Vihdoinkin minun! Kuva: Shutterstock
Vihdoinkin minun! Kuva: Shutterstock

Jo kahdeksas asuntonäyttö samalla viikolla, eikä vieläkään tärpännyt? Jos asuntoa ei meinaa löytyä, on aika kokeilla uusia jippoja.

Syksyn korvalla asuntonäytöissä käy kuhina. Yhdessä näytössä voi hikoilla samanaikaisesti kymmeniä hakijoita, jotka yrittävät kukin vakuuttaa välittäjälle olevansa juuri se oikea tyyppi kyseiseen kämppään.

Kiireisin muuttosesonki on heinä-elokuussa, ja etenkin korkeakoulukapungeissa asunnot hupenevat alta aikayksikön. Oulun Realia Asuntovuokrauksen vuokravälittäjä Joel Nurkkala kehottaa asunnonetsijöitä toimimaan ripeäasti.

– Jos alkaa tässä vaiheessa vitkastella, kilpailijoita on kohta todella paljon.

Vaikka olisikin nopea liikkeissään, varsinainen näytön paikka koittaa asuntoesittelyssä. Jos haluat erottua porukasta eduksesi, toimi näin:

Välittäjän vinkit asuntoesittelyyn:

Tule näyttöön kuin työhaastatteluun. Pukeudu siististi, tervehdi ja käyttäydy asiallisesti. Näin annat hyvän ensivaikutelman.

Kerro, milloin pääset muuttamaan. Jos asunto vapautuu pian, myönnä rehellisesti, pystytkö vastaanottamaan sen heti. Tieto on tärkeää asunnon omistajalle, ja se voi myös olla valttisi tasavertaisessa valintatilanteessa. Kerro myös, miten kauan voisit asua kyseisessä asunnossa.

Tuo hakemus. Etenkin kiireaikaan kannattaa näyttöihin tuoda esittelyhakemus, jossa kerrot selkeäsi tulonlähteesi. Kerro myös, oletko opiskelija ja käytkö töissä. Asunnon omistaja haluaa tietää ennen kaikkea maksukykysi.

Kysele, mutta älä liikaa. Näytä, että olet kiinnostunut asunnosta. Älä kuitenkaan mielistele ja liimaudu välittäjän kylkeen. Yli-innokkuus voi ärsyttää.

Älä ota koko sukua mukaan. Muiden päsmäröinti voi luoda vaikutelman, ettet ole itsenäinen tyyppi.

Viivy riittävän kauan. Älä juokse sisään, kierrä asuntoa pikakelauksella läpi ja häivy yhtä nopeasti. Älä myöskään jää asumaan kämppään, ettet tuhlaa liikaa välittäjän tai asunnon omistajan aikaa.

Älä lannistu. Nurinasta ei ole hyötyä, jos asunto jäi saamatta. Voit vinkata välittäjää ottamaan sinuun yhteyttä, mikäli vastaava asunto vapautuu. Jos olet antanut hyvän vaikutelman, asunto-onni voi tärpätä seuraavalla kerralla.

Juttua muokattu 28.7.2015 klo 14.54: Otsikkoa muutettu.

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti