Me Naiset
|
Marjut Laukia
Kuulutko veitsi- vai puristinkoulukuntaan? Kuva: Shutterstock
Kuulutko veitsi- vai puristinkoulukuntaan? Kuva: Shutterstock

Viisi tavaraa, jotka löytyvät melkein joka keittiöstä, mutta ovat korvattavissa.

Leipäkone siellä, vohvelirauta täällä. Keittiö tursuaa sähkölaitteita, mutta pikkuesineistäkin voi karsia. Minimalistiseen elämään pyrkivä kirjoittaja kertoo Sopivasti-blogissaan, mitkä keittiövälineet ovat turhia.

Idea viikonloppuprojektiksi: keittiön laatikoiden läpikäynti. Kaikki rikkinäinen roskiin tai kierrätykseen ja turha kiertoon.

1. Sitruspuserrin

Aivan tavallinen haarukka ajaa saman asian, mutta ei vie lainkaan ylimääräistä tilaa. Katso videolta, miten sitruksista saa kaiken mehun irti haarukan avulla:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Veitsenteroitin

Okei, kalliiden kokkiveitsien huoltoon tarvitaan kunnon välineet, mutta hädän iskiessä – tai jos veitsillä ei ole niin väliä, mukikikka toimii ihan hyvin. Tarvitset vain kahvimukin, jonka pohjassa on lasittamaton reunus. Tarkemmat neuvot videolla:

3. Valkosipulinpuristin

Aika moni kokki kieltää käyttämästä valkosipulinpuristinta, sillä joidenkin mielestä laitteella saa vain aikaan kitkerää muhjua. Sitä paitsi puristiminen putsaaminen vie vain turhaa aikaa. Tämä tosin on osittain mielipidekysymys. Valkosipulin saa hienonnettua kuitenkin hyvällä keittiöveitsellä: veitsi lappeelleen, ronski mäjäytys kynteen, jossa on vielä kuoret paikallaan, kuorien poisto, silppuaminen. Tässä tarkat ohjeet vielä visuaalisena pläjäyksenä:

4. Kaulin

Ainakin satunnaisleipoja saa hoidettua joulupipareiden kaulimisen viime viikonloppuisella viinipullolla, säilykepurkilla tai millä tahansa lieriömäisellä esineellä. Esimerkiksi kylmällä nesteellä täytetty lasipullo on painava ja tarpeeksi suuri kaulimenkorvike.

5. Piparkakkumuotti

Kerran vuodessa käytettävät esineet ovat pahimpia tilantuhlaajia. Olisiko tänä jouluna aika tehdä joko a) tosi luovia pipareita vapaalla kädellä leikkaamalla tai b) tosi tylsiä pipareita esimerkiksi juomalasia muottia käyttäen. Sapluunan monimutkaisemmille kuvioille tai piparitalolle voi leikata (leivin)paperista.

Lue myös:

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Tunnusta pois: Näitä viime vuosien sisustushittejä sinäkin olet himoinnut!

Pelastaako uusi Ikea-huonekalusarja parisuhteesi?

Tässä ovat vuoden parhaat ruokamarkettilöydöt

Sisältö jatkuu mainoksen alla