perässä. Tällä hetkellä nuorehko naisoletettu henkilö vetää verkkosukkahousunsa farkkujensa yläpuolelle, ja vilauttaa samalla My Calvins -alusvaatteitaan tarkoituksella. Nenällä keikkuvat keltalinssiset imagolasit ja päässä myös haippiboilta tuttu isukkilippis. Päällään tällä pukeutujalla on Thrasherin, Filan, Puman tai muun sillä hetkellä trendikkään brändin logolla varustettu huppari tai collegepaita. Inspiraatiota pukeutumiseen hän saa jenkkitähdiltä, kuten Jennereiltä, Kardashianeilta ja Rihannalta. Meikki on voimakas, huoliteltu ja aina on fleek.

 

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen) on

 

A post shared by Amanda Khamkaew (@amandakhamkaew) on

4. Swedish blogger

Tämä tyyli on todella naisellinen ja huoliteltu. Ruotsalaisia bloggaajia, kuten Kenzaa ja Janni Deleriä ihaileva naishenkilö ostaa vaatteensa Zarasta, mutta satsaa kalliisiin asusteisiin. Käsivarrella keikkuu superkallis Chanelin tai Guccin klassikkokäsilaukku, joka löytyy jokaisen ruotsalaisbloggaajan vaatevarastosta. Louis Vuittonin Neverfull-käsilaukku on tämän pukeutujaryhmän kansallisaarre, ja todennäköisesti ensimmäinen kallis laukkuhankinta. Himoitsee punapohjaisia Louboutinen korkokenkiä, mutta muita viime aikaisia kenkätrendejä ovat muun muassa valkoiset Stan Smithit ja Adidas Superstarsit. Tämä henkilö luottaa pukeutumisessa mustaan, ja muihin hillittyihin väreihin. Asusteet iPhonen kuorista koruihin on kuparisia tai marmorisia.

 

A post shared by L I N D A J U H O L A (@lindajuhola) on

 

A post shared by Kenza Zouiten (@kenzas) on

 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.