Vaatteet siististi rekissä ja sävy sävyyn. Nämä kyllä menevät heti kaupaksi! Kuva: Sanoma-arkisto
Vaatteet siististi rekissä ja sävy sävyyn. Nämä kyllä menevät heti kaupaksi! Kuva: Sanoma-arkisto

Haluatko tyhjentää vaatekaappiasi ja tienata samalla rahaa? Me Naiset listasi Facebook-kirppisten tämän hetken suosituimmat vaatteet ja vinkit, joilla voi parantaa oman myynti-ilmoituksensa huomiota.

 1. Minna Parikan pupukengät
  Suomalaissuunnittelija Minna Parikan Bunny Sneaks -tennarit ovat valloittaneet maailmaa pari vuotta. Pupunkorvaiset kengät menevät nyt kaupaksi missä tahansa koossa ja melkeinpä myös missä tahansa hinnassa.
  Facebookissa on oma ryhmänsä Minna Parikka Secondhand (suljettu ryhmä), mutta pupukenkiä kaupitellaan paljon myös muissa ryhmissä. Jonottajia löytyy jopa 250 euroa maksaviin käytettyihin kenkiin, mutta silloin kyseessä ovat glitterkuosiset tai muuten erikoiset pupuset. Tavallisten, vähän käytettyjen parikoiden hinnat liikkuvat sadan euron molemmin puolin.
  Lue myös! Kulahtivatko valkoiset tennarisi? Näillä vinkeillä saat ne jälleen loistamaan
  Näiden tennareiden valkoisen osan olisi voinut hinkata puhtaaksi ennen myynti-ilmoitusta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Näiden tennareiden valkoisen osan olisi voinut hinkata puhtaaksi ennen myynti-ilmoitusta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Ennen kuin laitat tennarisi myyntiin, puhdista ne – varsinkin valkoiset osat. Myös nauhojen vaihtaminen ennen valokuvaamista raikastaa käytettyjen kenkien ilmettä paljon.
   

 2. R/H:n Mickey-vaatteet
  Kotimaisen R/H-vaatemalliston takana ovat Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi, jotka perustivat studionsa vuonna 2011. Merkin tunnetuimmista vaatteista löytyy Mikki-hiiren korvia muistuttavia kuvioita, ja nämä Mickey-vaatteet ovat olleet jo muutaman vuoden hurjan suosittuja.
  Niiden perään kysellään lähes päivittäin Facebookin kirppisryhmissä, ja nukkaisetkin tuotteet kelpaavat tosifaneille – jopa melkein alkuperäishinnoilla. R/H-vaatteet ja -asusteet saavat nopeasti uuden kodin, joten näiden metsästykseen tarvitaan paljon onnea. Vaatteitaan myyntiin laittavan kannattaa varautua moniin av/yv-viesteihin.  
  Lomareissun verran kiinni rahaa puserossa. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Lomareissun verran kiinni rahaa puserossa. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Myyjänä kannattaa kertoa heti kaikki tiedot tuotteesta, kuten koko, materiaali, mitta kainalosta kainaloon, pituus, myyntipaikkakunta ja mahdollinen eläintalous. Nämä tiedot helpottavat kaupantekoa.

   

 3. Lippalakit
  Lippis on uusi pipo! Lippalakki on tärkeä osa etenkin nuorisolaisten uniformua, mutta tänä kesänä sitä käyttävät kaikenikäiset naiset. Lippismuijilla on todistetusti hauskempaa. Merkki-, glitter- ja retrolippikset viedään käsistä, sillä jokainen haluaa kesän trendikkäimmän asusteen itselleen edullisesti. Lähtöhinta: kaksi euroa!
  Myydäkö vai eikö myydä? Kuva: Marjut Laukia
  Myydäkö vai eikö myydä? Kuva: Marjut Laukia

  Vinkki! Ota lippisselfie ja julkaise se, jos haluat eroon lippalakistasi FB-kirppiksellä. Sovituskuva markkinoi tuotetta paremmin kuin yksikään peruskuva.

   

 4. Fjällrävenin reput
  Pienenä, isona, kuluneena, uutena. Fjällrävenin reput ovat klassikkotuotteita, jotka ovat olleet suosittuja nettikirppiksillä jo vuosia. Varsinkin Kånken-reput.
  Kesälomien ja -festareiden aika tuo piikin kysyntään, joten käytetystäkin repusta kannattaa varautua maksamaan 50 euroa. Hiljaisimpina aikoina Kånkenin saattaa saada omakseen somekirppikseltä kymmenelläkin eurolla.
  Tässä repussa on ikävä tahra, joka olisi syytä puhdistaa ennen myyntiä. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Tässä repussa on ikävä tahra, joka olisi syytä puhdistaa ennen myyntiä. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Jos olet myymässä omaa reppuasi, täytä se ennen valokuvaamista. Pulleampi reppu näyttää kuvissa paremmalta kuin tyhjänä luiruna kuvattu.

   

 5. Lidlin vaatteet
  ”Myykää minulle yksi maksimekko.”
  Me Naiset kertoi kuukausi sitten Lidlin maksimekkojen aiheuttamasta maniasta. Alle yhdeksän euron kesämekot myytiin nopeasti loppuun kaupoissa ja niiden perään kysellään aktiivisesti FB-kirppiksillä.
  Myös muut Lidlin vaatteet käytetyistä rintaliiveistä urheilutrikoisiin ovat olleet suosittuja varsinkin XL-kokoisten Facebook-ryhmissä. Käyttämättömät tuotteet ovat myynnissä alkuperäishinnoilla, muut vähän edullisemmin.
  Jos vaate on vielä paketissa, kannattaa hyödyntää pakkausta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi
  Jos vaate on vielä paketissa, kannattaa hyödyntää pakkausta. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

  Vinkki! Kuvaa vaatteesi itsesi päällä tai silitettynä tasaisella pinnalla tai henkarissa roikkumassa. Siististi esitelty vaate herättää paremmin huomiota.
   

 6. 2–3 euron vaatteet
  Vanha mekko. Shortsit. Lippalakki. Kengät. Nettikirppiksillä menee kaupaksi kaikki pienen rahan tuotteet – jos vain jaksaa ottaa kuvia niistä sekä pyörittää sovitus- ja noutorumbaa. Kaikki eivät jaksa valokuvata vaatteitaan eivätkä viestitellä noutoajoista ja vievät siksi ne suosiolla kierrätyspisteisiin.
  Vinkki! Kannattaa harkita, että sopisivatko parin euron vaatteet niin sanotusti pakettimyyntiin, jolloin esimerkiksi viisi tuotetta maksaisi yhteensä 10–20 euroa.  

Myös nämä merkit käyvät nyt erittäin hyvin kaupaksi FB-kirppiksillä:

 1. Ivana Helsinki
 2. Samuji
 3. Adidas
 4. Karhu
 5. Nike
 6. COS
 7. Acne Studios
 8. Lumi
 9. Arela
 10. Marimekko

Kirjoittaja on muuttoon valmistautuva minimalisti, joka myy välillä vaatteitaan Facebook-kirppiksillä ja seuraa aktiivisesti somepalstojen tarjontaa.

Kerro kokemuksiasi

Myytkö sinä vaatteitasi Facebook-kirpputoreilla?
Miten varmistat vaatteidesi menekin? Kerro parhaat myyntivinkkisi alla olevassa kommentointikentässä.

Pikkujoulukausi vaatii kirkkaan huulipunan, joka kestää, kestää ja kestää. Testasimme kauden uutuudet.

1. Tuhti peruspuna

Lupaus: Kosteuttava ja pehmeästi levittyvä huulipuna on kestävä ja säilyy huulilla koko päivän. Lopputulos on miellyttävä ja runsaspigmenttinen.

Kokemus: Puna levittyy huulille kauniisti ja tasaisesti. Etenkin rasvoittuvalla iholla puna alkoi levitä illan aikana juonteisiin huolellisesta rajauksesta huolimatta. Tuhti koostumus paakkuuntui kuiviin kohtiin ja juonteisiin. Pysyi huulilla keskivertopunaa paremmin, mutta ei lunastanut paikkaansa luottotuotteiden joukossa.

***½

Joe Blasco Lipstick True Red, 28,90 €

2. Ylellistä & täyteläistä

Lupaus: Voidemainen koostumus levittyy vaivattomasti ja peittää virheettömästi. Muotoilee huulia täyteläisellä värillä. Säilyy jopa 6 tuntia.

Kokemus: Todella kermainen jopa paksu koostumus levittyy kuivillekin huulille kauniisti. Ylellinen hylsy ei vahingossakaan aukea laukussa pyöriessään. Kuuden tunnin kesto jää haaveeksi, mutta väri on kohtuullisen kaunis vielä silloinkin, kun osa punasta on siirtynyt lasinreunaan.

***½

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick 340 Envious, 39 €

3. Puolimattaa kestoa

Lupaus: Antaa pitkäkestoisen ja vahvan mattavärin. Sisältää öljyä, joten ei mattaisesta lopputuloksesta huolimatta kuivata huulia.

Kokemus: Mattahuulipunaksi tuote levittyy todella kermaisesti ja tuntuu jopa kosteuttavalta. Kuivahtaa aavistuksen, mutta ei täysin mataksi. Väri tarttuu alkuillasta lasinreunaan, mutta kohtuullisen hyvin pysyvää punaa tarvitsee korjailla ainoastaan pari kertaa.

****½

L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction 346 Scarlet Silhouette, 12,50 €

4. Edullinen valinta

Lupaus: Pehmeän pigmenttinen mattahuulipuna. Kevyessä, kermaisessa koostumuksessa yhdistyvät upea levittyvyys ja samettimainen mattapinta.

Kokemus: Kunnon mattainen puna. Muovihylsy meinasi aueta laukussa. Kaunis ja pigmenttinen sävy pysyi hyvin alkuillan. Muutaman tunnin jälkeen tuote alkoi kulua huulien sisäosista hieman röpelöisesti, ja punaa piti paikkailla. Hyvä hinta-laatusuhde, mutta pitkä ilta kaipaa luotettavampaa punaa.

***

Essence Matt Matt Matt Lipstick 05 Red-y or not?, 2,90 €

5. Yllätyslaatua!

Lupaus: Pitkäkestoinen huulipuna, joka jättää huulille pigmenttisen lopputuloksen ja kosteuttavan tunteen.

Kokemus: Pehmeän kermainen koostumus, josta tulee mieleen ylelliset merkkihuulipunat, vaikka kyseessä on ketjubrändin tuotos. Punaa jää hieman lasinreunaan, mutta yllätys: ruokailun jälkeen lisäpunaa ei tarvita. Hinta-laatusuhteensa vuoksi puna nousee pitkälle venyvien iltojen luottotuotteeksi!

*****

&Other Stories Lipstick Farandine Red, 15 €

6. Mattaista menoa

Lupaus: Mattahuulipuna, joka antaa väriä ja tekstuuria. Värikylläinen puna, joka kestää huulilla pitkään.

Kokemus: Antaa lupaamansa mattaisen lopputuloksen. Väri on todella syvä, mutta sopii yllättäen monelle ihonsävylle. Kuivuessaan tuntuu hieman kiristävänä huulilla – kannattaa kosteuttaa huulet hyvin etukäteen. Tämä kulttimaineinen tuote tekee kulumisenkin tyylillä.

****½

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo, 21,90 €

7. Hoitoa huulille

Lupaus: Kiiltopuna, jossa on kosteuttava ja voimakaspigmenttinen koostumus. Sisältää hyaluronihappoa, joka antaa kosteutta ja täyteläisyyttä.

Kokemus: Kuivahuulisen pelastus, joka tuntuu hemmottelevalta huulihoidolta! Tuotteessa on kuultavaksi punaksi runsaasti pigmenttiä, mutta lopputulos on silti läpikuultavan heleä. Kuultava koostumus ei kuitenkaan ole se pitkäkestoisin, joten puna vaatii lisäystä illan mittaan useammankin kerran.

****

Masters Colors Youth Time 720, 29,75 €

8 Liukuen kuluva

Lupaus: Pitkäkestoinen puna, joka antaa täyteläisen värin vain yhdellä sipaisulla. Kermainen ja kevyt koostumus jättää täyteläisen ja kiiltävän värin.

Kokemus: Jo yksi kerros punaa antaa toden totta vahvan värin. Lopputulos ei ole vinyylisen kiiltävä, vaan pehmeän satiininen. Vaikka puna hiipuukin huulien sisäosasta, se ei lähde leviämään juonteisiin ja kuluu huulilta kauniin liukuvärimäisesti. Hurmaava vaniljan tuoksu.

****

Korres Morello Creamy Lipstick 54 Classic Red, 28 €

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.