Miltä sinun meikkipussisi sisältö näyttää? Kuva: Shutterstock
Miltä sinun meikkipussisi sisältö näyttää? Kuva: Shutterstock

Onko sinulla päivittäin käytössäsi neljä meikkituotetta vai yli kymmenen? Lukijoiden kuvat kertovat, että meikkipussin sisältö voi olla yksinkertaisen kevyt tai useiden kymmenien meikkien tyyris arsenaali.

Me Naiset kysyi lukijoiltaan, mitkä ovat heidän luottotuotteitaan ja millainen on heidän meikkipussinsa sisältö. Kuvista huomaa, että taso vaihtelee suuresti – aina 50 euron meikkipussista 500 euron meikkiboksiin.

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

1. Neljän tuotteen meikkipussi

”Luottotuotteeni on meikkivoide, jota käytän päivittäin – paitsi en vapaapäivinä, kun ei ole mitään "virallista" menoa. Ripsiväriäkin käytän nykyisin tosi harvoin, ennen käytin sitä aina.

Meikkipussissani ovat ripsiväri, meikkivoide, poskipuna ja jokin vanha luomiväri, jota olen käyttänyt ehkä kymmenen kertaa. Näihin meikkeihin olen laittanut rahaa noin 50 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

2. Tarjousmeikkejä tai kylkiäisiä

”Meikkipussini on pieni, mutta siihen mahtuu juuri tarvittavat: ripsiväri, huulihoide, musta rajauskynä, peitevoide, pieni tuoksunäyte, luomiväritrio, kynsiviilapakkaus, pinsetit ja hiuspinni.

Etsin aina tarjouksia eri paikoista. Kalleimmat tuotteeni ovat peitevoide ja ripsiväri. Monet muut tuotteet ovat näytteitä tai saatu kylkiäisenä. Yhteensä näihin on mennyt noin 75 euroa.”

Lukijan kuva
Lukijan kuva

3. Ylistys CC-voiteelle

”En meikkaa joka päivä, vaan silloin kun on jotakin menoa tai juhlia.

Meikkipussistani löytyvä CC-voide on suosikkituotteeni. Minulla on myös kivipuuteri, kolme ripsiväriä, rajausväri, kaksi huulipunaa, huulikiilto, kaksi luomiväriä sekä kolme kynsilakkaa. Näihin on mennyt arviolta 150 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

4. Luonnollisen meikkaajan tarvikkeet

”Meikkipussistani löytyy aina meikkivoide, kulmakynä, musta ripsiväri, pohjustusvoide, rajauskynä, aurinkopuuteri ja suti, poskipuna, hajuvesi, vanupuikkoja,  pikkuhousunsuoja sekä pinnejä ja ponkkareita.

Käytän näitä kaikkia tuotteita joka päivä. Meikkaan kuitenkin luonnollisesti, ja tärkeimpiä minulle ovat meikkipohjan tuotteet ja ripsiväri. Kallein meikeistäni on ollut pohjustusvoide. Nämä kaikki ovat maksaneet yhteensä noin 250 euroa.”

 

Lukijan kuva
Lukijan kuva

5. Arkisin käytössä yli kymmenen tuotetta

”Meikkikokoelmani on kasvanut noin kymmenen vuoden ajan. Vanhin meikeistäni on luomiväri.

Luottomeikkini ovat neljän napin luomiväri ja meikkivoide. Arkisin käytössäni on maskara, rajausväri, luomiväri, meikkivoide, puuteri, poskipuna, korostus ja varjostustuote, kulmaväri, kulmavaha, huulikiiltoa ja/tai -punaa. Käytän myös meikinkiinnitysspraytä. Harvemmin käytän kymmenen vuotta vanhaa luomiväriäni, josta en tunnesyistä raaski luopua.

”Harvemmin käytän kymmenen vuotta vanhaa luomiväriäni, josta en tunnesyistä raaski luopua.”

Meikkipussissani on luomivärejä, pari maskaraa, irtopuuteri, kolme erilaista meikkivoidetta, suteja, pohjustusvoide, kaksi korostustuotetta, kolme peitainetta, näyte seerumista ja öljystä sekä poskipuna. Kuvassa eivät näy meikeistäni seuraavat: kolme luomivärikynää ja kulmakarvaväri, rajauskyniä silmiin sekä yksi huulille. Huulikiillot ja punat ovat myös eri paikassa, kaikki eivät olisi sopineet kuvaan!

Hintaa on vaikea arvioida, mutta luulisin sisällön maksavan yli 500 euroa.”

Katso lisää lukijoiden kuvia heidän meikkipusseistaan ja lähetä oma kuvasi täällä.

 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Kuinka arvokas on sinun meikkipussisi sisältö?

201–499 euroa
201–499 euroa
24.4%
101–200 euroa
101–200 euroa
23.4%
500 euroa tai enemmän
500 euroa tai enemmän
17.0%
76–100 euroa
76–100 euroa
11.7%
51–75 euroa
51–75 euroa
9.5%
31–50 euroa
31–50 euroa
8.5%
0–30 euroa
0–30 euroa
5.3%
Ääniä yhteensä: 94
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.