Me Naiset
|
Marjut Laukia
Kuulepas juippi, ei se vessa haaveilemalla puhdistu. Kuva: Shutterstock
Kuulepas juippi, ei se vessa haaveilemalla puhdistu. Kuva: Shutterstock

Miehet, nuo rakkaat pikku hunsvotit! He koettavat uskotella olevansa huonoja siivoajia, jotta välttyisivät kotitöiltä.

Miehetkö huonoja kotitöissä? Höpö höpö. Laiskoja he ovat, väittää kylpyhuoneyritys Victoria Plumbin teettämä tuore tutkimus.

43 prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä myönsi hoitavansa kotityöt yleensä kehnosti. Tutkijoiden mukaan kolme kymmenestä hoiti siivoamisen tahallaan huonosti. Yhteensä kyselyyn vastasi 2 000 kumppaninsa kanssa asujaa.

Miesten jäljiltä kylpyhuoneet jäivät likaisiksi, astiat rasvaisiksi ja vaatteet ryppyisiksi silitysyrityksistä huolimatta. Miehet myönsivät, että he toivoivat sisimmässään, ettei puoliso enää pyytäisi tekemään kotitöitä, vaan hoitaisi ne vastedes itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen syy huonoon jälkeen oli hätäily – miehet halusivat homman mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Noin neljännes siivosi vain vaimonsa tai tyttöystävänsä mieliksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka kahdeksan kymmenestä miehestä arveli, että puoliso kyllä aavistaa, mistä on kyse, miehet vaikuttivat silti onnistuneen tavoitteessaan vältellä kotitöitä. Naisvastaajista kaksi kolmannesta kertoi, ettei luota siihen, että mies onnistuu siivoamisessa. Kuusi kymmenestä sanoi hoitavansa homman mieluiten itse.

Mutta ennen kuin miehet tuomitaan jyrkästi kotitöiden välttelijöiksi, mietitäänpä, mihin kaikkiin epämiellyttäviin askareisiin tulee käytettyä avuton nainen -korttia: kauppakassien kantamiseen, moniin autoiluasioihin, tavaroiden noukkimiseen ylähyllyiltä...

Jaettiin kotityöt miten hyvänsä, voitaisiinko sopia, että jos jotakin tehdään, se tehdään kunnolla? Asioiden tekeminen huonosti on vähän raukkamaista – ja lisäksi järjetöntä ajanhukkaa, koska joku ne jäljet joutuu kuitenkin jossakin vaiheessa siivoamaan.

Sitä paitsi tiskaavat isät kasvattavat kunnianhimoisempia tyttäriä.

Kunhan tiskaavat kunnolla.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

Suomalaiset kinaavat kotitöistä Euroopan eniten – löytyykö ratkaisu seksitaulukosta?

Tämä on kodin siivouksen tyypillisin virhe

Ei enää siivouspäiviä! 9 tapaa pitää koti aina järjestyksessä

Sisältö jatkuu mainoksen alla