Parhaimmillaan linnablogin seuraaminen tuntuu tältä. Kuva: Shutterstock
Parhaimmillaan linnablogin seuraaminen tuntuu tältä. Kuva: Shutterstock

Ihana sunnuntai! Mitä sitä tekisi? No jospa vaikka lukisi blogeja! Tässä 3+1 ilahduttavan erilaista.

Kerran kuukaudessa (tai vähän useammin) netissä tulee vastaan jotain niin mahtavaa, että siihen jää koukkuun välittömästi. Chateu de Gudanes on juuri sellaista.

Se on lifestyle-blogi, muttei millään tavalla perinteinen. Blogissa australialaiset Karina and Craig Waters kunnostavat ostamaansa ranskalaista ränsistynyttä 1700-luvun linnaa.

Blogi on täynnä pimeitä kellareita, rapistuneita veistoksia, Ranskan komeita maisemia ja satumaista tunnelmaa. Siis sunnuntaihin sopivaa arkipakoa parhaimmillaan.

Jos linnaelämä ei houkuta, voit paeta myös näiden raikkaiden blogien maailmaan.

1) Gretchen + Gretchen – suomalainen valokuvaaja Kreetta sisustaa, inspiroi ja tekee itse.

2) Muutakin kuin tanssia – Me Naisten entinen harjoittelija, ammattitanssija Anni pitää blogia, joka on tunteenpaloa ja tanssia.

3) Kasper Diem – Suomen hauskin mies? Varmasti joidenkin mielestä. Ainakin graafikko Kasper Strömman sanailee ilahduttavasti!

Tutustu myös vanhoihin klassikoihin, Me Naisten Kalastajan vaimoon, Avec Sofiéen ja Vallilan Irmaan.

Kalastajan vaimo

Avec Sofié

Vallilan Irma

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?