Niin tunnelmallisen näköistä, niin raivostuttavaa. Kuva: Shutterstock
Niin tunnelmallisen näköistä, niin raivostuttavaa. Kuva: Shutterstock

Mitäpä ihminen ei tekisi vältelläkseen silitysraudan esille ottamista. 

Nerokas kikka sinulle, joka inhoat silitystä: ripusta vaate kylpyhuoneeseen, kun otat kuuman suihkun! Vähän kuin köyhän naisen vaatehöyrystin.

Tätähän on kokeiltava vaatekaapin murheenkryyniin, hirveän kivaan ylikokoiseen paitamekkoon, 100-prosenttista luomupuuvillaa. Se on ihana vaate, joka päällä vatsaa ei tarvitse vetää sisään. Ongelma on ryppyisyys. Mekkonen roikkuu jatkuvasti kaapissa, koska en jaksa silittää sitä. Nyt se pääsee höyrytyshoitoon samalla, kun minä vietän ennätysajan kuumassa suihkussa.

Tältä sen helma näytti ennen raudatonta höyryhoitoa:

Vinkin mukaan vaatetta kannattaa roikottaa kuumassa vesihöyryssä vähintään vartti, jotta tulosta syntyy. Roikotin ainakin kaksikymmentä minuuttia, paikallinen vesitorni tyhjeni, vettä tuhrautui, ympäristö kiittää. Tilanne suihkun jälkeen:

No ei. Ehkä höyryä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi? En luovuta, jätän mekon seuraavana iltana yöksi taloyhtiön saunan pesuhuoneeseen. Sauna on ollut lämmin, joten varmasti kostea, lämmin vesihöyry hoitaa hommat.

Tilanne seuraavana aamuna:

Hei ihana vinkki! Reilu vuorokausi aherrusta vaatteen sileyden vuoksi, ja näyttääkö se vieläkin siltä, että se pitäisi silittää? Ehkä paksu puuvilla ei ole helpoimmin siliävä materiaali? Ehkä reilu kastelu ja ripustus sitten kylppäriin kuivumaan? Ehkä... silitysrauta kauniiseen käteen ja muutama minuutti silitystä? Toisaalta, mukavahan sen on siellä kaapissakin. Ripustan takaisin heti, kun jaksan.