Minkä arvoisella alustalla tässä pelataan? Ihan tavalliselta Monopolilta näyttää. Kuva: Shutterstock
Minkä arvoisella alustalla tässä pelataan? Ihan tavalliselta Monopolilta näyttää. Kuva: Shutterstock

400 000 euroa on melko suolainen hinta Monopolista – vaikka se onkin taidetta.

Lautapelaaminen kuuluu elämän parhaisiin hetkiin. Levitetty peli odottaa alkuasetelmissa keittiönpöydän päällä, kun pian toisistaan mittaa ottavat pelaajat ovat kokoontuneet sen äärelle. Punaviinilasit tyhjenevät, napostelevat hupenevat ja nappulat liikkuvat.

Ups, viinilasi läikähti ja lauta on tahroilla. Ei se ketään haittaa, pikku roso ei pelilautaa pahenna. VÄÄRIN!

Joissakin piireissä voi hyvinkin olla vaarana, että Monopoli-lautana onkin ruotsalaistaiteilija Öyvind Fahlströmin taideteos vuodelta 1971. Taiteilija halusi ottaa kantaa kylmään sotaan ja tehtaili sarjan Monopoli-lautoja muistuttavia taideteoksia. Parhaillaan Lontoon Sotheby's taidehuutokauppa myy Fahlströmin teosta, jonka teemana on CIA. Hinnan odotetaan nousevan aina 400 000 euron hujakoille.

Sotheby'sissä on kaupiteltu Monopoleja aiemminkin. Vuonna 2010 siellä myytiin miltei 120 000 eurolla maailman vanhin käsintehty Monopoli – tällä kertaa oikea lautapeli – vuodelta 1933. Myydyn pelin tekijä oli itse pelin keksinyt Charles Darrow.

Jos satut olemaan viikonloppuna Tukholmassa, Öyvindin CIA Monopolia ja kolmea muuta lokakuussa Lontoossa huutokaupattavaa taideteosta pääsee pällistelemään lähempää 26.–27. syyskuuta. Normaalisti niitä on nähnyt modernin taiteen museoissa Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

Lue myös:

Selätä tylsyys lautapeleillä – tässä parhaat!

Tämän takia kännykkäpeli koukuttaa aikuisenkin

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti