Purkit ja muut keittiötarvikkeet rohkeasti esille. Kuva: Shutterstock
Purkit ja muut keittiötarvikkeet rohkeasti esille. Kuva: Shutterstock

Plääh. Pelastaisiko ihan uudelta näyttävä koti pimeän marraskuun? Kokeile – ihan ilman rahaa.

1. Käytä kirjoja

Kotisi suurin huonekalu? Kirjahyllyhän se. Jos järjestelet kirjahyllyn uusiksi, koko huone näyttää uudistuneelta. Järjestä kirjat koon tai vaikka värin mukaan. Tuloksena zeniä henkivä kirjahylly ja seesteinen huone.

Ja voi kirjoja käyttää muuhunkin, niistä saa esimerkiksi näyttäviä koristepinoja, korvikkeita pöydänjaloille tai kukkapöytiä (kunhan kosteus ei haittaa).

Vinkkejä siihen, miten aikakauslehtiä voi käyttää sisustuksissa: Älä heitä pois! Näin käytät aikakauslehtiä sisustuksessa

2. Vaihda paikkoja

Voisiko makuuhuoneen yöpöydän korvata olohuoneen apupöydällä? Minne muualle voisit sijoittaa takkahuoneen nojatuolin? Keksi huonekaluille täysin uusi käyttötarkoitus. Muista matot! Eikö niidenkin aika olisi jo muuttaa uuteen huoneeseen? Entä voisitko muuttaa jopa huonejärjestystä?

3. Taidetta mistä tahansa

Kenen kodista nyt ei löytyisi ylimääräisiä kehyksiä? Täytä ne postikorteilla, kauniilla lahjapaperilla, lehtileikkeillä, valokuvilla, julisteilla, pienillä paperisilla muistoilla, tai tee itse taidetta. Järjestele kehyksistä asetelmia seinillesi. Jos et jaksa luoda uutta, tyydy pelkkään uudelleenjärjestelyyn. Anna tylsälle tauliriville kyytiä ja tee niistä villi asetelma.

4. Koristele käyttötavaroilla

Älä piilottele kauniita keittiöesineitäsi, vaan ota ne esille. Ripusta pannut ja kattilat keittiön seinille, tee maustepurkeista ja muista asetelmia. Kaunista ja käyttökelpoista! Esillä keittiökalut ovat helposti käden ulottuvilla. Älä kuitenkaan laita esille mitään turhaa. Lue: Vievätkö nämä tavarat vain tilaa keittiössäsi? 5 yleistä turhaketta

Lähteenä: Huff Post Home, Apartment Therapy, Better Homes and Gardens

Lisää sisustusvinkkejä:

Näin saat lisää tilaa pieneen asuntoon

Huijaa asunnostasi kalliin näköinen näillä vinkeillä

Jo on kotoisaa! Helpot ja halvat vinkit vuokrakämpän sisustajalle

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?