Monen kodin ongelmakohta on täpötäysi peilikaappi. Kuva: Shutterstock
Monen kodin ongelmakohta on täpötäysi peilikaappi. Kuva: Shutterstock

Hollantilaisbloggari listasi sinunkin nurkissasi todennäköisesti pyörivät turhat tavarat.

Hollantilaista Love Aesthetics -blogia pitävä Ivania Carpio vaikuttaa kurinalaisuuden perikuvalta. Hänen bloginsa ja Instagram-tilinsä ovat minimalistin unelma: kaikki on valkoista ja supertyylikästä.

Nyt bloggari jakaa neuvojaan myös lukijoilleen. Hän listasi kymmenen asiaa, joista jokainen voi luopua – ja saada ehkä hieman tyylikkäämmän ja harmonisemman elämän.

 

sun is on its way back / late summer '14 snapshot

Kuva, jonka Ivania Carpio (@love_aesthetics) julkaisi

1. TV

Kova valinta heti alkuun! Ivana Carpio kuitenkin kertoo, että televisiosta luopuminen vapauttaa runsaasti aikaa kaikelle muulle. Sitä paitsi lempisarjat voi katsoa netistä juuri silloin kuin haluaa.

– Minulla ei ole ollut tv:tä noin viiteen vuoteen, enkä ole jäänyt mistään paitsi. Vain silloin, kun ihmiset kysyvät, tiedänkö sen yhden mainoksen, bloggari kirjoittaa.

2. Liinavaatteet

Käytössä voi olla vain yhdet kerrallaan, joten minimalisti kehottaa valitsemaan kahdet parhaat per nukkuja ja luopumaan lopuista. Kun toinen lakanasetti on käytössä, toinen on pesussa, eivätkä ylimääräiset liinavaatteet enää vie tilaa.

3. Kirjat

Jaa ystävillesi kirjat, jotka olet lukenut ja joita rakastit – näin mahdollisimman moni pääsee nauttimaan niiden sisällöstä.

4. Kassit

Kangaskasseja kertyy kaupanpäällisinä ja lahjoina, ja vaikka ne toimisivatkin kauppakasseina, niille kaikille ei löydy millään käyttöä. Säästä pari suosikkiasi ja ripusta ne kauniiseen koukkuun käden ulottuville.

5. Johdot

USB-johtojen ja vanhojen latureiden säilyttäminen pahan päivän varalta on todennäköisesti turhaa – nykyisiin laitteisiin sopivat tarvikkeet riittävät.

6. Keittiölaitteet

Jos tavallinen veitsi hoitaa saman homman, sipulisilppurit ynnä muut härpäkkeet vievät vain turhaa tilaa.

7. Kaksoiskappaleet

Varmuuden vuoksi hankittuja kyniä, hiusharjoja ja muuta pientä sälää tarvitsee yllättävän harvoin.

8. Paperit

Ivana Carpio on huomannut, että paperit ja Post-it-lapuille kirjoitetut ideat kasautuvat työpöydälle, joten ne kannattaa käydä läpi, kirjoittaa muistettavat asiat ylös muistikirjaan ja heittää turhat liput ja laput menemään.

9. Kosmetiikka

Kylpyhuoneesi ei tarvitse näyttää kemikaliolta! Todennäköisesti et saa edes lukuisia eri kauneustuotteita koskaan käytettyä. Käy läpi kauneusrutiinisi, säilytä suosikkituotteesi ja karsi hyllyiltä ylimääräiset.

10. Kaikki vanhentunut

Oli se sitten ruokaa, kosmetiikkaa tai lääkkeitä, käy kätkösi säännöllisesti läpi ja heitä vanhentuneet pois.

Lue myös:

Onko minimalistisempaa nähty? Bloggarin pelkistetty Instagram-tili ihastuttaa