Ai olihan mulla tällainenkin. Koskahan se sai viimeksi vettä? Kuva: Shutter
Ai olihan mulla tällainenkin. Koskahan se sai viimeksi vettä? Kuva: Shutter

Jos näistä kasveista ei selviä, ei kannata alkaa huolehtia mistään elävästä.

Viherkasvit ovat nättejä ja puhdistavat sekä kosteuttavat ilmaa. Mutta entä jos on hajamielinen, totaalisen viherpeukaloton ja harvoin kotona? Floristi Mari Nishimotolla Pirilän kukkatalosta on helpottava tieto: kukat kuolevat harvoin hoidon puutteeseen.

– Yleensä ihmiset yleensä tappavat kasvinsa ylihoitoon.

Sen verran kasvejaan kuitenkin kannattaa hoitaa, että lannoittaa niitä hiukan. Nishimoto suosittelee viherkasveille merileväuutetta talveksi. Kun lannoitus on kunnossa ja kasvia kastelee edes joskus, se ilahduttaa pitkään.

Tässä Nishimoton viisi varmaa vihertäjää surkeille kasvinhoitajille.

Kaktukset
Kaktus sopii viherkasvien ystävälle, joka muistaa kastella yhtä usein kuin aavikolla sataa. Yksi kastelukerta kuukaudessa riittää. Olennaista on pitää kasvi valossa.
 
Palmuvehka
Jos ei selviä palmuvahkan hoitamisesta, ei Nishimoton mukaan kannata ottaa mitään elävää hoteisiinsa. Palmuvehkaa tarvitsee kastella vain pari kertaa kuukaudessa, eikä sekään haittaa, jos kasvi välillä kuivahtaa täysin. Valoa ei vaadita: palmuvehka tunnetaan myös lempinimellä ”komerokukka”.
 
Anopinkieli, anopinhammas
Anopinhammas on matalampi versio terävälehtisestä anopinkielestä. Kahden viikon välein kasteltavissa kasveissa täytyy tarkkailla lähinnä sitä, etteivät ne mätäne liiasta kastelusta. Jos anopinkieli kuolee, syynä on lähes poikkeuksetta liika vesi.
 
Jukkapalmu
Isompikin jukkapalmu selviytyy pitkään pienessä ruukussa. Pieni kuivahtaminen ei tätä kasvia tapa.
 
Rahapuu
Pullealehtinen rahapuu osaa kertoa, milloin vesi olisi tarpeen: kun lehdet alkavat mennä ruttuisiksi. Kuivaan kuntoon päässeen kasvin voi tällöin vielä hyvin pelastaa kastelulla. Rahapuu kuuluu mehikasveihin, jotka ylipäätään ovat helppohoitoista sakkia.

Lue myös

 Kukat tulivat Instagramiin

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti