Etteikö kivaa lahjaa löydy alle kympillä? Kuva: Shutterstock
Etteikö kivaa lahjaa löydy alle kympillä? Kuva: Shutterstock

Mitä lahjat anopille, entä poikaystävälle? Poimimme tämän joulun tyylikkäimmät lahjaideat alle kympillä.

Aina sama päänvaiva, mitä sitä ostaisi lahjaksi? Kun ystävääkin olisi kiva muistaa ja naapuria. Jos budjetti on maltillinen, tässä parhaat lahjaideat alle kympillä.

 

1. Aina hyvä ajatus, joulukukka. Tästä ilahtuu ainakin naapuri tai joulua emännöivä anoppi. Amaryllis, 4 €, Ikea. 2. Leipuri ilahtuu kauniista leipävuoasta, 5 €, Ikea. 3. Joulukoristeille on aina tarvetta, 1 €, Tiger. 4. Serkkutytölle The Body Shopin Strawberry Festive Cracker -lahjasetti, jossa on käsivoide ja saippua, 8,50 €. 5. Siro kynttilä sopii joulukotiin, 8,90 €, Jotex. 6. Vilukissalle pumpulinpehmeät Eco Tools Spa Moisture Sock -bambusukat, 7,60 €. 7. Kokkaajalle patakintaat, 9 €, Finlayson. 8. Pyyheliinan sesongin väreissä, totta kai, 4 €/kpl, H&M Home.

 

1. Näyttävät lakritsit on kuorrutettu kullalla, 8,90 €, Lakrids By Johan Bulow. 2. Täytä humoristinen kulho pähkinöillä ja kiedo se sellofaaniin, 4,99 €, H&M Home. 3. Työt saavat potkua uusista välineistä, 7 €, Artek. 4. Modernit kynttilät luovat jouluista tunnelmaa, 8 €, Monki. 5. Kauden trendikkäimmät ruukut kiiltävät. Saatavilla kolme eri kokoa, alk. 9,90 €, Jotex. 6. Ylellinen Yves Rocherin suihkugeeli, 4,90 €/200 ml. 7. Asusteita ei voi koskaan olla liikaa, 9,99 €, H&M. 8. Metallilangasta valmistetut sukat kimaltavat lahkeiden suulla, 7 €, COS.

 

1. Antiikkikäsitellyt joulupallot, 9,99 €/2kpl, H&M Home. 2. Treenikamoihin sopiva juomapullo, 7,90 €, Casall. 3. Katri Niskasen stailaaman korun tuotto menee Roosa nauha -rahastoon, 3 €, Lindex. 4. Tosiystävä toimii sydämellään, 6,95 €, New Yorker. 5. Kännykkäystävälliset lapaset, 7,95 €, Lindex. 6. Suloisen pehmeät aamutossut, 9,95 €, Lindex. 7. Nuolija ottaa taikinan talteen näppärästi, 8,95 €, Leila’s/Ellos. 8. Isosiskolle Acon appelsiinintuoksuinen vartalovoide, 9,90 €/200 ml.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.