Metallivärit ovat nyt muotia. Kuva: House Doctor
Metallivärit ovat nyt muotia. Kuva: House Doctor

Kukaan ei puhu enää ikatista, nyt muotia ovat syyspastellit ja uuseleganssi. Siis mitkä?

Ota sisustuksen syysvillitykset haltuusi. Se käy helposti, kun opettelet ensin muutaman sanan tästä pienestä suomi–sisustus–suomi-sanakirjasta. Sitten vain syyspastellia kotiin!

Uuseleganssi.

Hienostunutta ja modernia. Keveitä kalusteita, joiden väritys on heleää persikasta minttuun. Yhdistetään vaaleisiin puukalusteisiin ja lasiesineisiin, viimeistellään marmorilla.

Näin sen teet: Jätä keväiset pastelliset koristetyynyt sohvalle, etsi nosta keveimmät yhden kukan maljakot esille ja piilota kaikki musta.

Induvintage eli induvindu.

Industrial ja vintage yhdessä ruumiillistuu isoina teollisuushenkisinä kalusteina, joihin yhdistetään muutama vintage-henkinen nojatuoli tai tarjoiluvaunu.

Näin sen teet: Hanki jätelavapöytä pyörillä, samettipintainen ja sirosäärinen nojatuoli ja iso kanala-kattolamppu.

Uusornamentit.

Etnisiä kiekuroita yksinkertaistettuna, silhuettimaisia muotoja ja tatuointimaisia kuvioita yhdistettynä.

Näin sen teet: Hanki kaupunkisiluettijulisteita, kuviollinen lankamatto ja pidä värimaailma simppelinä, jotta kuviot erottuvat.

Uusvanha.

Uusi tuote, joka on käsitelty näyttämään vanhalta, ihannoi ajan patinaa. Uusi pöytä tai tuoli hiotaan rikki, jotta se näyttäisi arvokkaammalta.

Näin sen teet: Hiekkapaperi käteen ja hio puukalusteiden pinta rikki. Tai piipahda kauppakierrokselle etsimään kaukomaiden kutta-perkaisia muka-puu-kalusteita.

Patinapinnat.

Naarmuuntuneet ja kuluneet kalusteet.

Näin sen teet: Hautaa tarjotin pihalle  ja jätä se sinne ilmojen armoille. Vuoden päästä sieltä löytyy ihanasti patinoitunut tarjoiluvati.

Syyspastellit.

Vastine kevään hattaraväreille. Marjapuuronpunainen, luumu, sammaleenvihreään ja petroliin taittuva turkoosi tai syvänmeren sininen on muotia joka syksy.

Metallivärit.

Kaluste ei välttämättä ole metallia mutta näyttää siltä. Kupari ja messinki ovat tänä syksynä muodikkaimpia.

Näin sen teet: Kaiva kellarista vanhat messinkikynttiläjalat esiin ja kiillota ne säihkyviksi. Vaikka kupari on in, jätä ne kuparikahvipannut vielä kellariin.

Nämä piiloon:

Chevron. V-kuviot.

Ikat. Epämääräisen liukuvärimäisesti värjätyt kiemurat.

Lue myös:

Nämä ovat netin trendikkäimmät sisustuskaupat

Teuvo Loman: "Väärät värit tappavat seksin"

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti