Sarah Jessica Parker oli Sinkkuelämää-sarjan Carrie. Kuva:Reuters
Sarah Jessica Parker oli Sinkkuelämää-sarjan Carrie. Kuva:Reuters

Lavastesuunnittelijan yksiössä on yllättävän paljon suosikkisarjasta tuttua.

Elle Decor teki jutun Ondine Karadyn upeasta yksiöstä New Yorkin Brooklynissa. Karady kuului aiemmin Sinkkuelämää tv-sarjan lavastesuunnittelijoihin. Siispä kaunis koti on sisustettu hyvin Carrie Bradshawn henkeen. Jos Carrie ei olisi käyttänyt kaikkia rahojaan vaatteisiin, olisikohan hänellä ollut juuri tällainen asunto?

Karady on tehnyt löydöt asuntoonsa vintage-kaupoista ja kirpputoreilta. Lisäksi asunnosta löytyy Sinkkuelämän lavasteista tuttuja tavaroita. Pieni art deco –pöytä on tuttu Mr Bigin asunnosta, ja makuuhuoneesta löytyy taulu Charlotten Park Avenuen kodista. Karadyn ikkunoita koristavat Carrien pomon Enidin verhot.

Sievä asunto kirkuu Carrie Bradshawn nimeä. Vaaleita sävyjä maustavat omaperäiset ja värikkäät yksityiskohdat. Carrien koti tv-sarjassa oli hieman pelkistetympi mutta sekin kantajansa tyylinen. Muotilehtipinojen lisäksi hahmon kodista muistetaan esimerkiksi Marimekon vaaleanpunaisesta Tantsu-kankaasta tehdyt verhot.

Kuvia Karadyn kodista voi katsoa täältä

Lue myös:

Tältä näyttää Anne Kukkohovin koti

Tältä näyttää Anna Abreun myynnissä oleva koti

Näin asuu Barbie, kestätkö katsoa?

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?