Vaatteet siististi rekissä ja sävy sävyyn. Nämä kyllä menevät heti kaupaksi! Kuva: Sanoma-arkisto
Vaatteet siististi rekissä ja sävy sävyyn. Nämä kyllä menevät heti kaupaksi! Kuva: Sanoma-arkisto

Haluatko tyhjentää vaatekaappiasi ja tienata samalla rahaa? Me Naiset listasi Facebook-kirppisten tämän hetken suosituimmat vaatteet ja vinkit, joilla voi parantaa oman myynti-ilmoituksensa huomiota.

 1. Minna Parikan pupukengät
  Suomalaissuunnittelija Minna Parikan Bunny Sneaks -tennarit ovat valloittaneet maailmaa pari vuotta. Pupunkorvaiset kengät menevät nyt kaupaksi missä tahansa koossa ja melkeinpä myös missä tahansa hinnassa.
  Facebookissa on oma ryhmänsä Minna Parikka Secondhand (suljettu ryhmä), mutta pupukenkiä kaupitellaan paljon myös muissa ryhmissä. Jonottajia löytyy jopa 250 euroa maksaviin käytettyihin kenkiin, mutta silloin kyseessä ovat glitterkuosiset tai muuten erikoiset pupuset. Tavallisten, vähän käytettyjen parikoiden hinnat liikkuvat sadan euron molemmin puolin.
  Lue myös! Kulahtivatko valkoiset tennarisi? Näillä vinkeillä saat ne jälleen loistamaan
  Näiden tennareiden valkoisen osan olisi voinut hinkata puhtaaksi ennen myynti-ilmoitusta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Näiden tennareiden valkoisen osan olisi voinut hinkata puhtaaksi ennen myynti-ilmoitusta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Ennen kuin laitat tennarisi myyntiin, puhdista ne – varsinkin valkoiset osat. Myös nauhojen vaihtaminen ennen valokuvaamista raikastaa käytettyjen kenkien ilmettä paljon.
   

 2. R/H:n Mickey-vaatteet
  Kotimaisen R/H-vaatemalliston takana ovat Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi, jotka perustivat studionsa vuonna 2011. Merkin tunnetuimmista vaatteista löytyy Mikki-hiiren korvia muistuttavia kuvioita, ja nämä Mickey-vaatteet ovat olleet jo muutaman vuoden hurjan suosittuja.
  Niiden perään kysellään lähes päivittäin Facebookin kirppisryhmissä, ja nukkaisetkin tuotteet kelpaavat tosifaneille – jopa melkein alkuperäishinnoilla. R/H-vaatteet ja -asusteet saavat nopeasti uuden kodin, joten näiden metsästykseen tarvitaan paljon onnea. Vaatteitaan myyntiin laittavan kannattaa varautua moniin av/yv-viesteihin.  
  Lomareissun verran kiinni rahaa puserossa. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Lomareissun verran kiinni rahaa puserossa. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Myyjänä kannattaa kertoa heti kaikki tiedot tuotteesta, kuten koko, materiaali, mitta kainalosta kainaloon, pituus, myyntipaikkakunta ja mahdollinen eläintalous. Nämä tiedot helpottavat kaupantekoa.

   

 3. Lippalakit
  Lippis on uusi pipo! Lippalakki on tärkeä osa etenkin nuorisolaisten uniformua, mutta tänä kesänä sitä käyttävät kaikenikäiset naiset. Lippismuijilla on todistetusti hauskempaa. Merkki-, glitter- ja retrolippikset viedään käsistä, sillä jokainen haluaa kesän trendikkäimmän asusteen itselleen edullisesti. Lähtöhinta: kaksi euroa!
  Myydäkö vai eikö myydä? Kuva: Marjut Laukia
  Myydäkö vai eikö myydä? Kuva: Marjut Laukia

  Vinkki! Ota lippisselfie ja julkaise se, jos haluat eroon lippalakistasi FB-kirppiksellä. Sovituskuva markkinoi tuotetta paremmin kuin yksikään peruskuva.

   

 4. Fjällrävenin reput
  Pienenä, isona, kuluneena, uutena. Fjällrävenin reput ovat klassikkotuotteita, jotka ovat olleet suosittuja nettikirppiksillä jo vuosia. Varsinkin Kånken-reput.
  Kesälomien ja -festareiden aika tuo piikin kysyntään, joten käytetystäkin repusta kannattaa varautua maksamaan 50 euroa. Hiljaisimpina aikoina Kånkenin saattaa saada omakseen somekirppikseltä kymmenelläkin eurolla.
  Tässä repussa on ikävä tahra, joka olisi syytä puhdistaa ennen myyntiä. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Tässä repussa on ikävä tahra, joka olisi syytä puhdistaa ennen myyntiä. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Jos olet myymässä omaa reppuasi, täytä se ennen valokuvaamista. Pulleampi reppu näyttää kuvissa paremmalta kuin tyhjänä luiruna kuvattu.

   

 5. Lidlin vaatteet
  ”Myykää minulle yksi maksimekko.”
  Me Naiset kertoi kuukausi sitten Lidlin maksimekkojen aiheuttamasta maniasta. Alle yhdeksän euron kesämekot myytiin nopeasti loppuun kaupoissa ja niiden perään kysellään aktiivisesti FB-kirppiksillä.
  Myös muut Lidlin vaatteet käytetyistä rintaliiveistä urheilutrikoisiin ovat olleet suosittuja varsinkin XL-kokoisten Facebook-ryhmissä. Käyttämättömät tuotteet ovat myynnissä alkuperäishinnoilla, muut vähän edullisemmin.
  Jos vaate on vielä paketissa, kannattaa hyödyntää pakkausta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Jos vaate on vielä paketissa, kannattaa hyödyntää pakkausta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Kuvaa vaatteesi itsesi päällä tai silitettynä tasaisella pinnalla tai henkarissa roikkumassa. Siististi esitelty vaate herättää paremmin huomiota.
   

 6. 2–3 euron vaatteet
  Vanha mekko. Shortsit. Lippalakki. Kengät. Nettikirppiksillä menee kaupaksi kaikki pienen rahan tuotteet – jos vain jaksaa ottaa kuvia niistä sekä pyörittää sovitus- ja noutorumbaa. Kaikki eivät jaksa valokuvata vaatteitaan eivätkä viestitellä noutoajoista ja vievät siksi ne suosiolla kierrätyspisteisiin.
  Vinkki! Kannattaa harkita, että sopisivatko parin euron vaatteet niin sanotusti pakettimyyntiin, jolloin esimerkiksi viisi tuotetta maksaisi yhteensä 10–20 euroa.  

Myös nämä merkit käyvät nyt erittäin hyvin kaupaksi FB-kirppiksillä:

 1. Ivana Helsinki
 2. Samuji
 3. Adidas
 4. Karhu
 5. Nike
 6. COS
 7. Acne Studios
 8. Lumi
 9. Arela
 10. Marimekko

Kirjoittaja on muuttoon valmistautuva minimalisti, joka myy välillä vaatteitaan Facebook-kirppiksillä ja seuraa aktiivisesti somepalstojen tarjontaa.

Kerro kokemuksiasi

Myytkö sinä vaatteitasi Facebook-kirpputoreilla?
Miten varmistat vaatteidesi menekin? Kerro parhaat myyntivinkkisi alla olevassa kommentointikentässä.

Eikö pitkä lentomatka innosta? Onneksi on paljon hyviä ja edullisia lähikohteita – muitakin kuin ne perinteiset Tukholma, Tallinna ja pohjoisen hiihtokeskukset.

Kyllästyttääkö Tallinna? Kokeile näitä! 

Vilna, Liettua

Vilnan romanttisen vanhankaupungin kujilta löytyy paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita viehättävistä supertyylikkäisiin. Hintataso on selvästi Tallinnaa edullisempi. Esimerkiksi kolmen ruokalajin lounas viinilasin kera fine dining -ravintola Dupliksessa (Trakų g. 14) maksoi vaivaiset 12 euroa. Liettuassa on paljon vaateteollisuutta, joten Vilnasta löytyy monia pikku putiikkeja pullollaan paikallisten suunnittelijoiden kekseliäitä luomuksia. Pellavatuotteet ovat edullisia ja laadukkaita: jos olet aina haaveillut pellavalakanoista, muttet ole raskinut niitä ostaa, Vilnasta saat ne murto-osalla Suomen hinnoista.

Miten? Finnairin koneella Helsingistä reilussa tunnissa, monilla matkatoimistoilla laiva–bussi-yhteyksiä Tallinnan kautta.

Rakvere, Viro

Jos olet kylpylöiden ystävä, testaa Pohjois-Viron Rakvere. 15000 asukkaan kaupungissa sijaitsevaa Aqva Spa’ta kehutaan Viron parhaaksi kylpyläksi. Supersiisti se onkin: on aalto- ja vastavirta-allasta, putkiliukumäkeä, ulkoallas, seitsemän saunaa ja tosiuimareillekin kunnon kuusiratainen allas.

Aivan kylpylän kupeessa on 1200-luvulta peräisin oleva Rakveren linnoitus, jossa järjestetään opastettuja kierroksia. Vanhassa kaupunginosassa on pieniä, suht edullisia käsityöläispuoteja.

Miten? Suomalaisten matkanjärjestäjien valmismatkoilla tai omalla autolla Tallinnasta.

Vilnan hintataso on vielä ilahduttavan edullinen. Kuva: Shutterstock
Vilnan hintataso on vielä ilahduttavan edullinen. Kuva: Shutterstock

 

Onko Tukholma liian tuttu? Vaihda näihin! 

Kööpenhamina, Tanska

Tanskan pääkaupunki on pieni ja kompakti: sen valloittaa helposti kävellen. Ravintolatarjonta on vailla vertaa – tsekkaa esimerkiksi trendikäs Höst (Nørre Farimagsgade 41) tai Apollo Kantine (Nyhavn 2). Jos sinänsä ihana Tivoli, kävelykatu Strøget ja muut perinteiset turistikeskittymät eivät innosta, suuntaa Köpiksen cooleimmille kulmille Nørrebrohon. Siellä riittää persoonallisia ravintoloita ja pikkukauppoja. Kööpenhamina hivelee esteetikon sielua: jo pitkien ja kauniiden tanskalaisten seuraaminen ilahduttaa. Kaupungin huono puoli on hintataso: hotellit ovat tyyriitä.

Miten? Finnair, Norwegian ja SAS lentävät Helsingistä suoraan, 1h40min.

Hampuri tai Lyypekki, Saksa

Adventtiaikaan kannattaa päätyä Pohjois-Saksaan! Voit suunnata hipsterihenkiseen Hampuriin tai pieneen, idylliseen Lyypekkiin. Saksalaiset osaavat ottaa joulutoreistaan kaiken irti. Sadekamppeet mukaan ja Glühweinia juomaan, se riittää aktiviteetiksi. Hansarakennuksiakin voi katsella, jos sellaista kaipaa. Bonuksena Saksassa keskitasonkin hotelleissa on yleensä ihana aamupala.

Miten? Helsingistä Finnairin koneella suoraan Hampuriin tai Finnlinesin autolautalla kaupunkien kupeeseen Travemündeen.

Pietari, Venäjä

Venäjän entinen pääkaupunki on kuvankaunis metropoli, jota on turha arastella. Jos koivet kestävät, kävele 4,5 kilometrin pituinen Nevski Prospekt päästä päähän. Lännessä valtakatu alkaa upean Eremitaasin palatsin läheltä, ja itään mennessä se ylittää useita maalauksellisia kanavasiltoja. Idässä odottaa 1700-luvulla rakennettu Aleksanteri Nevskin luostari, jonka viereiselle hautausmaalle on haudattu legendoja Dostojevskistä Tšaikovskiin. Metro on helppo ja toimiva, Stalinin aikaiset prameat metroasemat kristallikruunuineen ovat nähtävyyksiä jo sellaisenaan. Leivokset, blintšik-letut ja tee piristävät kävelyn lomassa.

Miten? Allegro-junalla Helsingistä reilussa kolmessa tunnissa (muista viisumi!), risteilylaivalla pääsee myös ilman viisumia kahdeksikin yöksi. St. Peter Linen laiva on kokijasta riippuen sympaattisen nostalginen tai nuhjuinen, mutta paatilla on yleensä lupsakka meininki.

Trendikkääseen Köpikseen saa jatkuvasti edullisia lentoja. Kuva: Shutterstock
Trendikkääseen Köpikseen saa jatkuvasti edullisia lentoja. Kuva: Shutterstock

 

Aina Leville tai Rukalle? Testaa nyt nämä!

Bad Gastein, Itävalta

Alpeille pääsee kätevästi valmismatkoilla, joihin kuuluu hiihtopaketti kuljetuksineen ja puolihoitoineen. Suosittu kohde on esimerkiksi Itävallan postikortinkaunis Bad Gastein; sen perinteinen alppihotelli Hotel Salzburger Hof spa-osastoineen on erinomainen valinta. Itävallan lisäksi alppireissulle pääsee ainakin Italiaan, Ranskaan, Sveitsiin ja Andorraan.

Miten? Matkoja järjestävät Suomesta STS-Alppimatkat ja You Travel.

Otepää, Viro

Viro ei tule ensimmäisenä mieleen, kun hiihtolomakohdetta miettii, mutta Otepään hiihtokeskus Tarton eteläpuolella on erinomainen valinta. Maasto on vaihtelevampaa kuin muualla Virossa, ja harjut saavat aikaan mukavia korkeuseroja. Huononakin lumitalvena Otepää voi yllättää upeilla laduillaan, jotka ovat kelvanneet myös hiihdon maailmancupiin. Ehkä senkin johdosta kaupungissa on paljon pieniä hotelleja ja majataloja.

Tukikohdaksi voi ottaa esimerkiksi Pyhäjärven kylpylän kaupungin keskustan tuntumassa. Miljöö muistuttaa vanhaa kartanonpuistoa. Kylpylään kuuluu iso uimahalli, kuntosali, keilarata ja saunoja. Tarjolla on monenlaisia hoitoja, esimerkiksi laavahierontaa kuumilla kivillä. Kylpylän ohi kulkee hiihto-, vaellus- ja pyöräilyreittejä eri suuntiin. Syyslomakohteenakin Otepää toimii mainiosti esimerkiksi maastopyöräharrastajalle.

Miten? Kätevimmin autolla Tallinnasta. Myös muutama matkatoimisto järjestää kylpylämatkoja.

Tahko, Suomi

Tahkolla on hyvät ja monipuoliset rinteet, joissa riittää laskettavaa useammaksi päiväksi. Tahkolla on myös kylpylä ja monipuolinen ravintolatarjonta.

Miten? Keskus sijaitsee Kuopion pohjoispuolella, aika lailla keskellä Suomea, joten se on ideaali automatkakohde sekä itä- että länsisuomalaisille.

Kilpisjärvi, Suomi

Kylmä, kirkasvetinen järvi ja sympaattinen kylä sen rannalla ovat omanlaisiaan niin fiilikseltään kuin maisemiltaan. Kannattaa tehdä patikkaretki Saanan huipulle tai venereissu järven yli Kolmen valtakunnan rajapyykille. Parikymmentä kilometriä Suomen rajasta, Norjan puolella, alkaa näkyä huikeita vuonomaisemia ja ikijään kruunaamia jättituntureita. Saattaapa reitin varrelle osua soliseva vesiputouskin. Tarjolla on monenhintaista majoitusta muutamien kymppien mökeistä kolmen tähden hotelleihin. Ruska on parhaimmillaan syyskuussa, mutta maisemat palkitsevat myös myöhäisen vaeltajan. Talvella harva paikka on yhtä lumivarma kuin käsivarsi. 

Itävallan Bad Gasteinissa pääsee lumisiin postikorttimaisemiin. Kuva: Shutterstock
Itävallan Bad Gasteinissa pääsee lumisiin postikorttimaisemiin. Kuva: Shutterstock

Alle kympillä voi saada toimivan mattameikkivoiteen, hieman kevyttä sävyä – tai päänsäryn tuhdeista hajusteista.

Jos haussa on halpa meikkivoide, markettien meikkivalikoimasta on paljon apua. Esimerkiksi muutama vuosi sitten Suomeen tulleella Essencellä on valikoimassaan useampikin meikkivoide, jonka hinta jää viiden euron paikkeille. Ehkä kaikkein edullisimmin meikkivoiteensa saa Lidlistä. 

Alle kymmenen euron hintaluokassa valinnanvaraa on jo melko paljon. Myynnissä oleva sävyvalikoima tosin on monessa edullisessa meikkivoiteessa hyvin suppea, esimerkiksi kolme sävyä. Mattameikkivoidetta etsivä löytää edullisen tuotteen todennäköisemmin kuin kuultavaa tai hehkuvaa lopputulosta tavoitteleva. 

Entä laatu? Pikatestasimme kuusi alle kymmenen euron meikkivoidetta.

Perustavaraa ilman peittävyyttä

Cien Liquid Foundation, 3,99 euroa

Sopivan meikkivoidesävyn löytäminen Lidlistä ei ole ihan helppoa, sillä testerit ja peilit puuttuvat. Onneksi pakkauksissa on läpinäkyvät paneelit, joista pilkottavia sävyjä vertailen naamaani taskupeilin avulla. 

Itse meikkivoide on monin tavoin mitäänsanomatonta. Jälki ei ole ihan mattaa eikä ihan kuultavaa, tuoksu on mieto ja voide levittyy kohtalaisesti. Tavara ei ole kovin peittävää, joten erillinen peitevoide on tarpeen.

Meikkivoide kestää sitkeästi kasvoilla läpi jopa erittäin hikisen hot joogan. Iho ei meikit naamassa hikoilusta kylläkään ilahdu.


Tujua tuoksua

Essence Stay All Day 16 Hour Foundation, 4,69 euroa

Pumppupulloon pakattu Essence tuoksuu erittäin voimakkaasti. Jos et pidä hajusteista, älä mene lähelle tätä meikkivoidetta! 

Meikkivoide levittyy miellyttävästi ja peittää hyvin. Läheltä katsottuna juonteet ja kuivat kohdat korostuvat, mutta työpaikalla lopputulos saa kehuja. 

Tuote lupaa 16 tunnin pitoa. Sekaiholle kiilto ilmaantuu iltaan mennessä, kuivuuteen taipuvainen iho taas tuntuu entistä kuivemmalta. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mattaa monessa sävyssä

Maybelline FIT Me!, 8,70 euroa

Halpismeikkivoiteista Maybellinen voide on ainoa, josta on tarjolla laaja sävyvalikoima. 16 sävyn joukosta löytyy myös pari tumman ihon sävyä – niitä ei ole tarjolla muissa tämän hintaluokan meikkivoiteissa. 

Meikkivoide on juoksevaa ja hyvin levittyvää eikä käyttökokemus näin ollen muistuta tunkkaisista teinivuosista. Tuoksukin on mieto. Putelin kyljessä luvataan mattaa jälkeä ja ihohuokosten katoamista. Ihohuokoset ovat kyllä tallella meikkaamisen jälkeenkin, mutta lopputulos on tosiaan sopivan matta. 

FIT Me! on perustoimiva mattameikkivoide.


Täydellistä tasaisuutta

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 8,90 euroa

Rimmelin liisterimäinen meikkivoide muistuttaa teinivuosien meikkivoiteita, eli kyseessä on todella tuhti tapaus. Ennen levittämistä ajattelen, ettei tämä tökötti naamassa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

Vaikutelma on jotain vahanuken ja posliininuken väliltä.

Stay Matte saa hämmästyttävän hyvin aivan kaikki epäpuhtaudet piiloon, muttei luo kuitenkaan täysin pakkelimaista efektiä kasvoille. Yleisvaikutelma on silti nukkemainen – jotain vahanuken ja posliininuken väliltä. 

Tuoksu ja koostumus ovat kummalliset, mutta tuote on pysyy hyvin sekaihoisen naamassa päivän ilman kiiltoefektiä. Tuote toimii mainiosti, jos kaipaa iholleen täydellistä tasaisuutta.

Kevyttäkin kevyempää

Nordic G!rl Best Ma(t)te Forever Matte Foundation by Lumene, 8,90 euroa

Jos olisi olemassa termi ensimeikkivoide, Lumenen Nordic G!rl sarjan meikkivoide menisi siihen kategoriaan. Mattameikkivoiteeksi nimitetty tuote on niin ohutta ja läpikuultavaa, että siitä tuskin jäisi kiusallisia meikkivoiderajoja, vaikka sitä levittäisi maalitelalla. 

Kasvot eivät ainakaan tunnu tahmeilta tai pakkeloiduilta, mutta mattavaikutuksen havaitseminen jää mielikuvituksen varaan. Nordic G!rl sopii erittäin luonnollista lookia etsivälle. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.

Kuultavaa luonnonkosmetiikkaa

Benecos Light Liquid Foundation, 9,99 euroa

Tokmannin Benecos-valikoimaan kuuluu kaksi meikkivoidesarjaa, joista kummastakin on tarjolla kolme sävyä – mutta eri sarjoissa on eri sävyt. 

Voide on rakenteeltaan melko tuhtia ja tahmeaa, sen oloista, kuin sen sisään olisi vispattu ilmaa. Meikki ei tunnu levittyvän kovin hyvin, mutta yllättäen lopputulos on onnistunut. Meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti.

Kasvot tuntuvat tahmaisilta pitkin päivää, mutta kaunis kuultava lopputulos säilyy iltaan asti.