Korkkiporot ja pullokuuset tuovat joulun kotiin. Kuva: Minna Haapakoski
Korkkiporot ja pullokuuset tuovat joulun kotiin. Kuva: Minna Haapakoski

Täydelliset korkkiporot syntyvät parhaiten kuohuviinipullon korkeista. Muotoilija Minna Haapakoski kertoo täydelliset ohjeet söpöjen joulukoristeiden tekoon.

Lojuuko laatikossasi vanhoja pullonkorkkeja? Some on täynnä vinkkejä, miten korkkeja voi hyödyntää, mutta yksi söpöimmistä ideoista on ehdottomasti korkkiporo. Sisustussuunnittelija ja muotoilija Minna Haapakoski keksi korkkiporon jo pari vuotta sitten, mutta nyt joulun lähestyessä hän on jakanut kuvan uudestaan Facebookissaan – ja porot ovat herättäneet paljon ihastusta.

– Olen tehnyt kuvan porot jouluksi 2015. Toinen sarvi on saanut hiukan iskua, mutta edelleen tämä hellyttävä pari sain ison ilon aikaan, kun kaivoin ne kaapista taas esille, Minna kertoo.

”Kuohuviinikorkilla saadaan muhkea turpa ja pyöreä pylly.”

Pulloporot syntyvät mainiosti tavallisen viinipullon korkeista, mutta parhaimman – ja hauskimman – lopputuloksen saa kuohuviinipullon korkeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kuohuviinikorkilla saadaan muhkea turpa ja pyöreä pylly. Korkkien kauniit kuviot toimivat poroissa todella kivasti, Minna vinkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minna on saanut paljon kyselyjä, miten korkkiporot tehdään, joten tässä ne tulevat: täydelliset ohjeet

KORKKIPORO

Tarvikkeet:

• 2kpl kuohuviinipullon korkkeja
• 2kpl grillitikkuja
• 2kpl mustia nuppineuloja
• vaahteranoksia
• musta tussi
• oksasakset
• piikkityökalu
• sivuleikkurit

  1. Valitse parhaimman näköiset vaahteran oksat omasta kotipuustasi.
  2. Leikkaa grillitikuista sivuleikkureilla neljä sopivan mittaista jalkaa ja kaula.
  3. Väritä tussilla grillitikuista leikkaamasi raajat mustiksi ja laita hetkeksi kuivumaan.
  4. Valitse kauneimmat korkit.
  5. Tee piikillä ensimmäiseen korkkiin apureiät, joihin saat työnnettyä kuivuneet grillitikkujalat. Tee samaan korkkiin takapuolen kohdalle pieni reikä hännälle, johon työnnät pätkän vaahteranoksaa. Toiseen korkkiin voit aluksi tehdä sarvia varten piikillä apureiät, joihin saat vaahteranoksat aseteltua paikoilleen. Tämän jälkeen voit tehdä silmät lyhentämällä sivuleikkureilla nuppineulat noin 1cm mittaisiksi.  Paina neulat korkkiin paikoilleen. Lopuksi voit tehdä näihin molempiin korkkeihin piikillä apureiän ja yhdistää ne toisiinsa kaulakappaleella.

Pulloporojen pariksi pöydälle sopivat täydellisesti pullokuuset. Minna on sujauttanut kuusenoksia vanhoihin lasipulloihin ja lisännyt pulloon vettä. Pullonsuussa tunnelmaa luovat kynttilät.

– Panin pulloihin vettä viikko sitten, ja edelleen oksat ovat pysyneet hyvinä – vaikka kynttilät ovat pullojen suussa tukkona, Minna kertoo.

Minna Haapakoski on sisustussuunnittelija ja muotoilija, mutta myös ahkera askartelija. Kuva: Vanessa Forsten
Minna Haapakoski on sisustussuunnittelija ja muotoilija, mutta myös ahkera askartelija. Kuva: Vanessa Forsten

Lisää Minnan askartelu- ja sisustusideoita näet hänen Instagram-tililtään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla