"En oikein osaa sanoa ei. Unelmani onkin, että saan työ- ja vapaa-ajan järjestykseen ja sitä kautta lisää elämänhallintaa. Ja että ehdin vähän myös surffaamaan", Australiaan Minka-vaimonsa ja lapsiensa kanssa muuttanut Tomi kertoi hiljattain. Kuva:  Jouni Harala
"En oikein osaa sanoa ei. Unelmani onkin, että saan työ- ja vapaa-ajan järjestykseen ja sitä kautta lisää elämänhallintaa. Ja että ehdin vähän myös surffaamaan", Australiaan Minka-vaimonsa ja lapsiensa kanssa muuttanut Tomi kertoi hiljattain. Kuva: Jouni Harala

Kokki Tomi Björck julkaisi Instagramissa kuvaparin uudesta kotitalostaan merenrannalla.

Kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck jätti Suomen perjantaina ja muutti perheensä kanssa Australiaan. Sunnuntaina Tomi julkaisi Instagram-tilillään kuvaparin uudesta kotitalostaan palmujen katveessa. Tomi on kuvatekstin perusteella tyytyväinen kotiinsa.

– Täydellistä, Tomi kirjoitti englanniksi.

Tomi kertoi ennen muuttoa Me Naisille, että perhe asettuu Sydneyyn, merenrannalle. (Lue koko juttu täältä.

– Me on aina asuttu kaupungin vilskeessä, joten nyt on kiva asettua keskustan ulkopuolelle rauhaan. Meri on meille tärkeä. Olemme sellainen lämpimästä pitävä surffiperhe, Tomi sanoi haastattelussa.

Tomi ja Minka ovat asuneet Austaliassa aikaisemminkin ja heillä on siellä paljon ystäviä. Tomi toivoo muuton myötä löytävänsä tasapainon perheen ja työn yhdistämiseen. Hän on 2-vuotiaan Joakimin ja 1-vuotiaan Oliverin isä.

– Olen ollut kohta 20 vuotta kokkina, ravintoloitsijana ja keittiömestarina. Olen kuitenkin vasta 35-vuotias, ja minun on pakko opetella ajattelemaan, että elämässä on muutakin kuin työ. Lupasin vaimolle, että loppuvuoden otan rauhallisemmin.

Tomi fiilisteli viikonloppuna muuttoa Instagramissa. Hän toivoi, että ystävät tulevat moikkaamaan perhettä Australiaan.

– Nämä eivät ole hyvästit, vaan uusi alku, hän kirjoitti kuvatekstiin.

 

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.