Tuomas Enbuske suunnittelee asuvansa nykyisessä kodissaan loppuelämänsä. Kuvassa hän istuu lempipaikassaaan, Yrjö Kukkapuron suunnittelemassa Karuselli-tuolissa. Kuva: Pia Inberg
Tuomas Enbuske suunnittelee asuvansa nykyisessä kodissaan loppuelämänsä. Kuvassa hän istuu lempipaikassaaan, Yrjö Kukkapuron suunnittelemassa Karuselli-tuolissa. Kuva: Pia Inberg

Toimittaja Tuomas Enbuske on sisustanut kerrostalokolmionsa designklassikoilla.

Toimittaja Tuomas Enbuske, 39, esittelee uusimmassa Glorian Koti -lehdessä kotinsa. Hän asuu vuonna 2016 rakennetussa kerrostalossa Helsingin ydinkeskustassa. Enbuske rakastaa kotinsa sijaintia, sillä asunto on Kampin kauppakeskuksen talossa.

– Metrot ja bussit lähtevät saman katon alta, ja ruokakaupassa voi käydä ilman ulkovaatteita. On luksusta päästä sortseissa Stockalle, Enbuske sanoo lehdessä.

Enbuske on kiertänyt huutokauppoja ja kerännyt designklassikoita parikymppisestä asti. Se myös näkyy hänen kodissaan. Kolmiosta löytyvät muun muassa Eames Lounge -nojatuoli, Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuoli sekä Eero Aarnion Pastilli- ja Domus-tuolit. Enbuske kertoo tuhlaavansa myös kuvataiteeseen. Seinillä on Kari Mokon, Kuutti LavosenRauha Mäkilän, Sam Vannin ja Kari Riipisen taidetta.

Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoli ja Hang it all -naulakko, jonka ovat suunnitelleet Vitralle Charles ja Ray Eames. Kuva: Pia Inberg
Ilmari Tapiovaaran Domus-tuoli ja Hang it all -naulakko, jonka ovat suunnitelleet Vitralle Charles ja Ray Eames. Kuva: Pia Inberg

Viikonloppuisin asunto on myös Enbusken ja ex-puoliso Hannah Norrenan lapsien, Elaisan, 8, ja Uunon, 5, koti.

– Turhinta kodissani on keittiö. Jos se olisi minusta kiinni, en oikeastaan tarvitsisi sitä ollenkaan, mutta lasten takia se on välttämättömyys. Kokkaan heille ihan tavallisia jauheliharuokia, mutta käymme myös paljon ulkona syömässä, Enbuske sanoo Glorian Kodissa.

 

Pavekkeella Enbuske kertoo järjestävänsä jatkoja. Kampin ostoskeskuksen yhteydessä olevat asunnot ovat neliöhinnaltaan Helsingin kalleimpia. Kuva: Pia Inberg
Pavekkeella Enbuske kertoo järjestävänsä jatkoja. Kampin ostoskeskuksen yhteydessä olevat asunnot ovat neliöhinnaltaan Helsingin kalleimpia. Kuva: Pia Inberg

 

 

Loistava neljän sivun deitti-ilmoitus @gloriankoti. Kiitos @laurafriman!

Kuva, jonka TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) julkaisi

Enbuske vitsailee Instagramissa, että on kotiesittely on ”loistava neljän sivun deitti-ilmoitus”.

Koko jutun ja kaikki kuvat löydät Glorian Kodin joulu-tammikuun numerosta.

frökenfina

”On luksusta päästä sortseissa Stockalle” – Tuomas Enbuske esittelee luksuskotinsa Glorian Kodissa

Luksus on suhteellinen käsite, eikä mun mielestä ostarin yläkerrassa asuminen ole luksusta. Stokkalla kehuskelu on out, ja Helsingin kalleimmat neliöt ovat nyt kuitenkin hieman etelämpänä. Ja pls, en halua nähdä Enbuskea sortseissa missään, toivoisin, että hän uusisi garderoopinsa kaksinumeroa suurempiin vaatteisiin. Ne Tigerin puvut on suunniteltu ruotsalaisille 185 cm ja max koko 50/52.
Lue kommentti

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.