Se on ruma ja rikki, mutta kuka hullu rakkaasta sohvastaan luopuisi? Sitä paitsi rumuuskin on makuasia. Kuva: Shutterstock
Se on ruma ja rikki, mutta kuka hullu rakkaasta sohvastaan luopuisi? Sitä paitsi rumuuskin on makuasia. Kuva: Shutterstock

Lähes jokaisella parisuhteessa olevalla on niitä: tavaroita, joita emme voi sietää, mutta jotka eivät kuulu meille.

”Taideteos, jonka hänen eksänsä teki, roikkuu suoraan hänen sänkynsä yläpuolella. Nainen on todella kiva ja kaikkea, ja minäkin olen ystävä eksäni kanssa, mutta haluaisin vain lyödä nyrkin sen jutun läpi.”

Näin kirjoittaa Reddit-käyttäjä Nadia61 sivuston keskustelussa, jossa pyydettiin kertomaan, minkä yhden puolisonsa omistaman tavaran heittäisi menemään, jos pitäisi.

Parisuhteessa joutuu tekemään kompromisseja, ja yksi sellaisista on toisen tavaroiden sietäminen. Niiden pois heittäminen salaa olisi törkeää, ja monilla tavaroilla on hirvittävyydestään huolimatta toiselle tunnearvoa. Niiden sietäminen on osoitus rakkaudesta. Vertaistueksi poimimme kuitenkin Redditin keskustelusta parhaat palat. Kerro omat kokemuksesi jutun lopussa!

Ruma mekko

”Järkyttävän ruma keltainen mekko. Hänellä on yleensä loistava vaatemaku, mutta tämä yksi on erityisen hirveä”, kirjoittaa nimimerkki Mandykat24.

Karsea toimistotuoli

”Olen sinkku, mutta yhdellä eksälläni oli (ja on edelleen) tuoli, joka oli niin ruma, että näen yhä unia sen pois heittämisestä, vaikken enää koskaan ole hänen asunnossaan. Se on toimistotuoli, ruma sellainen, ja hän pitää sitä olohuoneessa lähellä nättiä sohvaa”, avautuu nimimerkki Redhaired103.

Homeinen valokuva

”Hänellä on antiikkinen valokuvakehys, jossa on gootahtava mustavalkokuva kahdesta vanhasta, sairaan karmivasta ihmisestä. He ovat kuin ruumiita, heillä on pelottavat silmät, kuva on mennyt keltaiseksi ja se näyttää olevan vähän homeessa”, kertoo nimimerkki Knoerifast13, joka jo luuli pääsevänsä kuvasta eroon muutossa. Katso kuva täältä, jos uskallat.

”Tuoli oli niin ruma, että näen yhä unia sen pois heittämisestä.”

Haiseva kylpytakki

”Kauhealta haiseva, vanha kylpytakki, jota hän käyttää joka aamu. Se on ruma, se löyhkää ja hän pesee sen ehkä joka toinen kuukausi, jos ahkerasti vaadin. Mutta ei mene kuin päivä tai pari, kun herra ’en voi syödä tai käydä suihkussa koko päivänä, koska teen opinnäytettäni’ marinoituu tietokoneellaan rispaantuneessa vanhassa rievussa, ja se lemuaa taas happamalta kainaloadrenaliinilta”, nimimerkki Taco-of-war tilittää.

Laatikkotolkulla kuitteja

”Aviomieheni säilyttää kaikki kuittinsa, vaikka hän olisi vain ostanut töökin maitoa. Meillä on kenkälaatikoita täynnä kuitteja ja minun vain täytyy käydä ne läpi ja heittää pois kaikki, jotka eivät ole tärkeitä”, CinnamonBunBun kertoo.

Tölkinavaaja, joka ei toimi

”Hänen tölkinavaajansa. Se ei toimi!!!! Mutta se kuului hänen isovanhemmilleen, joten hänellä on siihen tunneside”, kirjoittaa nimimerkki Pistachio-pie.
 

Mistä puolisosi tavarasta sinä haluaisit eroon? Kerro meille! Vastaa kyselyyn oheisella lomakkeella tai lähetä kuva ja siihen liittyvä tarina sähköpostilla osoitteeseen mnkuvat@sanoma.com.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.