Suomen kaunein koti sijaitsee Heinolassa järven rannalla. Kuvat: MTV3
Suomen kaunein koti sijaitsee Heinolassa järven rannalla. Kuvat: MTV3

Oletko samaa mieltä: onko tämä 300-neliöinen hirsitalo Suomen kaunein?

Heinolassa kasvanut Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen valitteli aiemmin tänä syksynä Vain elämää -ohjelmassa, että vain Heinolassa ihmiseen voi kertyä niin paljon aggressiota kuin häneen on kertynyt. On siellä silti jotain kaunistakin, sillä tällä viikolla katsojat äänestivät Heinolassa sijaitsevan kodin Suomen kauneimmaksi.

Suomen kaunein koti -ohjelmassa nähtiin monia persoonallisia ja isollakin rahalla tehtyjä ja sisustettuja asuntoja, mutta katsojien silmää miellytti eniten varsin perinteinen hirsitalo.

Koti on sisustettu kantrityyliin, ja jokaisessa huoneessa on erilainen tunnelma ja väritys. 300-neliöisessä talossa makuuhuoneita on jopa seitsemän. Lisäksi siellä on sali, tupa ja kylpytilat kahdessa kerroksessa. 1700-luvulla rakennettu talo on aiemmin ollut meijeri.

Seurasitko Suomen kaunein koti -ohjelmaa – mikä oli sinusta kaikista kaunein koti? Kauneinta kotia etsitään myös ensi vuonna, ja oman kodin voi pian ilmoittaa ohjelmaan täältä.

Lue myös:

Löytyykö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Hoksaatko, mitä tässä ”täydellisessä sisustuslehtikodissa” on vialla?

Sisusta koti uusiksi ilman rahaa

Huijaa asunnostasi kalliin näköinen näillä vinkeillä

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?