"Korostan sääriäni lyhyillä hameilla, ja vaikka keskivartaloni ei ole kaikkein timmeimmässä kunnossa, käytän napapaitoja. Ei edes oma kroppani voi tulla minun ja napapaitojen suhteen väliin", Sini nauraa.
"Korostan sääriäni lyhyillä hameilla, ja vaikka keskivartaloni ei ole kaikkein timmeimmässä kunnossa, käytän napapaitoja. Ei edes oma kroppani voi tulla minun ja napapaitojen suhteen väliin", Sini nauraa.

Räppäri ja Idols-tuomari Sini Sabotage, 27, vetää yliannostuksia trendeistä ja syö vaikka tapettia saadakseen haluamansa vaatteen.

Pitkä vaalea tukka, paksut, tummat kulmakarvat ja räiskyvät vaatteet ovat muodostuneet räppäri Sini Sabotagen, 27, tavaramerkeiksi sen jälkeen, kun hänen Levikset repee -hittinsä valtasi radioaallot viime keväänä.

Sama tyyli näkyy nyt tv-ruudussa Idols-laulukilpailussa, missä Sini tuomarina tsemppaa kilpailijoita ja puolustaa suosikkejaan äijäkööriä vastaan. Ruudussakin Sini on pitänyt kiinni stailistaan: printtipipoista ja poikamaisista haalareista mutta myös minimekoista ja korkeista koroista.

– Pukeudun kieli poskessa, sillä haluan pitää vaatteiden kanssa hauskaa. Tykkään överiksi vedetyistä asusteista ja vaatteista kuten överipitkistä takeista, överikorkeista korkeista ja överinäyttävistä aurinkolaseista. Minulle on ihan sama, onko vaate tehty miehille, naisille vai lapsille tai mitä muut kelaavat siitä, mitä minulla on päälläni, Sini lataa.

Arkena mukavuudenhaluisen Sinin yllä on usein mustat legginssit, tennarit ja pitkä takki. Hän pitää vaatteista, jotka venyvät ja paukkuvat.

– Olen huono käyttämään farkkuja tai mitään muuta kovaa ja ahdistavaa. Juhlaan pukeutuessani taas haluan tuoda esiin naisellisempaa puoltani. Silloin haluan olla seksikäs ja hurmaava.

Sinin persoonallinen tyyli on kehittynyt pikku hiljaa onnistumalla ja erehtymällä. Teini-ikäisenä hän oli mustatukkainen rokkari, mutta kun rap-musiikki asteli kuvioihin, Sinin staili muuttui kertaheitolla.

– Olen haeskellut tyyliäni pitkään ja vasta nyt olen löytänyt oman juttuni. Tällä alalla mikään ei ole tärkeämpää kuin se, että itsensä kanssa on hyvä olla. Jos lavalla on vähänkin sellainen olo, että nyt pullottaa, eikä vaate oikein istu, kaikki näkevät sen.

"Mukavuus ja näyttävyys ovat tärkeitä sekä arki- että keikkalookissani. Syksyisin hamstraan aina isoja pörröneuleita. Tämä jättineule on suosikkikaupastani Weekdaystä."

Pakko saada

Sinin 22 neliön yksiö Helsingissä pursuaa vaatteita ja asusteita. Kenkäboksit on huolettomissa pinoissa lattialla, kauneimmat kengät esillä seinillä ja toinen vaaterekeistä roikkuu katossa. Aurinkolasit ovat rivissä digiboksin päällä, ja naulakko tulvii kevät- ja syystakkeja.

– Olen asunut yksiössäni viitisen vuotta ja nyt se alkaa näyttää varastolta. Minua tavaranpaljous ei häiritse, mutta voi olla, että joudun pian vaihtamaan isompaan asuntoon, sillä vaatetta ja asustetta tulee joka tuutista, Sini huokaa.

Sini hurahtaa helposti trendeihin, mutta myös kyllästyy niihin nopeasti. Siksi hän ei voisi maksaa vaatteesta tai asusteesta tuhansia euroja, satasia kylläkin.

– Jos löydän jotain sellaista, mikä minun on ihan pakko saada, saatan ostaa sen ja syödä tapettia seuraavat viikot. Vaikka teen toisinaan heräteostoksia, minusta on muutaman vuoden aikana tullut huomattavasti maltillisempi shoppailija. Parikymppisenä haalin vaatteita ihan päättömänä, nykyään mietin jokaista ostostani, ja panostan ajattomiin ja hyvin istuviin vaatteisiin. Tiedän, että ne kulkevat mukanani pitkään.

"Lippikset ja pipot ovat tärkeä osa tyyliäni, mutta käytin niitä kesällä niin paljon, että sain pienen yliannostuksen."

Mistä trendeistä Sinillä on tällä hetkellä yliannostus? Ketkä ovat hänen tyyli-idoleitaan? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 43/2013.

Voit ostaaa lehden myös iPadillesi täältä. Joka päivä -tilaajana pääset lukemaan koko jutun täältä.

Lue myös:

Mikä saa leviksesi repeämään, Sini Sabotage?

Aloita juhlakauteen valmistautuminen koristelemalla koti kutsuvaksi.

1. Sympaattinen lasinen nallekoriste, 7,90 €, Stockmann.

2-3. Kauniit lasiset joulupallot, 4,90–7,90 €/kpl, Stockmann.

4. Kaunis metsänvihreä paperinen joulutähti, koko 80 cm, 22,90 €, Granit.

5. Kynttiläkruunu takaa hienon tunnelmavalaistuksen, 34,95 €, Ellos.

6. Kilisee, kilisee kulkuskranssi, 55,95 €, Zara Home.

7. Moderni himmeli on mustaa metallia ja helppo koota, 39,95 €, Luhta Home.

8. Weisten kimmeltävä lumihiutalemainen kuusenkoriste, 3,90 €, Stockmann.

Instagramissa on nyt satojen tuhansien kuvien verran silmänruokaa järjestyksen ja sisustuksen ystäville. 

Instagram on aarreaitta paitsi ihmisille, jotka tykkäävät katsella ihmiskasvoja, myös heille, joita kiinnostaa kaunis sisustus. Nyt estetiikan ja järjestyksen ystävien kannattaa kirjoittaa Instagramin hakukenttään tietty asiasana: #shelfie. 

Shelfiet ovat yksinkertaisesti kuvia hyllyistä, joihin on aseteltu tavaroita. Instagramissa on julkaistu jo lähes 900 000 shelfietä, ja lisää tulee koko ajan. Myös shelfiesunnuntai, #shelfisunday, on suosittu asiasana.

Virkistävää tässä selfietrendissä on se, ettei hyllykuvissa näy ollenkaan ihmisiä. Shelfiet ovat herkkua kaikille nätisti järjestettyjen kauniiden tavaroiden asrvostajille. Vai voitko olla eri mieltä?

Tämän täytyy olla kaunein koskaan keksitty tapa säilyttää meikkisiveltimiä ja hajuvesiä. 
Olet ehkä kuullut kirjojen asettelemisesta värijärjestykseen, mutta ihan tässä mittakaavassa tuskin olet sitä nähnyt. 
 

More Organised Christmas Tip | Before you go shopping for Christmas food and supplies, have a quick review, declutter and clean out of your pantry and kitchen cupboards. Then start to pick up non-perishables each time you go to the supermarket, to spread the load and the cost. Don't forget tin foil, sellotape and cleaning materials! . I'm sharing a weekly blog post to guide you through the festive season and into 2018. Weekly thoughts, key dates and a simple week-by-week to-do list, to help you focus on the magic of the season. Let's make this Christmas your most organised and stress-free ever! [Link in profile or https://www.moreorganised.com/organised-christmas2] . #christmas #shelfie #moreorganisedchristmas #toptip #organisingtips #keepitsimple #dontstress #pantry #kitchen #moreorganisedkitchen #moreorganizedchristmas #simplechristmas #organise #organised #organising #organiser #professionalorganiser #dumfries #dumfriesandgalloway #dumfriesmums #organisingscotland #scottishmums #moreorganised #moreorganized

Henkilön Mel | More Organised (@more_organised) jakama julkaisu

Nämä keittiönkaapit ovat ammattijärjestäjän jäljiltä. 
Sisustusbloggaajan näkemys shelfiestä.
Saksalaisshelfiessä esiintyvät astiat näyttävät olevan Marimekkoa. 

Kauniit tavarat tuntuvat usein vaativan taustakseen kauniin hyllyn. Jos suuriin sijoituksiin ei ole varaa, mutta kevytrakenteinen trendihylly kiinnostaa, lue, miten hyllyn voi tehdä itse astiakaapin ritilästä.

Kuten Instagram-trendeissä usein, myös shelfievillityksessä näyttää olevan tilaa vain kauniille ja hillityn hallitulle. Sotkushelfiet loistavat poissaolollaan. Jäämme siis odottamaan ei niin täydellisten sisustajien vastaiskua.