Tässä toimituksen tulkinta Antsku-hahmosta. Toimittajamme otti roolin heti omakseen, kuva Panu Pälviä.
Tässä toimituksen tulkinta Antsku-hahmosta. Toimittajamme otti roolin heti omakseen, kuva Panu Pälviä.
Se alkuperäinen Antsku, kuva MTV.
Se alkuperäinen Antsku, kuva MTV.
Vielä kerran huulikiillon kanssa, kuva Panu Pälviä.
Vielä kerran huulikiillon kanssa, kuva Panu Pälviä.

Imatra täyttyi Antsku-kopioista, kun Jussi Vatasen Putous-hahmo kävi kotipaikkakunnallaan vierailulla. Näin astut koko Suomea ihastuttavan romahtelevan söpöliinin saappaisiin.

Asu

Antsku-bantskulla on helppoa, kun jalkaan voi vetää löhöverkkarit tai lähiöcolleget, päälle maailman muhkeimman villapaidan ja jalkaan pehmoiset sukat. Yhtä sääntöä ei kuitenkaan ole tehty rikottavaksi: vaaleaa sen olla pitää.

Meikki

Antsun meikki henkii huoletonta lähiöglamouria. Tärkein yksityiskohta on pinkki helmiäishohtoinen huulikiilto, jota on reilu kerros. Sitä myös lisäillään usein.

Silmiä kehystävät näytävät tekoripset, joiden kanssa Antsku toisinaan käyttää eyeliner-rajausta. Luomille sipaistaan häivähdys rusehtavanpunaista luomiväriä. Rusehtava teema jatkuu poskilla, joihin on sudittu rutkasti aurinkopuuteria.

Hiukset

Punaruskea tukka on nostettu klipseillä päälaelle huolettomaksi lehmänlantapyöräytykseksi. Hiuspannan virkaa toimittavat kampauksen sekaan tökätyt silmälasit.

Asenne

Siinä on sitä jotain imatralaista suloisuutta, viattomuutta ja lempeyttä hyppysellisellä omaa tahtoa.

Sydämiä!

Putouksen viidennen tuotantokauden finaalijaksossa lauantaina 1. maaliskuuta kello 19.30 selviää, onko Antsku vai Ymmi Hinaaja vuoden sketsihahmo.

 

Lue myös:

Onko tässä tosielämän Putous-Antsku?

Aku Hirviniemi ennustaa Putouksen voittajan: "Hieno ja tarkka hahmo"

Näin tuunaat lemmikkisi Antskuksi ja Jäbä Leissoniksi

Kiire ja meikkivoiderajat, te ette ole tervetulleita näihin juhliin. 

Ammattilaisen meikkituolissa istuminen on ihanaa, mutta tyyristä. Niinpä erityisiin juhlapäiviinkin valmistautuessa täytyy usein ottaa meikkisuti kauniiseen käteen ja loihtia juhlameikki ihan itse. 

Etenkin sellaisina juhlapäivinä, joista jää muistoksi pitkä liuta valokuvia, paineet onnistua meikin kanssa ovat kovat. Kauniin ja kestävän meikin teko itse ei onneksi ole mikään mahdottomuus.

Britannian Elle haastatteli meikkitaiteilija Trish McEvoyta siitä, miten täydellisen juhlameikin voi tehdä itse omana hääpäivänään. Samat niksit pätevät muidenkin tärkeiden päivien meikkeihin.

Näin onnistut:

  1. Varaa puolitoista tuntia aikaa. Kyllä, oikeasti. Mestariteokset eivät synny kiireessä.
  2. Toimi järjestyksessä. Ensin hiukset, sitten meikki ja viimeisenä juhlavaatteet niskaan. Jos paita tai mekko pitää pukea pään yli, estä meikin ja juhlavaatteen ei-toivotut kohtaamiset pitämällä ohutta huivia kasvojen päällä pukeutuessasi.
  3. Luota tyyliisi. Juhlapäivänä on tarkoitus näyttää omalta itseltä, mutta vain vähän tavallista paremmalta. Hää- tai valmistujaispäivän aamu ei ole hyvä hetki tyylipoliittisille täyskäännöksille. 
  4. Harjoittele etukäteen. Harva saa irtoripset aseteltua ja silmät rajattua täydellisesti ensi yrittämällä. 
  5. Käytä arkimeikkiäsi perustana. Jos sinulla on tapana tehdä vahva meikkipohja arkiaamuisin, tee se juhlaankin – mutta jos arkimeikkisi koostuu ripsarista ja peitevoiteesta, voi juhlameikiksi riittää muutaman irtoripsitupsun ja heleän poskipunan lisääminen arkimeikkiin.
  6. Häivytä huolella. Kehnosti häivytetyn meikkivoiteen ja kaulan ihon välisen sävyeron ei pitäisi olla potrettien keskipiste. 

Kesä on ihon parasta aikaa. Teoriassa. Todellisuudessa kasvoille saattaa kesäkuumalla pukata ikävää ihottumaa ja kipeää näppyä. Ratkaisimme  kesäihon yleisimmät ongelmat,

jotta voit keskittyä uittamaan varpaita laiturilta.

Näppylänaama

Ongelma: Hikeen sekoittuneet bakteerit ja ihon omat öljyt saavat ihohuokoset tukkeutumaan, ja turhan tuhti aurinkovoide näkyy seuraavana päivänä finneinä poskilla.

Ratkaisu: Kanna rantakassissa mukana puhdasta pikkupyyhettä tai pikkupakettia nenäliinoja. Taputtele hikistä ihoa pyyhkimisen sijaan, sillä pyyhkiminen saattaa pahentaa tilannetta. Pese hatut ja pyyhkeet jokaisen käyttökerran jälkeen. Kiinnitä huomiota aurinkosuojan koostumukseen: valitse tuote, joka on öljytön ja ei-komedogeeninen.

Pintakuiva iho

Ongelma: Vaikka Suomen kesä onkin yleensä kostea, saattaa iho yllättäen muuttua pintakuivaksi. Aurinko, uintireissut ja ilmastointi voivat yhdessä saada ihon kiristämään.

Ratkaisu: Käy uima-altaassa tai merivedessä pulahtamisen jälkeen pikapesulla, jotta suola ja kemikaalit eivät jää iholle muhimaan. Valitse kasvoille ”saippuaton” eli sulfaatiton putsari, joka on iholle hellävaraisempi. Levitä kosteusvoide välittömästi pesun jälkeen, jotta voide sitoo kosteuden iholle. Muista juoda riittävästi. Hehkuvan ihon takaamiseksi vettä voi kesäkuumalla juoda huoletta muutaman litran päivässä.


Pigmenttiläiskät

Ongelma: Kaikki auringossa käryttelyn haitat eivät näy iholla saman tien: kolmen-neljänkympin korvilla kasvoille voi alkaailmestyä ruskeita läiskiä, pigmenttimuutoksia.

Ratkaisu: Yleensä poskille, ylähuuleen ja otsaan ilmestyviin tummentumiin kannattaa kokeilla pigmenttiläiskille tarkoitettuja seerumeita ja täsmätuotteita, jotka vaalentavat ihoa. Uusien pigmenttimuutosten syntyä voi estää suojaamalla läiskille alttiit kasvot SPF 50 -suojavoiteella sekä suosimalla leveälierisitä hattua, joka on kaiken lisäksi trendikäs!

Aurinkoihottuma

Ongelma: Illalla kasvoille ja dekolteelle saattaa ilmestyä kuivaa, kutisevaa näppyä. Aurinko­ihottuma puskee iholle, vaikka suojavoiteita olisi käyttänytkin. Kyse on kehon ylikuumenemisesta, mitä varsinkin urheilu aiheuttaa.

Ratkaisu: Viilennä näppylöille noussut iho kylmällä, märällä pyyhkeellä ja anna ihon ilmakuivua viilennysoperaation jälkeen. Jos paikallishoidosta ei ole apua, rauhoita ihoa vartin kylmällä suihkulla. Välttele seuraavat päivät hajustettuja voiteita ja pesuaineita. Pahimpaan ihottumaan kannattaa levittää ohut kerros apteekin kortisonivoidetta.