Shiba inu Bodhin kuvat eivät jätä ketään kylmäksi. Kuva: Nemo
Shiba inu Bodhin kuvat eivät jätä ketään kylmäksi. Kuva: Nemo

Tiheä karvapeite ei ole tälle mallille este muotimaailmassa. Päinvastoin.

Useimmissa kuvissa Bodhi näyttää hymyilevän – olipa sillä päässään pipo tai aurinkolasit ja paljon muuta kuvausrekvisiittaa.

Korvat ovat terhakkaasti pystyssä, ja katseessa on tiettyä arvokkuutta, mikä kuuluu rodun luonteeseen.

Bodhi on New Yorkissa asuva 6-vuotias shiba inu, jolla on yksi maailman tunnetuimmista koirien Instagram-tileistä. Bodhilla on myös Tumblr- ja Facebook-tilinsä.

Sosiaalisen median sivustoilla urosmalli tunnetaan niin ikään nimellä Menswear Dog. Sekä Instagramissa että Facebookissa koiralla on tällä hetkellä yli 200 000 seuraajaa.

Lue myös: Seuraa näitä eläimiä Instagramissa

Koira teki ensiesiintymisensä kolme vuotta sitten internetissä. Omistajat päättivät pukea koiransa tavalliseen miesten paitaan, kravattiin ja villatakkiin sekä julkaisivat kuvan tästä kombosta Tumblrissa.

Sosiaalinen media villiintyi miesten vaatteisiin puetusta shiba inusta. Myös vaatevalmistajat innostuivat, ja koira on tehnyt yhteistyötä monien nimekkäiden brändien, kuten Ted Bakerin, American Apparelin sekä Salvatore Ferragamon, kanssa.

Fast Company -lehden mukaan koiran omistajat David Fung ja Yena Kim tienaavat noin 15 000 dollaria (noin 13 500 euroa) kuukaudessa – jos se on ollut hyvä kuukausi.

Huono kuukausi tarkoittaa heille 10 000 dollarin (noin 8 900 euron) tienestejä. Sosiaalisen median kuvausten lisäksi Menswear Dogia pyydetään myös aikakauslehtien malliksi, lanseerauksiin sekä erilaisiin muihin juhliin.

Vuonna 2015 Bodhi pääsi kokonaisen kirjan päämalliksi. Hänen omistajansa kirjoittivat hauskan oppaan nimeltä Pukeudu kuin mies. Suomessakin julkaistu kirja neuvoo miehiä tyylikkään pukeutumisen saloihin.

Pukeudu kuin mies -tyylikirja esittelee miesten vaatekaapin klassikoita ja shiba inu -rotuisen koiran parhaimpia poseerauksia. Kuvat: Nemo
Pukeudu kuin mies -tyylikirja esittelee miesten vaatekaapin klassikoita ja shiba inu -rotuisen koiran parhaimpia poseerauksia. Kuvat: Nemo

Eikö koiran pukeminen ihmisten vaatteisiin ole kiusallista?

Ei, omistajat ovat vakuuttaneet.

Heidän mukaansa Bodhin poseeraustaidot ovat melkein synnynnäiset ja se on erinomainen malli. Kun kuvauspäivä käynnistyy, Bodhi menee paikalleen ikään kuin se tietäisi, mitä tulee tapahtumaan, omistajat ovat kertoneet monta kertaa.

 

When you're a good boy and you know it 😎

Kuva, jonka Menswear Dog (@mensweardog) julkaisi

Bodhin päällä nähdään useimmiten aikuisten miesten vaatteita, kokoa XS tai pienempi. Joskus se päätyy markkinoimaan myös koirille mitoitettuja asusteita.

Tuoreista kuvista voi päätellä, että miesten rennossa katutyylissä on paljon sporttisuutta ja helppoutta. Bodhin päällä on nähty viime aikoina paljon reippaita urheiluvaatteita, pipoja sekä denimiä.

 

Wink Wednesday #😉

Kuva, jonka Menswear Dog (@mensweardog) julkaisi

 Lähteet: Fast Company, Daily Mail ja mensweardog.com

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.