Monen kodin ongelmakohta on täpötäysi peilikaappi. Kuva: Shutterstock
Monen kodin ongelmakohta on täpötäysi peilikaappi. Kuva: Shutterstock

Hollantilaisbloggari listasi sinunkin nurkissasi todennäköisesti pyörivät turhat tavarat.

Hollantilaista Love Aesthetics -blogia pitävä Ivania Carpio vaikuttaa kurinalaisuuden perikuvalta. Hänen bloginsa ja Instagram-tilinsä ovat minimalistin unelma: kaikki on valkoista ja supertyylikästä.

Nyt bloggari jakaa neuvojaan myös lukijoilleen. Hän listasi kymmenen asiaa, joista jokainen voi luopua – ja saada ehkä hieman tyylikkäämmän ja harmonisemman elämän.

 

sun is on its way back / late summer '14 snapshot

Kuva, jonka Ivania Carpio (@love_aesthetics) julkaisi

1. TV

Kova valinta heti alkuun! Ivana Carpio kuitenkin kertoo, että televisiosta luopuminen vapauttaa runsaasti aikaa kaikelle muulle. Sitä paitsi lempisarjat voi katsoa netistä juuri silloin kuin haluaa.

– Minulla ei ole ollut tv:tä noin viiteen vuoteen, enkä ole jäänyt mistään paitsi. Vain silloin, kun ihmiset kysyvät, tiedänkö sen yhden mainoksen, bloggari kirjoittaa.

2. Liinavaatteet

Käytössä voi olla vain yhdet kerrallaan, joten minimalisti kehottaa valitsemaan kahdet parhaat per nukkuja ja luopumaan lopuista. Kun toinen lakanasetti on käytössä, toinen on pesussa, eivätkä ylimääräiset liinavaatteet enää vie tilaa.

3. Kirjat

Jaa ystävillesi kirjat, jotka olet lukenut ja joita rakastit – näin mahdollisimman moni pääsee nauttimaan niiden sisällöstä.

4. Kassit

Kangaskasseja kertyy kaupanpäällisinä ja lahjoina, ja vaikka ne toimisivatkin kauppakasseina, niille kaikille ei löydy millään käyttöä. Säästä pari suosikkiasi ja ripusta ne kauniiseen koukkuun käden ulottuville.

5. Johdot

USB-johtojen ja vanhojen latureiden säilyttäminen pahan päivän varalta on todennäköisesti turhaa – nykyisiin laitteisiin sopivat tarvikkeet riittävät.

6. Keittiölaitteet

Jos tavallinen veitsi hoitaa saman homman, sipulisilppurit ynnä muut härpäkkeet vievät vain turhaa tilaa.

7. Kaksoiskappaleet

Varmuuden vuoksi hankittuja kyniä, hiusharjoja ja muuta pientä sälää tarvitsee yllättävän harvoin.

8. Paperit

Ivana Carpio on huomannut, että paperit ja Post-it-lapuille kirjoitetut ideat kasautuvat työpöydälle, joten ne kannattaa käydä läpi, kirjoittaa muistettavat asiat ylös muistikirjaan ja heittää turhat liput ja laput menemään.

9. Kosmetiikka

Kylpyhuoneesi ei tarvitse näyttää kemikaliolta! Todennäköisesti et saa edes lukuisia eri kauneustuotteita koskaan käytettyä. Käy läpi kauneusrutiinisi, säilytä suosikkituotteesi ja karsi hyllyiltä ylimääräiset.

10. Kaikki vanhentunut

Oli se sitten ruokaa, kosmetiikkaa tai lääkkeitä, käy kätkösi säännöllisesti läpi ja heitä vanhentuneet pois.

Lue myös:

Onko minimalistisempaa nähty? Bloggarin pelkistetty Instagram-tili ihastuttaa

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.