Sisustajat rakastavat valkoista – ja näitä designklassikoita.

Designhuonekaluja ja sisustustavaraa myyvä Finnish Design Shop -verkkokauppa listasi vuoden 2014 suosikit ja myydyimmät tuotteensa. Listauksen perusteella suomalaisshoppailijoiden (ja muunmaalaisten sivustolta ostaneiden) sisustusmaku on valkoinen.

Myydyimpiin tuotteisiin vaikuttavat myös vuoden aikana järjestetyt alennuskampanjat, mutta listassa on myös paljon sisustuslehdissä ja -blogeissa usein nähtyjä huonekaluja ja esineitä. Ostitko sinäkin jonkin näistä kotiisi kuluneen vuoden aikana?

Listalla on kaikkiaan 32 tuotetta Alvar Aallon suunnittelemista valaisimista pöytäpuutarhaan – poimimme niistä tutuimmat ja himoituimmat. Koko listaan voit tutustua verkkokaupan sivuilla.

1. String Pocket -hylly

String-hyllyjärjestelmän suosio ei ole hiipunut, vaan ne ovat saaneet paljon näkyvyyttä sisustuslehdissä ja blogeissa. 1940-luvulla suunniteltu designklassikko ilahduttaa muunneltavuudellaan.


2. Hayn tarjotinpöytä ja About a Chair -tuoli

Blogiklassikoita jo syntyessään. Tanskalaismerkin suoralinjaiset, kohtuuhintaiset huonekalut sopivat hyvin suomalaiseen sisustustyyliin.


3. Artekin tai Le Klintin (valkoinen) valaisin

Nettikauppa nostaa kotimaisiksi suosikeiksi arkkitehti Alvar Aallon A110- ja A331-valaisimet, jotka tunnetaan myös nimillä Käsikranaatti ja Ampiaispesä. Myös tanskalaiset Le Klintin valkoiset, laskostetut valaisimet ovat olleet suosiossa jo vuosia – kestosuosikkina Poul Christiansenin 1960-luvulla suunnittelema malli 172B.


4. Vitran Eames DSR -tuoli

Charles ja Ray Eamesin vuonna 1950 suunnittelema tuoli sopii hyvin moderniin sisustukseen.


5. Kartellin Componibile-säilytyskaluste

Klassikko 1960-luvulta tämäkin. Erityisen usein leikkisän säilytyskalusteen näkee käytössä yöpöytänä.


Lue myös:

Tätä et ehkä odottanut: pahkaesineet palaavat muotiin

Tunnusta pois: Näitä viime vuosien sisustushittejä sinäkin olet himoinnut!

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Varoitus: tämä juttu sisältää kuvia kirjahyllyistä, joissa ei joidenkin mielestä ole yhtään mitään järkeä.

Vaikka tulevaisuudenennustajat ovat jo pitkään povanneet kirjahyllyjen katoa moderneista kodeista, moni lukutoukka pitää teoksia pullottavia hyllykköjään yhä arvossaan.

Viime aikoina kirjahyllyjen järjestämisestä on tullut lähes taiteenlaji. Yksi tykkää erotella kirjat genren mukaan, toinen haluaa ne tarkkaan aakkosjärjestykseen. Osa kirjarakkaista on innostunut järjestämään hyllynsä opusten värin mukaan.

Monelle tärkein kriteeri hyllyn järjestystyylin valinnassa on se, että löytää haluamansa kirjan vaivattomasti. Yksi tämän hetken suosituimmista kirjahyllytrendeistä ei kuitenkaan moisesta käytännöllisyydestä piittaa.

Sisustuspiireissä kohistaan juuri nyt hyllynjärjestystyylistä, jossa kirjat asetellaan perin epäloogisella tavalla. Eli väärinpäin tähän tyyliin:

 

A post shared by Frostbeard Studio (@frostbeardmpls) on

 

A post shared by @dwellinggawker on

 

A post shared by Dues Home (@dueshome) on

Jos tykkää minimalistisesta ja rauhallisesta sisustuksesta, hittihylly todennäköisesti iskee. Kyllähän vaaleat sivut saavat kirjarivit näyttämään raikkailta ja yhtenäisiltä.

Moni runsaasti lukeva kuitenkin miettii: mitä järkeä? Me Naisten konsultoimat kirjafanaatikot vaikuttavat lähinnä järkyttyneiltä hittihyllystä.

– Jos omistaa parikymmentä kirjaa, niin mikäs tässä. Toimii varmaan sisustajilla, muttei oikeasti kirjoja lukevilla ikinä, yksi toteaa.

– Täyttä hulluutta, sanon minä, toinen toteaa.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro kommenteissa!

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?