Ai olihan mulla tällainenkin. Koskahan se sai viimeksi vettä? Kuva: <span class="photographer">Shutter</span>
Ai olihan mulla tällainenkin. Koskahan se sai viimeksi vettä? Kuva: Shutter

Jos näistä kasveista ei selviä, ei kannata alkaa huolehtia mistään elävästä.

Viherkasvit ovat nättejä ja puhdistavat sekä kosteuttavat ilmaa. Mutta entä jos on hajamielinen, totaalisen viherpeukaloton ja harvoin kotona? Floristi Mari Nishimotolla Pirilän kukkatalosta on helpottava tieto: kukat kuolevat harvoin hoidon puutteeseen.

– Yleensä ihmiset yleensä tappavat kasvinsa ylihoitoon.

Sen verran kasvejaan kuitenkin kannattaa hoitaa, että lannoittaa niitä hiukan. Nishimoto suosittelee viherkasveille merileväuutetta talveksi. Kun lannoitus on kunnossa ja kasvia kastelee edes joskus, se ilahduttaa pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä Nishimoton viisi varmaa vihertäjää surkeille kasvinhoitajille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaktukset
Kaktus sopii viherkasvien ystävälle, joka muistaa kastella yhtä usein kuin aavikolla sataa. Yksi kastelukerta kuukaudessa riittää. Olennaista on pitää kasvi valossa.
 
Palmuvehka
Jos ei selviä palmuvahkan hoitamisesta, ei Nishimoton mukaan kannata ottaa mitään elävää hoteisiinsa. Palmuvehkaa tarvitsee kastella vain pari kertaa kuukaudessa, eikä sekään haittaa, jos kasvi välillä kuivahtaa täysin. Valoa ei vaadita: palmuvehka tunnetaan myös lempinimellä ”komerokukka”.
 
Anopinkieli, anopinhammas
Anopinhammas on matalampi versio terävälehtisestä anopinkielestä. Kahden viikon välein kasteltavissa kasveissa täytyy tarkkailla lähinnä sitä, etteivät ne mätäne liiasta kastelusta. Jos anopinkieli kuolee, syynä on lähes poikkeuksetta liika vesi.
 
Jukkapalmu
Isompikin jukkapalmu selviytyy pitkään pienessä ruukussa. Pieni kuivahtaminen ei tätä kasvia tapa.
 
Rahapuu
Pullealehtinen rahapuu osaa kertoa, milloin vesi olisi tarpeen: kun lehdet alkavat mennä ruttuisiksi. Kuivaan kuntoon päässeen kasvin voi tällöin vielä hyvin pelastaa kastelulla. Rahapuu kuuluu mehikasveihin, jotka ylipäätään ovat helppohoitoista sakkia.

Lue myös

 Kukat tulivat Instagramiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla