Metallivärit ovat nyt muotia. Kuva: House Doctor
Metallivärit ovat nyt muotia. Kuva: House Doctor

Kukaan ei puhu enää ikatista, nyt muotia ovat syyspastellit ja uuseleganssi. Siis mitkä?

Ota sisustuksen syysvillitykset haltuusi. Se käy helposti, kun opettelet ensin muutaman sanan tästä pienestä suomi–sisustus–suomi-sanakirjasta. Sitten vain syyspastellia kotiin!

Uuseleganssi.

Hienostunutta ja modernia. Keveitä kalusteita, joiden väritys on heleää persikasta minttuun. Yhdistetään vaaleisiin puukalusteisiin ja lasiesineisiin, viimeistellään marmorilla.

Näin sen teet: Jätä keväiset pastelliset koristetyynyt sohvalle, etsi nosta keveimmät yhden kukan maljakot esille ja piilota kaikki musta.

Induvintage eli induvindu.

Industrial ja vintage yhdessä ruumiillistuu isoina teollisuushenkisinä kalusteina, joihin yhdistetään muutama vintage-henkinen nojatuoli tai tarjoiluvaunu.

Näin sen teet: Hanki jätelavapöytä pyörillä, samettipintainen ja sirosäärinen nojatuoli ja iso kanala-kattolamppu.

Uusornamentit.

Etnisiä kiekuroita yksinkertaistettuna, silhuettimaisia muotoja ja tatuointimaisia kuvioita yhdistettynä.

Näin sen teet: Hanki kaupunkisiluettijulisteita, kuviollinen lankamatto ja pidä värimaailma simppelinä, jotta kuviot erottuvat.

Uusvanha.

Uusi tuote, joka on käsitelty näyttämään vanhalta, ihannoi ajan patinaa. Uusi pöytä tai tuoli hiotaan rikki, jotta se näyttäisi arvokkaammalta.

Näin sen teet: Hiekkapaperi käteen ja hio puukalusteiden pinta rikki. Tai piipahda kauppakierrokselle etsimään kaukomaiden kutta-perkaisia muka-puu-kalusteita.

Patinapinnat.

Naarmuuntuneet ja kuluneet kalusteet.

Näin sen teet: Hautaa tarjotin pihalle  ja jätä se sinne ilmojen armoille. Vuoden päästä sieltä löytyy ihanasti patinoitunut tarjoiluvati.

Syyspastellit.

Vastine kevään hattaraväreille. Marjapuuronpunainen, luumu, sammaleenvihreään ja petroliin taittuva turkoosi tai syvänmeren sininen on muotia joka syksy.

Metallivärit.

Kaluste ei välttämättä ole metallia mutta näyttää siltä. Kupari ja messinki ovat tänä syksynä muodikkaimpia.

Näin sen teet: Kaiva kellarista vanhat messinkikynttiläjalat esiin ja kiillota ne säihkyviksi. Vaikka kupari on in, jätä ne kuparikahvipannut vielä kellariin.

Nämä piiloon:

Chevron. V-kuviot.

Ikat. Epämääräisen liukuvärimäisesti värjätyt kiemurat.

Lue myös:

Nämä ovat netin trendikkäimmät sisustuskaupat

Teuvo Loman: "Väärät värit tappavat seksin"