Me Naiset
|
Marjut Laukia
Mitä jos vaihtaisit jokasyksyisen villasukkasavotan superhelppoon ryijyyn? Kuva: Shutterstock
Mitä jos vaihtaisit jokasyksyisen villasukkasavotan superhelppoon ryijyyn? Kuva: Shutterstock

Tee se itse -kirjailijat Pinja Niemi ja Mari Nuikka vinkkaavat, miten kuka tahansa voi tehdä supertrendikkään miniryijyn.

Pinterest-kuvapalvelusta ja sisustusblogeista käy nopeasti selväksi, että miniryijy on syksyn seinäkoristeista trendikkäin. Perinteisen villaryijyn pikkusisko tuo kotiin tuulahduksen retrohenkeä mutta näyttää kuitenkin raikkaalta.

Parhaiten juuri omantyylisensä ryijyn saa, kun sen askartelee itse. Se on onneksi helppoa.

 

➰???➰

Kuva, jonka @_jujujust_ julkaisi

Uuden Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin -kirjan tekijät, artenomit Pinja Niemi ja Mari Nuikka ovat samaa mieltä siitä, että itse tehty miniryijy on syksyn hitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Niiden teko onnistuu kaikilta! Ryijyt syntyvät siten, että sidot esimerkiksi metallihenkariin tai puurimaan eripituisia pätkiä matonkudetta, lankoja tai kangassuikaleita. Lisää vivahdetta ryijyyn saa erilaisilla solmuilla ja sidoksilla, sisustuskirjailijat neuvovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvässä lykyssä kaikki tarpeet löytyvät jo valmiiksi kotoa eikä kauppaan tarvitse lähteä.

– Lisäksi ryijyyn voi pujotella esimerkiksi puuhelmiä tai solmia erilaisia kierrätysesineitä, kuten vaikka säilyketölkin nipsuja, vanhoja avaimia tai mitä ikinä keksitkään, Pinja ja Mari vinkkaavat.

 

Knotty #shopacsob #handmade #madewithlove #macrame #wallhanging #decor

Kuva, jonka Shop A Certain Shade of Black (@shopacsob) julkaisi

Mallia erilaisiin ryijyihin kannattaa ottaa esimerkiksi Pinterestin kuvista. Monimutkaisia solmutekniikoita ei tarvita, sillä henkari tai puurima näyttää hyvältä, kun langat on vain ripustettu siihen yksinkertaisella solmulla ja leikattu päistään haluttuun muotoon. Pikkuryijyjä on myynnissä myös netin käsityöparatiisissa Etsy.comissa, josta seinäkoristeita kannattaa etsiä hakusanalla wall hanging.

Vinkkejä sisustamiseen itse tehdyillä esineillä löytyy Pinja Niemen ja Mari Nuikan uutuuskirjasta Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin (Minerva). Kirjan kuvat on ottanut Marjo Koivumäki.

Myös rouheat, itse tehdyt betoniastiat pitävät edelleen pintansa. Katso Pinjan ja Marin antama vinkki sellaisten askarteluun Me Naisten sisustusekstrasta numerossa 36/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla