Purkit ja muut keittiötarvikkeet rohkeasti esille. Kuva: Shutterstock
Purkit ja muut keittiötarvikkeet rohkeasti esille. Kuva: Shutterstock

Plääh. Pelastaisiko ihan uudelta näyttävä koti pimeän marraskuun? Kokeile – ihan ilman rahaa.

1. Käytä kirjoja

Kotisi suurin huonekalu? Kirjahyllyhän se. Jos järjestelet kirjahyllyn uusiksi, koko huone näyttää uudistuneelta. Järjestä kirjat koon tai vaikka värin mukaan. Tuloksena zeniä henkivä kirjahylly ja seesteinen huone.

Ja voi kirjoja käyttää muuhunkin, niistä saa esimerkiksi näyttäviä koristepinoja, korvikkeita pöydänjaloille tai kukkapöytiä (kunhan kosteus ei haittaa).

Vinkkejä siihen, miten aikakauslehtiä voi käyttää sisustuksissa: Älä heitä pois! Näin käytät aikakauslehtiä sisustuksessa

2. Vaihda paikkoja

Voisiko makuuhuoneen yöpöydän korvata olohuoneen apupöydällä? Minne muualle voisit sijoittaa takkahuoneen nojatuolin? Keksi huonekaluille täysin uusi käyttötarkoitus. Muista matot! Eikö niidenkin aika olisi jo muuttaa uuteen huoneeseen? Entä voisitko muuttaa jopa huonejärjestystä?

3. Taidetta mistä tahansa

Kenen kodista nyt ei löytyisi ylimääräisiä kehyksiä? Täytä ne postikorteilla, kauniilla lahjapaperilla, lehtileikkeillä, valokuvilla, julisteilla, pienillä paperisilla muistoilla, tai tee itse taidetta. Järjestele kehyksistä asetelmia seinillesi. Jos et jaksa luoda uutta, tyydy pelkkään uudelleenjärjestelyyn. Anna tylsälle tauliriville kyytiä ja tee niistä villi asetelma.

4. Koristele käyttötavaroilla

Älä piilottele kauniita keittiöesineitäsi, vaan ota ne esille. Ripusta pannut ja kattilat keittiön seinille, tee maustepurkeista ja muista asetelmia. Kaunista ja käyttökelpoista! Esillä keittiökalut ovat helposti käden ulottuvilla. Älä kuitenkaan laita esille mitään turhaa. Lue: Vievätkö nämä tavarat vain tilaa keittiössäsi? 5 yleistä turhaketta

Lähteenä: Huff Post Home, Apartment Therapy, Better Homes and Gardens

Lisää sisustusvinkkejä:

Näin saat lisää tilaa pieneen asuntoon

Huijaa asunnostasi kalliin näköinen näillä vinkeillä

Jo on kotoisaa! Helpot ja halvat vinkit vuokrakämpän sisustajalle