Tästä lähdettiin! Yli sata valoisaa neliötä, hyvä sijainti, hintapyyntö 895 000. Välittäjä uskoo, että kalustamalla tyhjän asunnon kaupat voivat syntyä nopeammin.
Tästä lähdettiin! Yli sata valoisaa neliötä, hyvä sijainti, hintapyyntö 895 000. Välittäjä uskoo, että kalustamalla tyhjän asunnon kaupat voivat syntyä nopeammin.

Kun asuntokauppa käy hitaasti, välittäjien on keksittävä uusia temppuja. Nyt myytäviä asuntoja muun muassa stailataan isolla kädellä. Mutta mihin asuntokaupassa kannattaa oikeasti kiinnittää huomiota?

Asunnon myyjiä uudet konstit varmasti palvelevat, mutta kannattaako ostajan hullaantua sisustukseen?

Hyvä fiilis asunnosta on tietysti tärkeä, mutta muista mieluummin nämä:

1. Mieti ensisijaisesti, mihin sinulla on varaa.

Kuukausittaisiin lainan lyhennyksiin ja korkoihin saa maksimissaan mennä 45 prosenttia käteen jäävistä tuloista. Lainojen korot ovat nyt olleet jo pitkään hyvin alhaalla. Laske, onko sinulla yhä varaa lyhentää lainaa, jos korot nousevat vaikkapa kuuteen prosenttiin.

2. Kumpi on tärkeämpi: asunnon sijainti vai neliöt?

Usein jommastakummasta joutuu tinkimään.

3. Haaveiletko edullisesta pommista, jonka voisit remontoida mieleiseksesi?

Todellisuudessa harvalla on lopulta rahkeita – taitoja tai aikaa – täydelliseen remonttiin. Ja mitä huonokuntoisempi asunto on, sitä vaikeampi on arvioida, mitä remontti tulee maksamaan. Keittiö- ja kylpyhuoneremontit ovat kalliita.

Mutta itse asiassa parhaiten kaupaksi käyvätkin hyväkuntoiset asunnot, joissa remontoimiseksi riittää seinien maalaus tai tapetointi.

4. Mistä vastike koostuu?

Mitkä asiat vaikuttavat vastikkeen suuruuteen?

5. Onko asunnon tontti oma vai vuokratontti?

Onko tontin vuokra nousemassa lähivuosina?

6. Tutki huolella talon PTS eli pitkän tähtäimen korjaussuunnitelma.

Taloyhtiöissä olisi hyvä olla pitkän tähtäimen taloussuunnitelma, jossa olisi mietitty, kuinka tulevat remontit rahoitetaan niin, etteivät ne rasita kohtuuttomasti osakkaita.

Myös isännöitsijälle kannattaa soittaa: häneltä voi saada puolueetonta tietoa talon asioista. Jos yhtiön muut asukkaat ovat jo iäkkäitä ja todennäköisesti pienituloisia eläkeläisiä, isoja remontteja on todennäköisesti lykätty.

7. Tunnekokemustakaan ei kannata väheksyä.

Valitse sydämellä, mutta mieti fiksusti. 

Tähän harmonisen kauniiseen näkymään olisi helppo hullaantua, mutta kalusteet eivät kyllä kuulu kauppaan. Tosin jos asunto on kokonaan välitystoimiston sisustama, myös sisustus on on mahdollista ostaa omaksi.

Kukapa ei haluaisi tassutella tällä ihanalla kelim-matolla? Tärkeintä on saada ostajaehdokas näkemään itsensä asunnossa. Siksi sisustuksen on hyvä olla neutraali.

Tuonne olisi kiva heittäytyä! Makuuhuoneeseen pedattiin rouheaa pellavaa. Musta päätyseinä on edellisen asukkaan maalaama.

Keittiö oli remontoitu muutama vuosi sitten, mutta stailisti puhalsi siihen henkeä ripottelemalla kauniita keittiötavaroita sinne tänne.

 

Yksityiskohdat ja asetelmat luovat tunnelmaa.

 

 

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.