Jere Karalahti kertoi lokakuussa rakennuttavansa taloa Thaimaahan ja suunnittelevansa omaa kuntosalia, jossa treenaamisen lisäksi keskityttäisiin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuva: Sanoma-arkisto/Janne Aaltonen
Jere Karalahti kertoi lokakuussa rakennuttavansa taloa Thaimaahan ja suunnittelevansa omaa kuntosalia, jossa treenaamisen lisäksi keskityttäisiin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuva: Sanoma-arkisto/Janne Aaltonen

Jääkiekkoilijan ja fitnessurheilijan joulukuusen kruunaa luistin.

Joulu ei näytä olevan yhdentekevä juhla jääkiekkoilija Jere Karalahdelle, 39, ja fitnessurheilija Nanna Koivistolle, 27. Ainakin Instagram-kuvista päätellen avopari näki vaivaa luodakseen joulutunnelman Helsingin Töölössä sijaitsevaan kotiinsa. Nanna kuvaili juhlapyhiä "täydelliseksi".

Jere on kertonut avoimesti kamppailleensa vuosia huume- ja alkoholiongelmien kanssa, mutta muuttanut elämäntapojaan sen jälkeen, kun tapasi Nannan. Pari noudattaa tiukkaa ruokavaliota ja treenitahtia, eikä levännyt jouluaattonakaan, vaan hikoili yhdessä salilla ennen aattoateriaa.

– Nanna on tuonut mun elämään ihan mielettömän paljon rakkautta ja kaikkea, Jere kertoi lokakuun lopussa Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa.

 

Hyvää ja rauhallista joulua......

Kuva, jonka Jere Karalahti (@jerekaralahti) julkaisi

 

Perfect Christmas #home

A photo posted by Nanna Koivisto (@nannannaa) on

 

Jouluja

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

Joulutähden paikalle pääsi luistin.
 

hyvää duunia meitsi ja Jere! Paras kuusi mitä koskaan ollut #christmas

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

 

Joulujumppa sain hien pintaan näille kundeille!! @jerekaralahti @h3imo @nikojokinen nyt sitten sitä ruokaa napaan

Kuva, jonka Nanna Koivisto (@nannannaa) julkaisi

Jeren 20 vuotta kestänyt suhde Susanna Karalahden kanssa päättyi alkuvuonna, kun Jere haki avioeroa. Jerellä ja Susannalla on Ronja-tytär. Lisäksi Jerellä on Valko-Venäjällä avioton lapsi ajalta, jolloin hän oli vielä naimisissa Susannan kanssa.

Lue myös:

Jere Karalahti Hjallikselle: "Ihan varmasti teemme Nannan kanssa lapsen"

MTV: Jere Karalahden ja ex-vaimon oikeuskiista ohi

Jere Karalahti puhuu suunsa puhtaaksi erostaan ja lapsestaan Valko-Venäjällä

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?