Me Naiset
|
Linnea Lassila
Vihdoinkin minun! Kuva: Shutterstock
Vihdoinkin minun! Kuva: Shutterstock

Jo kahdeksas asuntonäyttö samalla viikolla, eikä vieläkään tärpännyt? Jos asuntoa ei meinaa löytyä, on aika kokeilla uusia jippoja.

Syksyn korvalla asuntonäytöissä käy kuhina. Yhdessä näytössä voi hikoilla samanaikaisesti kymmeniä hakijoita, jotka yrittävät kukin vakuuttaa välittäjälle olevansa juuri se oikea tyyppi kyseiseen kämppään.

Kiireisin muuttosesonki on heinä-elokuussa, ja etenkin korkeakoulukapungeissa asunnot hupenevat alta aikayksikön. Oulun Realia Asuntovuokrauksen vuokravälittäjä Joel Nurkkala kehottaa asunnonetsijöitä toimimaan ripeäasti.

– Jos alkaa tässä vaiheessa vitkastella, kilpailijoita on kohta todella paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka olisikin nopea liikkeissään, varsinainen näytön paikka koittaa asuntoesittelyssä. Jos haluat erottua porukasta eduksesi, toimi näin:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Välittäjän vinkit asuntoesittelyyn:

Tule näyttöön kuin työhaastatteluun. Pukeudu siististi, tervehdi ja käyttäydy asiallisesti. Näin annat hyvän ensivaikutelman.

Kerro, milloin pääset muuttamaan. Jos asunto vapautuu pian, myönnä rehellisesti, pystytkö vastaanottamaan sen heti. Tieto on tärkeää asunnon omistajalle, ja se voi myös olla valttisi tasavertaisessa valintatilanteessa. Kerro myös, miten kauan voisit asua kyseisessä asunnossa.

Tuo hakemus. Etenkin kiireaikaan kannattaa näyttöihin tuoda esittelyhakemus, jossa kerrot selkeäsi tulonlähteesi. Kerro myös, oletko opiskelija ja käytkö töissä. Asunnon omistaja haluaa tietää ennen kaikkea maksukykysi.

Kysele, mutta älä liikaa. Näytä, että olet kiinnostunut asunnosta. Älä kuitenkaan mielistele ja liimaudu välittäjän kylkeen. Yli-innokkuus voi ärsyttää.

Älä ota koko sukua mukaan. Muiden päsmäröinti voi luoda vaikutelman, ettet ole itsenäinen tyyppi.

Viivy riittävän kauan. Älä juokse sisään, kierrä asuntoa pikakelauksella läpi ja häivy yhtä nopeasti. Älä myöskään jää asumaan kämppään, ettet tuhlaa liikaa välittäjän tai asunnon omistajan aikaa.

Älä lannistu. Nurinasta ei ole hyötyä, jos asunto jäi saamatta. Voit vinkata välittäjää ottamaan sinuun yhteyttä, mikäli vastaava asunto vapautuu. Jos olet antanut hyvän vaikutelman, asunto-onni voi tärpätä seuraavalla kerralla.

Juttua muokattu 28.7.2015 klo 14.54: Otsikkoa muutettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla