Luksusteltta pitää sisällään mm. kaminan ja ylellisen sängyn.
Luksusteltta pitää sisällään mm. kaminan ja ylellisen sängyn.

Glamping eli luksustelttailu yhdistää ulkoilun ja ylellisyyden.

Jos kaipaat luonnon rauhaa, mutta ankea leirielämä teltassa ei houkuttele, juttusi on glamping. Se on lyhennys sanoista glamour camping ja tarkoittaa luksustelttailua. Glamping-teltat ovat kaikilla mukavuuksilla varustettuja telttoja, jotka on pystytetty keskelle villiä luontoa.

Tukholman saariston Island Lodge -saari on pyhitetty glampingille. Sieltä löytyy seitsemän telttaa, kelluva sauna ja palju meren ääreltä. Suihkut ovat ulkona, mutta niistä tulee lämmintä vettä – ja paikalta löytyy luonnollisesti hiustenkuivaaja. Teltassa yöpyvä saa nauttia ylellisistä patjoista, joita käyttää myös Ruotsin kuningashuone.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Paljusta on huikeat näkymät merelle.

Kolmen ruokalajin päivällisen glamppaajalle kokkaa mantereelta saarelle saapuva kokki, joka valmistaa ruoat grillillä vieraiden siemaillessa viiniä merimaisemia ihaillen. Seesteisen tunnelman tosin rikkovat välillä ruotsinlaivat, jotka lipuvat niin läheltä saarta, että laivan hytteihin voi melkein nähdä sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huippukokin valmistama vasikanfilee maistuu entistäkin herkullisemmalta ulkoilmassa.

Glamping ei ole halpaa hupia, sillä teltta kahdelle maksaa n. 1000 euroa yöltä. Hinta sisältää täydellisen ylläpidon lisäksi kuljetukset mantereelta saarelle ja takaisin.

Lisätietoja: www.islandlodge.se.

Lue myös:

Mielettömin majapaikkasi? Osallistu kuvakilpailuun ja voita tuotepaketti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla