Korviksilla on hyvät oltavat mehupillien hellässä huomassa. Kuva: Jaana Kulmala
Korviksilla on hyvät oltavat mehupillien hellässä huomassa. Kuva: Jaana Kulmala

Kaunis koruteline on helppo tehdä muutamasta tarvikkeesta.

Kun on kekseliäs, mistä tahansa kodin tarvikkeesta voi syntyä kaunis sisustusesine. Hyvä esimerkki tästä on Jaana Kulmalan askartelema korvakoruteline. 

Kulmala kokosi telineen valokuvakehyksestä ja mustista mehupilleistä. Kehyksestä on otettu lasi pois, ja tilalle on aseteltu pillejä. Oman säväyksenä korupidikkeeseen tuo do nothing -teksti, joka pilkistää pillien välistä. 

Kulmala julkaisi tee se itse -ideansa Facebookin Moderni ja skandinaavinen sisustus -ryhmässä, jossa yksinkertainen tyylikkyys on arvossaan. Koska mehupillejä myydään kaikissa mahdollisissa väreissä ja kuvioissa, värikkäämmänkin tyylin ystävä  voi soveltaa ideasta itselleen sopivan korutelineen.

Seinälle tai pöydälle

Koska idea tuli vasta hiljattain Jaana Kulmalan mieleen, vielä ei tiedä, antavatko pillit periksi jatkuvassa käytössä tai jos säilytetyt korvakorut ovat kovin painavia. Kulmala testasi ideaansa niin, ettei liimannut pillejä kiinni kehyksen taustalevyyn, ja jätti korut yöksi telineeseen. Korut pysyivät telineessä. Pitkäaikaisempaa käyttöä varten liimaaminen silti kannattaa. 

Facebook-ryhmässä Kulmala kertoo, että telineen voi ripustaa seinälle tai asettaa pystyyn pöydälle tuen kanssa. Kerrankin krumeluuriton, tyylikäs koruteline!

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.