Mert Otsamo suunnitteli ja valmisti näyttelijä Tiina Lymin asun. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mert Otsamo suunnitteli ja valmisti näyttelijä Tiina Lymin asun. Kuva: Jonna Öhrnberg
Monen mielestä presidenttipuoliso Jenni Haukion asu oli nappivalinta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Monen mielestä presidenttipuoliso Jenni Haukion asu oli nappivalinta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Satu Taiveahon hempeässä asussa oli myös särmää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Satu Taiveahon hempeässä asussa oli myös särmää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Haloo Helsingin Ellin asu oli kuorrutettu kukilla. Kuva: Jonna Öhrnberg
Haloo Helsingin Ellin asu oli kuorrutettu kukilla. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jaana Pelkosen asun väriä kuvailtiin purukuminpinkiksi. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jaana Pelkosen asun väriä kuvailtiin purukuminpinkiksi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Mert Otsamon unettomat yöt tuottivat tulosta.

Linnassa suunnittelija Mert Otsamon näyttävässä puvussa juhlinut näyttelijä Tiina Lymi, 44, ei jäänyt seinäruusuksi. Me Naisten lukijat äänestivät hänet illan upeimmaksi. Lymi sai 16 prosenttia kaikista äänistä.

Puvun valmistanut Mert Otsamo kertoi Linnan juhlien jatkoilla, ettei ole nukkunut pukujen valmistamisen takia pariin viikkoon tai syönyt päiviin. Otsamo valmisti Lymin lisäksi asut muun muassa korusuunnittelija Saija Saarelalle ja poliitikko Ozan Yanarin Aishi-puolisolle.

Lymi saapui Linnaan miehensä kanssa ja kertoi Me Naisille olevansa onnellinen. Lymin puoliso ei ole julkisuuden henkilö.

Äänestyksessä myös presidenttipuoliso Jenni Haukion fuksianvärinen silkkiasu, entisen kansanedustajan Satu Taiveahon punkprinsessan tyyli ja Haloo Helsinki -yhtyeen Elli Haloon rokkiasu ihastuttivat. 

Linnan upeimmat:

1. Tiina Lymi 16 %

2. Jenni Haukio 12 %

3. Satu Taiveaho 12 %

4. Elli Haloo 11,5 %

5. Jaana Pelkonen 8,5 %

Ääniä annettiin yhteensä 476.

He eivät olleet mukana äänestyksessä, mutta keräsivät silti ihastelua: kansanedustaja Emma Kari, Varusteleka-yrityksen perustaja Valtteri Lindholm itse kokoamassaan kansallisasussa, kansanedustaja Kike Elomaa hapsu-unelmassa, basisti Lauri Porran puoliso Dalia Stasevska, kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén ja oopperalaulaja Mari Palo.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.