Saako koiran varasteluyritykset kuriin myös etänä? Kuva: Shutterstock
Saako koiran varasteluyritykset kuriin myös etänä? Kuva: Shutterstock

Rakkaan karvakuonon toimintaa voi tarkkailla kätevästi myös silloin, kun ei ole itse kotona.

Huolestuttaako yksin touhuileva koira? Puhelimista ja nettipalveluista saa monenlaista apua kotiin jätetyn koiran vakoilemisessa. Ainakin ne saavat tietyn ihmistyypin rauhoittumaan, kun lemmikin elämää pystyy seuraamaan etänä.

Listasimme kaksi sovellusta ja yhden nettipalvelun, joiden avulla omistaja voi helpottaa omaa eroahdistustaan.

1. Pavlovin opissa

Jos uskallat jättää tablettisi päiväksi koiran eteen pöydälle, Pavlov dog monitor voi olla sinun juttusi lemmikin vakoilemiseen.

Pelkästään iPadille ladattava sovellus reagoi sekä haukkumiseen että hiljaisuuteen ja palkitsee niiden mukaan.

Ennen käyttöönottoa koiran omistaja nauhoittaa kaksi tervehdystä, esimerkiksi ”Hyi, paha poika” ja ”Hienoa, hyvä poika”. 

Aina kun koira haukkuu, sovellus sanoo omistajan äänellä valitun lauseen. Kun taas koira on hiljaa, voi sovelluksen asentaa kertomaan palkitsemistervehdyksen sopivin väliajoin.

Sovellus kertoo kotiin tulevalle omistajalle muun muassa kuinka monta kertaa koira on haukkunut päivässä. Lisämaksullisilla osilla voi nämä tiedot saada reaaliaikaisesti Facebookiin.

Sovelluksen hinta 4,90 euroa

  • Plussaa: Hauska grafiikka ja helposti ladattavissa.

  • Miinusta: Erittäin herkkä reagoimaan ääniin. Sovellus tulkitsee pienenkin kolahdusäänen haukkumiseksi.

2. Juttele etänä

Kestääkö koirasi kuulla äänesi ilman, että näkee sinua? Dog monitor -sovellus antaa sinun leperrellä lemmikillesi ja tarkkailla tämän liikkeitä reaaliajassa.

Tämä sovellus ladataan aluksi sekä puhelimeen että tabletille. Sen jälkeen valitaan kotiin jäävästä tabletista Dog station -osuus ja laitetaan se paikalle, josta kamera pääsee kuvaamaan mahdollisimman paljon koiran liikkeitä.

Ihminen panee päälle puhelimesta Person station -kohdan, josta voi erikseen valita jatkuvan videokuvan tai pelkän äänen.

Vaikka puhelinta ei pääsisi katsomaan tauotta, sovellus ilmoittaa, kun lemmikki on liian äänekäs (”Dog is noisy”). Muutoin sovellus ilmoittaa ”Dog is resting” (Koira lepää) tai ”Last noise x minutes ago”.

Sovelluksen hinta 3,50 euroa

  • Plussaa: Reaaliaikainen tarkkailu sekä puhemahdollisuus.

  • Miinusta: Syö akkua tehokkaasti puhelimesta ja tabletista.

3. Koirakummi netistä

Video- ja ääniyhteyksiä tarjoavia sovelluksia inhimillisempi vaihtoehto on hankkia koiralle hoitaja. Hän valvoo ja huolehtii puolestasi, että ihmisen parhaalla ystävällä on kaikki kunnossa.

Sosiaalinen media ja internet pursuaa erilaisia alustoja, joissa koiranystävät voivat tarjota palveluitaan ja omistajat etsiä hoitoapua. Kokeile esimerkiksi dogia.fi-palvelua, joka toimii kaikkialla Suomessa. Tällä hetkellä siellä on noin 1 000 kummia, jotka ovat valmiita hoitamaan tai ulkoiluttamaan koiria. Palvelu on ilmainen. Mahdollisista hoitomaksuista sopivat koirakummi ja omistaja keskenään.  

  • Plussaa: Selkeän ulkoasun sivusto ja ilmainen palvelu.

  • Miinusta: Viestien lähettämistekniikka voisi olla sujuvampi ja toimia nopeammin esimerkiksi Facebookin kautta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.