Kuulepas juippi, ei se vessa haaveilemalla puhdistu. Kuva: Shutterstock
Kuulepas juippi, ei se vessa haaveilemalla puhdistu. Kuva: Shutterstock

Miehet, nuo rakkaat pikku hunsvotit! He koettavat uskotella olevansa huonoja siivoajia, jotta välttyisivät kotitöiltä.

Miehetkö huonoja kotitöissä? Höpö höpö. Laiskoja he ovat, väittää kylpyhuoneyritys Victoria Plumbin teettämä tuore tutkimus.

43 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä myönsi hoitavansa kotityöt yleensä kehnosti. Tutkijoiden mukaan kolme kymmenestä hoiti siivoamisen tahallaan huonosti. Yhteensä kyselyyn vastasi 2 000 kumppaninsa kanssa asujaa.

Miesten jäljiltä kylpyhuoneet jäivät likaisiksi, astiat rasvaisiksi ja vaatteet ryppyisiksi silitysyrityksistä huolimatta. Miehet myönsivät, että he toivoivat sisimmässään, ettei puoliso enää pyytäisi tekemään kotitöitä, vaan hoitaisi ne vastedes itse.

Toinen syy huonoon jälkeen oli hätäily – miehet halusivat homman mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Noin neljännes siivosi vain vaimonsa tai tyttöystävänsä mieliksi.

Vaikka kahdeksan kymmenestä miehestä arveli, että puoliso kyllä aavistaa, mistä on kyse, miehet vaikuttivat silti onnistuneen tavoitteessaan vältellä kotitöitä. Naisvastaajista kaksi kolmannesta kertoi, ettei luota siihen, että mies onnistuu siivoamisessa. Kuusi kymmenestä sanoi hoitavansa homman mieluiten itse.

Mutta ennen kuin miehet tuomitaan jyrkästi kotitöiden välttelijöiksi, mietitäänpä, mihin kaikkiin epämiellyttäviin askareisiin tulee käytettyä avuton nainen -korttia: kauppakassien kantamiseen, moniin autoiluasioihin, tavaroiden noukkimiseen ylähyllyiltä...

Jaettiin kotityöt miten hyvänsä, voitaisiinko sopia, että jos jotakin tehdään, se tehdään kunnolla? Asioiden tekeminen huonosti on vähän raukkamaista – ja lisäksi järjetöntä ajanhukkaa, koska joku ne jäljet joutuu kuitenkin jossakin vaiheessa siivoamaan.

Sitä paitsi tiskaavat isät kasvattavat kunnianhimoisempia tyttäriä.

Kunhan tiskaavat kunnolla.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Suomalaiset kinaavat kotitöistä Euroopan eniten – löytyykö ratkaisu seksitaulukosta?

Tämä on kodin siivouksen tyypillisin virhe

Ei enää siivouspäiviä! 9 tapaa pitää koti aina järjestyksessä

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.