Tiesitkö, että koneen käyttöikä pitenee, kun peset tyhjän koneen kerran kuussa 90 asteessa? Kuva: Shutterstock
Tiesitkö, että koneen käyttöikä pitenee, kun peset tyhjän koneen kerran kuussa 90 asteessa? Kuva: Shutterstock

Tuntuuko, etteivät kodin laitteet kestä juuri paria vuotta pidempään? Syy saattaa olla käyttäjässä.

Astianpesukone hajosi heti takuuajan umpeuduttua, tietenkin. 

Mitäs nuukailit kaupassa ja ostit sen halvimman mallin. Todennäköisesti olet myös jättänyt käyttöohjeen lukematta: astianpesukone ei ole jätemylly. Lautaset on hyvä huuhdella ruuantähteistä ennen koneeseen laittoa. Pese kone säännöllisesti puhdistusohjelmalla.

Pyykinpesukoneeni on alkanut haista.
Pesetkö pyykkiä usein 40 asteessa? Pesukone pysyy puhtaampana, jos käytät 60-asteista pesuohjelmaa. Useimmat vaatteet kestävät sen hyvin, vaikka pesulapussa muuta lukeekin. Koneen käyttöikä pitenee, kun peset tyhjän koneen kerran kuussa 90 asteessa. Korkea lämpötila poistaa pesuainejäämät.

Itsesulattava jääkaappi-pakastin on sitten kätevä. Ei tarvitse tehdä mitään.
Kyllä kannattaisi. Jääkaapin sisällä oleva poistovesiaukko on puhdistettava säännöllisesti, samoin imuroitava pakastimen takana oleva jäähdytyskoneisto. Jos näitä ei tee, laite voi mennä rikki tai sulattaa
vedet lattialle.

Miksi imurini on aina tulikuuma?
Puhdista tai vaihda suodattimet ja poista suuttimista mahdolliset tukokset. Jos olet ostanut halpoja yleispölypusseja, ne saattavat falskata ja päästää pölyä imurin moottoriin. Pussiton imuri on hyvä puhdistaa kunnolla jokaisen käyttökerran jälkeen.

Asiantuntijana Mikko Ranta Suomen kodinkonehuoltojen liitosta.

Lue lisää: 

 Hoida kodinkoneita oikein

Näin valitset kodinkoneet

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti