Me Naiset
|
Inka Simola
Melko tyylikäs! Kuvakaappaus: TechDwell
Melko tyylikäs! Kuvakaappaus: TechDwell

Alle 20 neliön simppeleistä minitaloista toivotaan Yhdysvalloissa ratkaisua asunto-ongelmiin.

Muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa levisi Tiny House Movement -liike, ja monet keskituloiset halusivat muuttaa asumistapaansa. He luopuivat ylimääräisistä tavaroistaan ja muuttivat niin sanottuihin minitaloihin.

Nyt minitaloista toivotaan ratkaisua kodittomien ja vähävaraisten asunto-ongelmiin. Portlandissa, Oregonin osavaltiossa suunnitellaan pienien ja helposti rakennettavien koteja kaupungin tonteille. Asuntojen hyvänä puolena pidetään sitä, että ne pystytään rakentamaan muutamassa päivässä.

TechDwell-nimisen yrityksen suunnittelemat asunnot ovat noin 18 neliömetrin kokoisia. Asunnon vuokraksi on arvioitu 250–350 dollaria kuussa (190–270 euroa). Yritys on myös laskenut, että asuntoon olisi varaa, vaikka tulot olisivat vain 5000–15 000 dollaria vuodessa (noin 3800–11500 euroa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdysvalloista vastaavista, pienien asuntojen rakennuksista on ollut hyviä kokemuksia ainakin Wisconsissa Teksasin osavaltiossa ja New Yorkissa. Portlannissa toivotaan, että ensimmäinen, noin 25 minitalon asuinaluehanke edistyisi ensi vuoden alussa. Epäilijät ovat tosin pohtineet, tuleeko minitaloalueista vain uusi slummi ja miten käy, kun hurrikaani pyyhkäisee heiveröiset talot mennesssään. Suomeen talot sopisivat sellaisinaan lähinnä kesämökiksi mutteivät ympärivuotiseen asumiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää kuvia minitalosta näet Huffington Postin sivuilta.

TechDwellin helposti rakennettavia minitaloja on suunniteltu myös katastrofialueille. Tämä talo pystytettiin Haitille yhdeksässä päivässä.

Lue myös:

Tuleeko tästä yhdeksän neliön minimökistä kansainvälinen hittituote?

Tällaista tilaihmettä et ole ennen nähnyt

Sisältö jatkuu mainoksen alla