Koristeluista näyttävimmät ovat valtavat näköispatsaat Obaman perheen koirista Bosta ja Sunnysta. Kuvat: Reuters / Kevin Lamarque
Koristeluista näyttävimmät ovat valtavat näköispatsaat Obaman perheen koirista Bosta ja Sunnysta. Kuvat: Reuters / Kevin Lamarque

Joulupuu on jo rakennettu Valkoisessa talossa. Ja aika paljon muutakin.

Michelle Obama: ”Onko meillä joku budjetti tämän vuoden joulukoristeluihin?”

Joe Biden: ”**tut. Viedään Trumpilta ensi vuoden rahat. Sillä on sitä omasta takaakin.”

Barack Obama: ”Joe...”

Noh, Biden-vitsit sikseen. Valkoisen talon tämänkin vuoden joulukoristelu on upea, hieno, mahtava, öky ja överi – juuri kuten kahdeksan vuoden presidenttikauden viimeisenä jouluna pitääkin.

Lue myös: Vaalitulos järkytti, mutta viimein naurattaa aidosti! Obama ja bestis -meemit valtasivat internetin

Obaman perhettä (ja Joe Bidenia) tulee ikävä, mutta ehkä nämä kuvat Valkoisen talon joulusta lohduttavat niitä, jotka surevat yhä vaalitulosta.

Vaaleissa Donald Trumpille hävinneen Hillary Clintonin kuvaa vartioivat iloiset lumiukot.
Vaaleissa Donald Trumpille hävinneen Hillary Clintonin kuvaa vartioivat iloiset lumiukot.

Koirateema jatkuu myös pipareissa.
Koirateema jatkuu myös pipareissa.

Joulukoristeluiden motto amerikkalaisittain: enemmän on enemmän.
Joulukoristeluiden motto amerikkalaisittain: enemmän on enemmän.

Punaisessa huoneessa on joulun tunnelmaa.
Punaisessa huoneessa on joulun tunnelmaa.

Hashtagilla #WHHolidays löytyy runsaasti lisää Instagram-kuvia tilaisuudesta, jossa joulukoristeet esiteltiin yleisölle.

Valkoinen talo jakoi tilillään uudelleen kuvan, jossa Yhdysvaltain ensimmäiset koirat, portugalinvesikoirat Sunny ja Bo, poseerasivat jättikokoisten näköiskoristeiden vieressä.

– Ne olivat niin hyväkäytöksisiä, istuivat vain kun otimme kuvia, kuvan ottanut Instagram-käyttäjä StarOfMay hehkutti.

 

Deck the Halls! We’re getting ready for the holiday season one ☃️ at a time. #WHHolidays

Kuva, jonka The White House (@whitehouse) julkaisi

Huikeat koristelut tekivät vaikutuksen vierailijoihin – hehkutus on ansaittua, sillä yksityiskohdista ei ole tingitty.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.