Vappu Pimiän ja hänen puolisonsa kesämökki sijaitsee Salossa. Kuvat Jouni Harala ja Nelonen
Vappu Pimiän ja hänen puolisonsa kesämökki sijaitsee Salossa. Kuvat Jouni Harala ja Nelonen

Vappu Pimiä kolusi puolisonsa kanssa kymmeniä mökkejä ennen kuin sopiva torppa löytyi. Parin mökkiä kunnostetaan Huvila & huussi -ohjelmassa.

Huvila & huussi -ohjelman kevään ensimmäisessä jaksossa kunnostetaan juontaja Vappu Pimiän ja hänen puolisonsa Teemu Huuhtasen kesähuvilaa. Jaksossa remontoidaan puolitiehen jäänyt piha. Vapun toivelista ohjelman remppakaksikolle, Nikolle ja Evalle, on pitkä. Vappu toivoo pihaan yksityisyyttä, oleskeluterassia, kesäkeittiötä ja leikkimökkiä.

Me Naisten haastattelussa syyskuussa 2013 Vappu kertoi poteneensa vimmattua kesämökkikuumetta. Mieluisa mökki löytyi lopulta Salosta.

– Sain tartutettua kesämökkikuumeen Teemuunkin. Kolusimme kymmeniä näyttöjä, kunnes se löytyi: 80-neliöinen torppa Salosta, Vappu kertoi Me Naisten haastattelussa.

Ohjelman kuvausten jälkeen Vappu on kunnostanut mökkiä enemmänkin. Saunaremppa valmistui talkoovoimin tänä talvena, ja juontaja on jo päässyt korkkaamaan uudet lauteet ystäviensä kanssa.

Huvila & huussi 7. kauden ensimmäinen jakso Nelosella ti 22.4. klo 20.

Vapun mökki ennen (yläpuolella oleva kuva) ja jälkeen (alapuolella oleva kuva) pihan kunnostuksen.


Lue myös:

Vappu Pimiä: “Olen ollut arkajalka ja hakenut turvaa muista”

Vappu Pimiä: "Tämän miehen kanssa halusin lapsen"

Kaikki kotiin ja sisustamiseen liittyvät jutut löydät täältä.

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?