Mitähän näihin kirjoittaisi? Kuva: Shutterstock
Mitähän näihin kirjoittaisi? Kuva: Shutterstock

Menisikö viesti paremmin perille, jos naapuria lähestyisikin näin?

Jokainen kerrostaloasukki on varmasti jossakin kohtaa elämässään törmännyt siihen. Heippalappuun.

Heippalaput ovat taloyhtiöviestintää parhaimmillaan. Niissä jokainen pääsee purkamaan, vieläpä usein nimettömänä, aggressionsa naapureiden paheellisesta käytöksestä. Sellaista voi olla vaikkapa suihkussa käyminen yöaikaan, äänekäs seksi tai vaikkapa kanta-astuminen.

Näitä helmiä voi tarkastella esimerkiksi Heippalaput- Facebook-ryhmässä. Pari päivää sitten siellä julkaisiin esimerkiksi tällainen viesti: "Hiljaisuus klo 1.00! Meneekö kaaliin? Ei tiskiä yöllä!"

Meneekö kaaliin, ei tiskiä yöllä! :) Kiitokset lähettäjälle! :)

Posted by Heippalaput on Thursday, 3 December 2015

 

Äänekäs bilettäminen ymmärrettävästi ärsyttää naapureita, kuten myös hyvän maun rajoja koetteleva heippalaputtaminen. Uhkailu ei naurata.

Tässä vaiheessa lienee syytä ainakin harkita hieman kevyempää äänentasoa! :)

Posted by Heippalaput on Wednesday, 10 June 2015

 

Osa viesteistä on asiallisia ja hyväntahtoisiakin. Joukkoon mahtuu toki myös älyttömyyksiä, kuten tämä Ilta-Sanomien esittelemä isännöitsijän heippalappu, jossa käsketään kuivattamaan pyykit parvekkeella siten, etteivät ne näy parvekekaiteen yli.

Heippalaput ovat toimiva tapa kommunikoida, mutta näyttäisi siltä, että valituksen keskelle kaivataan myös hyvää mieltä. Niinpä ideoimme hyvän tuulen heippalaput, joista voi ottaa vapaasti mallia seuraaviin kerrostaloviesteihin!

Bileet naapurissa? Ota tästä raikkaampi näkökulma meteliin

Kaipaisiko naapuri auttavaa käsiparia?

Ei jakseta nipottaa mattojen tamppaamisesta (sehän on nykyään aika harvinaista)

Hyötyä sekä naapurille että koiralle, iloista seuraa sinulle

Pitäiskö joskus tutustua seinän takana asuviin ihmisiin?

Kannustusta musiikkia harrastavalle naapurille

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.