Mitä jos asuntoilmoituksissa puhuttaisiin ihan totta?

Harvoin tarjolla! Valtavien mahdollisuuksien koti! Hiomaton timantti! Remontoijan unelma! Kaikki tuntevat nämä kliseet, joita asuntojen myynti-ilmoitukset vilisevät. Mutta mitä jos asuntoilmoituksissa oltaisiinkin ihan raivorehellisiä: mitä niissä silloin sanottaisiin? "Suomensimme" tukun asuntokaupan kliseitä.

Persoonallisesti sisustettu koti.

Omistaja on hiukan kajahtanut, ja se näkyy myös sisustuksessa kuten leopardikuositapeteissa ja punavihreässä kylpyhuoneessa. 

Uniikki helmi.

Näitä tapetteja ei ihan joka K-Raudasta löydykään!

Valtavien mahdollisuuksien talo.

Kyllähän sitä saa Taj Mahalin vaikka minkälaisesta mörskästä, jos pankissa vain on valtavasti massia. Sillä sitä tähän asuntoon saa uppoamaan. Et vielä uskokaan, kuinka paljon.

Remontoi tästä unelmiesi koti perheellesi.

Siis kämppähän on täysi läävä, mutta tarjoaa varmasti haasteita niitä kaipaavalle puuhastelijaluonteelle. Kannattaa kuitenkin varautua henkisesti siihen, että kun projekti päättyy, ei ole enää perhettä.

Alkuperäinen keittiö!

Hiomaton timantti.

Kts. yllä.

Kiinnostava pohjaratkaisu.

Eli siis epäkäytännöllinen pohjaratkaisu. Vaikka onhan se nyt toki kiinnostavaa, että vessaan pääsee vain keittiöstä ja ulko-ovesta tömähdetään suoraan makkariin.

Ikkunat kolmeen suuntaan.

Kerrostalokyttääjän unelma: näköyhteys vastapäiseen taloon, parkkipaikalle ja roskakatokselle.

Pienestä palvelijanhuoneesta voit muokata vierashuoneen tai vaikkapa walk-in-closetin.

Se on hyvä olla kaikissa perheissä ylimääräinen huone, johon toinen voi mennä nukkumaan riidan päätteeksi.

Tässä kodissa on vaalittu rakkaudella vanhaa.

Eli ei siis ole tehty mitään remontteja sitten asunnon valmistumisen jälkeen vuonna -55. Keittiönkaapit ovat umpihomeessa, mutta hei, ne ovat alkuperäiset ja täysipuiset!

Tässäkin kodissa on vaalittu rakkaudella vanhaa.

Valoisa.

No, kun ei nyt muutakaan positiivista tästä keksitty ja pärjäähän täällä päivällä ilman valoja.

Tilaihme.

Moni koirankoppikin on isompi, mutta parven alla sijaitseva keittiön ja olohuoneen yhdistelmä on kyllä mahduttamisen taidonnäyte. Ja säästää aikaa, kun suihkussa voi käydä samalla, kun istuu kakalla.

Tunnelmallinen.

Eli siis pimeä, mutta hämärässä pinnat näyttävät melkein kuin remontista olisi vasta viisi vuotta.

Pääset vielä vaikuttamaan putkiremontin suunnitteluun.

Putkiremontti on tulossa, mutta kenellekään ei ole vielä hajuakaan sen kustannuksista. Pääset haastamaan riitaa muiden osakkaiden kanssa, ja hyvässä lykyssä joudut myös hallitukseen ja vastuuseen koko hommasta.

Caveat_emptor

Remontoijan unelma, tilaihme ja uniikki helmi – mitä kätkeytyy asuntokaupan kliseiden taakse?

Hauska. Yksi yleinen klisee jäi puuttumaan: Erinomainen sijoitus. Jos korot eivät nouse, asuntoon tai taloyhtiöön ei tule kalliita remontteja ja onnistut lyhentämään lainaasi useita vuosia (korkojen, hoitovastikkeiden ja pikkuremonttien lisäksi), voi olla että saat pakkosäästettyä itsellesi jonkin verran asubtovarallisuutta. Jos asuntojen hintataso ei syystä tai toisesta käänny laskuun.
Lue kommentti

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.