Lauri Ylönen ja Paula Vesala jäävät todennäköisesti asumaan muutamaksi vuodeksi Jenkkeihin. Kuva: Sanoma-arkisto/Viena Kytöjoki
Lauri Ylönen ja Paula Vesala jäävät todennäköisesti asumaan muutamaksi vuodeksi Jenkkeihin. Kuva: Sanoma-arkisto/Viena Kytöjoki

Lauri Ylösen miljoonatalon uusi omistaja on Deutsche Bankin entisen toimitusjohtajan tytär.

The Rasmus -yhtyeen keulakuva Lauri Ylönen on saanut myytyä Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan luksustalonsa. Kohde on poistettu Oikotie.fi:stä, ja 7 päivää -lehden mukaan talo on saanut uuden omistajan.

Lehden mukaan taloon muuttaa Catherine Ackermann, 28, joka on sveitsiläisen pankkiirin, Deutsche Bankin entisen toimitusjohtajan Josef Ackermannin tytär. Josef on naimisissa suomalaissyntyisen taloustieteilijä Pirkko Mölsän kanssa.

Lauri pani talon myyntiin huhtikuussa ja pyysi siitä myyntiilmoituksen mukaan 8 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinta oli 6,5 miljoonaa euroa, joten muusikko suostui tinkimään 1,5 miljoonaa euroa. Myyntiaikana Lauri vuokrasi taloa räppäri Elastiselle eli Kimmo Laiholle.

Lauri osti noin 2700-neliöisen tontin 940 000 eurolla vuonna 2009. Hän suunnitteli ja rakennutti taloa vuosia, ja talo valmistuikin vasta viime kesänä. Seiskan mukaan rakentamiskustannukset olivat 2–3 miljoonaa, joten muusikko lienee saanut miljoonavoitot.

Noin 500-neliöisessä talossa on kuusi makuuhuonetta, keittiö, olohuone, kaksi kylpyhuonetta, kolme vessaa, sauna sekä erikoisuuksina atrium-piha, sisäuima-allas, rantasauna ja oma uimaranta. Kuva: Oikotie

MTV3:n mukaan Lauri ja hänen muusikkopuolisonsa Paula Vesala ovat jäämässä Yhdysvaltoihin muutamaksi vuoksi. Pari muutti sinne viime syksynä Paulan opintojen takia.

Katso kaikki kuvat hulppeasta talosta täältä.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.