Me Naiset
|
ME NAISET
Kuvat Shutterstock
Kuvat Shutterstock

Lopeta ulkonäkösi haukkuminen. Heitä hyvästit näille kuudelle lauseelle, jotka polkevat itsetuntosi pohjamutiin ja tekevät pukeutumisesta piinallisen operaation.

Monella naisella on viha-rakkaussuhde vaatteisiin ja pukeutumiseen. Haluamme näyttää hyvältä, mutta samalla ahdistumme vaatteista, jotka kiristävät, puristavat, ovat liian löysiä, muuten vain rumia tai eivät sovi juuri omaan vartalonmalliimme.

Huonoa itsetuntoa ja epävarmuutta vääränlaisessa vaatteessa ei helpota se, että pukeutuessa toistamme mantraa sitä, kuinka näytämme kamalalta yllemme päätyvässä vaatteessa. Mitä painokkaammin hoemme jotain, sitä varmemmin alamme uskoa siihen oikeasti.

Jos haluat tuntea olosi hyväksi vaatteessa kuin vaatteessa, aloita vaatekaapin uudistamisen sijaan siitä, että karsit nämä kielteiset, itsetuntosi pilaavat lauseet. Itse asiassa, pane ne kieltolistalle! Tästä lähtien näitä lauseita ei kotonasi kuulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. ”Näytänkö läskiltä tässä?”

Et, äläkä kysy sitä. Näytät yllesi vetämässä vaatteessa itseltäsi. Juuri sellaiselta kuin sinun pitääkin. Kaikki vaatteet eivät ehkä imartele jokaista, mutta se ei tarkoita, että vartalossasi olisi mitään väärää.

2. ”En voi käyttää hihattomia, koska käsivarteni roikkuvat!”

”En voi käyttää hametta, koska jalkani ovat niin paksut” tai ”En voi käyttää housuja, koska takapuoleni on niin iso.”  Mitä tahansa näistä hoetkin, lopeta, ja käytä sen sijaan vaatteita, joita haluat käyttää. Jos joku tuntuu hyvältä päälläsi, se usein myös näyttää siltä. Kauneus lähtee itsevarmuudesta.

3. ”Tämä näyttäisi paremmalta pienirintaisella”

Tai isompi rintaisella. Tai hoikemmalla. Tai pidemmällä. Tai lyhyemmällä. Vaikka se olisikin totta, et voi vartalollesi mitään, joten älä tuskaile asian parissa. Usein erilainen leikkaus, toinen koko tai aivan muu vaate ratkaisee ongelman.

4. ”Olen liian vanha käyttämään tätä”

No, entäs Helen Mirren, 68, Susan Sarandon, 67, tai Meryl Streep, 64? Ovatko hekin liian vanhoja vaatteisiinsa? Ikä ei määrittele tyyliä.

5. ”Sitten kun laihdun, käytän tätä”

Luultavasti käytät väärää kokoa. Ei ole häpeä hankkia oikean kokoisia vaatteita.

6. ”Tämä väri ei sovi minulle”

Jos pidät siitä, se sopii sinulle, niin yksinkertaista se on!

Lue myös:

Korosta parhaita puoliasi – nappaa vinkit XL-pukeutumiseen

XL-muotia verkosta – listasimme parhaat nettikaupat

Viisi syytä innostua syysmuodista

Tyylitohtori vastaa: Miten löydän tyylikkään minihameen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla