Suurisilmäisistä, isopäisistä Littlest Pet Shop -hahmoista pulitetaan nettikirppiksillä kymmeniä euroja. Onnittelut, jos vinttisi uumenista löytyy vintage-petsejä.

Suomessa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat hulluna pieniin pastellivärisiin muoviotuksiin, Hasbron valmistamiin Littlest Pet Shop -hahmoihin. Petsit tunnistaa söpöydestä, suurista silmistä ja pyöreästä päästä.

Parhaimmillaan keräilijät maksavat lelusetistä tai hahmosta kymmeniä euroja. Myös petsien pikkuruiset, pastellinväriset tavarat kuten makuukorit, kaulapannat, korut ja käsilaukut ovat tärkeitä. Tietyt ominaisuudet, kuten magneetti käpälässä tai heiluva pää, saattavat nostaa lelun hintaa. Arvossaan ovat myös hahmojen muoviset talot.

Magneetti käpälässä tai heiluva pää saattavat nostaa lelun hintaa.

Näppituntumalla voisi sanoa, että fanaattisimpia keräilijöitä ovat 7-15-vuotiaat tytöt.

Hinta jopa 45 euroa kappaleelta

Facebookissa on LPS-keräilijöiden oma kirpputori, jossa on tuhansia jäseniä.

Turhaa hössötystä - sen kun menee kauppaan ja ostaa piltille leluhyllystä LPS-hahmon, ajattelee moni. Mutta ei, himoittuja niin sanottuja "vanhoja petsejä" ei valmisteta enää. 1990-luvun sarjat ovat arvossaan, haluttuja ovat myös hahmot noin kymmenen vuoden takaa. Keräilijöillä on niille omia lempinimiä, kuten "mäykät" (mäyräkoirat), "tanskikset" (tanskandoggit) ja "seisovat kissat".

- Halutuimpia ovat vanhat hahmot, joita ei ole enää saatavilla kaupoista. Sama pätee kaikkiin retroleluihin, vahvistaa Mihhail Borouhhin helsinkiläiseltä FLEA-lelukirpputorilta.

- Meillä petsien hinnat alkavat kahdesta eurosta. Harvinaisimmat eli kalleimmat hahmot maksavat tällä hetkellä 45 euroa.

Läpinäkyvässä tornissa seisovia kissoja, kuvan vasemmassa reunassa keskihyllyllä haluttu kaksivärinen "mäykkä". Oikealla collieita ja cockereita, ylähyllyllä hattupäinen tanskis.
Läpinäkyvässä tornissa seisovia kissoja, kuvan vasemmassa reunassa keskihyllyllä haluttu kaksivärinen "mäykkä". Oikealla collieita ja cockereita, ylähyllyllä hattupäinen tanskis.

YouTube siivittää suosiota

Mitä siistimpi lelu, sen suurempi jälleenmyyntiarvo, on nyrkkisääntö.

Petsien suosio liittyy osittain sosiaaliseen mediaan. Littlest Pet Shop -keräilijät tekevät YouTubeen videoita, joissa he leikkivät ja juttelevat eläimillä ääneen, kertovat tarinoita. Leluille on omistettu kokonaisia blogeja ja verkkosivustoja.

Suosittu LPS-tubettaja on esimerkiksi ruotsalainen LPShannah, jolla on yli 300 000 tilaajaa.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.