Melko tyylikäs! Kuvakaappaus: TechDwell
Melko tyylikäs! Kuvakaappaus: TechDwell

Alle 20 neliön simppeleistä minitaloista toivotaan Yhdysvalloissa ratkaisua asunto-ongelmiin.

Muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa levisi Tiny House Movement -liike, ja monet keskituloiset halusivat muuttaa asumistapaansa. He luopuivat ylimääräisistä tavaroistaan ja muuttivat niin sanottuihin minitaloihin.

Nyt minitaloista toivotaan ratkaisua kodittomien ja vähävaraisten asunto-ongelmiin. Portlandissa, Oregonin osavaltiossa suunnitellaan pienien ja helposti rakennettavien koteja kaupungin tonteille. Asuntojen hyvänä puolena pidetään sitä, että ne pystytään rakentamaan muutamassa päivässä.

TechDwell-nimisen yrityksen suunnittelemat asunnot ovat noin 18 neliömetrin kokoisia. Asunnon vuokraksi on arvioitu 250–350 dollaria kuussa (190–270 euroa). Yritys on myös laskenut, että asuntoon olisi varaa, vaikka tulot olisivat vain 5000–15 000 dollaria vuodessa (noin 3800–11500 euroa).

Yhdysvalloista vastaavista, pienien asuntojen rakennuksista on ollut hyviä kokemuksia ainakin Wisconsissa Teksasin osavaltiossa ja New Yorkissa. Portlannissa toivotaan, että ensimmäinen, noin 25 minitalon asuinaluehanke edistyisi ensi vuoden alussa. Epäilijät ovat tosin pohtineet, tuleeko minitaloalueista vain uusi slummi ja miten käy, kun hurrikaani pyyhkäisee heiveröiset talot mennesssään. Suomeen talot sopisivat sellaisinaan lähinnä kesämökiksi mutteivät ympärivuotiseen asumiseen.

Lisää kuvia minitalosta näet Huffington Postin sivuilta.

TechDwellin helposti rakennettavia minitaloja on suunniteltu myös katastrofialueille. Tämä talo pystytettiin Haitille yhdeksässä päivässä.

Lue myös:

Tuleeko tästä yhdeksän neliön minimökistä kansainvälinen hittituote?

Tällaista tilaihmettä et ole ennen nähnyt

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti