Jere Karalahti kertoi lokakuussa rakennuttavansa taloa Thaimaahan ja suunnittelevansa omaa kuntosalia, jossa treenaamisen lisäksi keskityttäisiin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuva: Sanoma-arkisto/Janne Aaltonen
Jere Karalahti kertoi lokakuussa rakennuttavansa taloa Thaimaahan ja suunnittelevansa omaa kuntosalia, jossa treenaamisen lisäksi keskityttäisiin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuva: Sanoma-arkisto/Janne Aaltonen

Jääkiekkoilijan ja fitnessurheilijan joulukuusen kruunaa luistin.

Joulu ei näytä olevan yhdentekevä juhla jääkiekkoilija Jere Karalahdelle, 39, ja fitnessurheilija Nanna Koivistolle, 27. Ainakin Instagram-kuvista päätellen avopari näki vaivaa luodakseen joulutunnelman Helsingin Töölössä sijaitsevaan kotiinsa. Nanna kuvaili juhlapyhiä "täydelliseksi".

Jere on kertonut avoimesti kamppailleensa vuosia huume- ja alkoholiongelmien kanssa, mutta muuttanut elämäntapojaan sen jälkeen, kun tapasi Nannan. Pari noudattaa tiukkaa ruokavaliota ja treenitahtia, eikä levännyt jouluaattonakaan, vaan hikoili yhdessä salilla ennen aattoateriaa.

– Nanna on tuonut mun elämään ihan mielettömän paljon rakkautta ja kaikkea, Jere kertoi lokakuun lopussa Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa.

 

Hyvää ja rauhallista joulua......

Kuva, jonka Jere Karalahti (@jerekaralahti) julkaisi

 

Perfect Christmas #home

A photo posted by Nanna Koivisto (@nannannaa) on

 

Jouluja

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

Joulutähden paikalle pääsi luistin.
 

hyvää duunia meitsi ja Jere! Paras kuusi mitä koskaan ollut #christmas

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

 

Joulujumppa sain hien pintaan näille kundeille!! @jerekaralahti @h3imo @nikojokinen nyt sitten sitä ruokaa napaan

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

Jeren 20 vuotta kestänyt suhde Susanna Karalahden kanssa päättyi alkuvuonna, kun Jere haki avioeroa. Jerellä ja Susannalla on Ronja-tytär. Lisäksi Jerellä on Valko-Venäjällä avioton lapsi ajalta, jolloin hän oli vielä naimisissa Susannan kanssa.

Lue myös:

Jere Karalahti Hjallikselle: "Ihan varmasti teemme Nannan kanssa lapsen"

MTV: Jere Karalahden ja ex-vaimon oikeuskiista ohi

Jere Karalahti puhuu suunsa puhtaaksi erostaan ja lapsestaan Valko-Venäjällä

Tadaa! Olkipukki on upea ilmestys uusissa väreissä. Kuva: Jani Koskinen
Tadaa! Olkipukki on upea ilmestys uusissa väreissä. Kuva: Jani Koskinen

Onko olkipukki mielestäsi outo koristejäänne lapsuuden jouluista ja kerta kaikkiaan kulahtanut kaveri vuosikymmenten takaa? Anna sille uusi mahdollisuus.

Jokainen muistaa olkipukin lapsuuden jouluista: tuo sympaattinen ja silmätön olkipötikkä, joka törötti aina joulunpyhät piirongin päällä, korret katkeilleina mutta silti arvokkaana juhlatunnelman luojana. Jossain muutossa se ehkä katosi – vahingossa tai tahallaan – mutta vuosiin sitä ei ole enää näkynyt.

Nyt on kuitenkin aika kaivaa olkinen pukki kellarin kätköistä ja puhaltaa tomut korsien välistä: olkipukki tekee nimittäin uutta tuloaan! Vanha, kellastunut pukki kaipaa vain pientä tuunausta, jonka jälkeen se on salonkikelpoinen.

Moderni pukki saa ylleen uudet valjaat ja maalin varsin pienellä vaivannäöllä.

Suvun perinteikkään pukin ehostaminen onnistuu Kaikki paketissa -blogin ohjeilla. Jos innostuit lähtemään muuttumisleikkiin pukkisi kanssa, tarvitset:

olkipukin,
spraymaalia ja
kapeaa satiininauhaa (myydään askarteluliikkeissä).

1. Pura nauhat olkipukin yltä. Olkipukista kannattaa ottaa kuva ennen kuin alat purkaa nauhoja, jotta osaat pujotella uudet valjaat alkuperäiseen tyyliin.

2. Maalaa olkipukki spraymaalilla ja anna kuivua. Tee tarvittaessa toinen käsittely, jos haluat väristä syvemmän.

3. Pujottele uudet nauhat pukin ylle.

Ja kas, perintökalu on komeaa katseltavaa taas: pukki voi aloittaa uuden elämän terhakassa trendivärissään.

Jos et jaksa aloittaa askarteluprojektia, voit ostaa trendipukin kaupasta. Nykyään valikoimissa on myös mustia ja valkoisia versioita.

Oi kuusipuu, oi kuusipuu, ja lehväs varisematon.

Jos perinteinen luonnonkuusi on syystä tai toisesta mahdoton sisustuselementti, muovikuusi ei suinkaan ole ainoa ratkaisu joulupuun kaipuuseen. Luovia kuusivaihtoehtoja löytyy sekä huumorijouluttajalle että minimalistiseen skandisisustukseen mieltyneelle.

Miten olisi jokin näistä?

1. Neulaseton joulupuu

 

Getting ready for the stroll. #noneedles#differentxmastree

Henkilön Roxanne Ferraro (@roxanne1673) jakama julkaisu

Neulaton kuusi tai muu joulupuu on ollut viime vuodet kuuminta hottia sisustusrintamalla. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Teijo Nikkanen sanoi Maaseudun Tulevaisuudessa, että neulasten karistaminen kuusesta kannattaisi hoitaa kaatamalla ja kuivaamalla kuusi jo kesällä, joten tässä vaiheessa on jo myöhäistä.

Mutta ehkä tämän joulun kuusen voisi tunkea varaston perälle ja hyödyntää ensi vuonna? Samalla säästyy monta kymppiä, kun ei tarvitse hankkia uutta joulupuuta. Toinen vaihtoehto on turvautua johonkin muuhun karahkaan. Kuollut lehtipuu saattaa olla jopa kauniimpi kuin risukasaa muistuttava kuusi.

2. Pyykkikasakuusi

Joulukuusen ruuhkavuosiversio onnistuu keneltä tahansa. Asettele jouluvalot ja tähti pyykkikasan tai muun törkypesäkkeen päälle – ja kas, joulu on saapunut kotiin.

3. Pullokuusi

Jos kuitenkin tekee mieli aitoa vihreää, allergiaystävällinen vaihtoehto on niin sanottu pullokuusi. Bongasimme modernin joulupuun hauskojen skumppakorkkiporojen taustalta. Sekä porot että pullokuuset ovat sisustussuunnittelija ja muotoilija Minna Haapakosken käsialaa.


4. Kalkkimaalikuusi

Kalkkimaalikuusi on varisematon ja hajuton. Sen saa piiloon joko maalaamalla tai sijoittamalla ikkunaseinälle ja piilottamalla muuksi vuodeksi verhon taa. Kalkkimaalia myyvät hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat. Kuva: Sokeva
Kalkkimaalikuusi on varisematon ja hajuton. Sen saa piiloon joko maalaamalla tai sijoittamalla ikkunaseinälle ja piilottamalla muuksi vuodeksi verhon taa. Kalkkimaalia myyvät hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat. Kuva: Sokeva

Monessa kodissa on se ongelma, että lattiatilaa on liian vähän. Silloin kuusi kannattaa nostaa seinälle. Sokeva nimittää tiedotteessaan kalkkimaalikuusta jopa tonttuoven haastajaksi. Tiedä siitä sitten, mutta seinään maalattu kuusi on hyvä haastaja ainakin perinteiselle havupuulle.

5. Kirjakuusi

Kulttuurikodin kuusi rakennetaan tietenkin ekologisesti hyödyntämällä kotoa jo löytyvää kirjallista aineistoa. Mitä enemmän kirjoja, sitä isompi kuusi.

6. Post it -kuusi

Tästä ei joulukuusi muutu enää helpommaksi. Kirjoitimme post it -kuusesta jo muutama vuosi sitten. Joulun jälkeen tarralaput voi irrottaa ja käyttää uudelleen, joten paperikuusi on myös ekologinen vaihtoehto.