Laulaja Marikon New Yorkin -kodit eivät ole olleet mitään sisustuslehtiunelmia.

Laulaja Mariko Pajalahti, 35, muutti neljä vuotta sitten New Yorkiin, koska halusi breikin omasta elämästään.

– Halusin mennä jonnekin, jossa kukaan ei odota minulta mitään. Tiesin, että New Yorkin kokoisessa suurkaupugissa olisin vain yksi pieni partikkeli. Nobody, Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa elokuussa.

Marikolle New York on jotain aivan muuta kuin miltä Sinkkuelämää- tai Frendit-sarjoissa näyttää. Eivätkä hänen kotinsakaan ole olleet mitään sisustuslehtiunelmia. Neljän vuoden aikana laulaja on asunut kuudessa eri vuokra-asunnossa Brooklynissa. Yksi hänen karuimmista asunnoistaan oli homeisen omakotitalon ullakkoasunto.

– Home ei hirveästi haitannut, mutta siinä vaiheessa huolestuin, kun nukahdin sujuvasti laukausten ääniin, Mariko kertoi Me Naisten haastattelussa.

Marikon mukaan alueella oli kunnon villin lännen meininki.

– Heti ensimmäisenä viikonloppuna talo oli ympäröity poliisiteipeillä, ja näin kaksi panttivankineuvotteluautoa. Yritin kysellä poliiseilta, mitä oli tapahtunut, mutta en saanut vastauksia, Mariko kertoi Radio Suomipopin haastattelussa.

Muutama viikko välikohtauksen jälkeen Marikolle selvisi, että asuinalueella jengiläiset kävivät kamppailua, kuka saa myydä alueella huumeita ja hallita muutenkin sitä.

– Äidin oli vaikea ymmärtää, miksi asuin tällaisella alueella. Kun hän kävi kylässä, hän totesi, että voisin alkaa etsiä uutta kämppää. Mutta koskaan mulla ei silti ollut turvaton olo. Jos olisi ollut, olisin varmasti lähtenyt nopeammin.

Ahdistavin koti oli silti vanhassa teollisuusrakennuksessa sijaitseva soluasuntola, jossa Mariko asui yhdeksän kämppäkaverin kanssa. Huone oli kuin vampyyrin koppi, jossa ei ollut ikkunoita. Ja koko talossa oli vain yksi suihku, johon oli jonotettava muiden kanssa.

Viimein Mariko löysi kotoisan kämpän musiikillisilta juurilta, hiphopin kehdosta Bedford-Stuyvesantista.

Kuuntele Marikon haastattelu videolta ja lue Marikon henkilöhaastattelu:

Mariko: "Olin ennen täysi mulkku"

Katso myös Marikon New York -vinkit

Video: Video: Nelonen/Radio Suomipop