Me Naiset
|
Marjut Laukia
Myös kasvit tuovat vuokra-asuntoon kodikkuutta. Kuva: Shutterstock
Myös kasvit tuovat vuokra-asuntoon kodikkuutta. Kuva: Shutterstock

Jos vuokrakodin sisustaminen tuntuu vaikealta, ota nämä vinkit käyttöön.

Maalarinvalkoiset seinät, kulahtanut laminaatti ja kylpyhuoneen kaakelit, joita ei tee mieli tutkailla kovin tarkasti. Vuokra-asuminen se vasta tarjoaakin mukavan haasteen sisustajalle!

Jotkut vuokrantajat antavat remontoida asuntoa hyvän maun mukaan – joko omalla rahalla tai esimerkiksi tarjoamalla asukkaalle maalit. Suuritöisiin remppahommiin ei kuitenkaan vuokra-asunnossa tee mieli ryhtyä.

Kokosimme vinkkejä, joiden avulla ankeimmastakin vuokra-asunnosta saa sisustettua viihtyisän ja itsensä näköisen. Se on lopulta yllättävän helppoa ja edullistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helposti omannäköistä

Hyvä valaistus tekee paljon. Kärpästen täyttämän kattoplafondin vaihtaminen persoonallisempaan valaisinratkaisuun on vähintä, mitä voit tehdä. Kukaan ei halua viettää iltojaan kelmeässä loisteputken valossa. Jos omat taidot eivät riitä, sähkömiehen käynnistä kannattaa maksaa muutama kymppi. Olohuoneen valaisinvalinnassa ei yleensä kannata himmailla, sillä näyttävä valonlähde on sisustuksen keskipiste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Verhokangasta voi ripustaa ikkunan lisäksi myös seinälle väriä antamaan. Sen poistaminen on huomattavasti helpompaa kuin seinän maalaaminen uudelleen vuokranantajan haluamalla värillä.

Peilit tekevät tilasta mielenkiintoisemman, ja huijaavat asunnon kokoaan suuremmaksi. Ne myös heijastavat valoa ja toistavat asunnon värejä ja elementtejä, mikä tuo sisustukseen runsautta.

Tee-se-itse-taide on hyvä ja edullinen keino saada seinille juuri sitä väriä, jota sisustukseesi haluat. Osta suuri kanvas ja anna luovuuden kukoistaa.

Osta kehys ja laita siihen pala haluamaasi tapettia. Seiniä ei välttämättä saa tapetoida, mutta tapettitaulun kiinnitys on sallittua. Myös omia huonekalujaan, esimerkiksi laatikostoja, kaappeja ja kirjahyllyjen taustoja saa maalata ja tapetoida juuri niin paljon kuin haluaa.

Nikkaroi näyttävä sängynpääty makuuhuoneen katseenvangitsijaksi. Esimerkiksi kuviollisella kankaalla päällystetty sängynpääty yhdessä muiden tekstiilien kanssa tekee makuuhuoneesta jo erittäin kotoisan.

Väliaikaista pintaremonttia voi tehdä yllättävän monessa paikassa. Kylpyhuoneen ja keittiön kaakeleita voi tuunata sisustustarroilla, keittiön vetimet voi vaihtaa vuokra-ajaksi sellaisiksi kuin haluaa (kunhan ne menevät samoihin ruuvinreikiin kuin vanhatkin) ja tapetin voi kiinnittää vaikka kaksipuolisella teipillä tai sinitarralla.

Lähteet: Apartment Therapy, Domaine, Oprah ja StyleCaster

Lue myös:

Tunnusta pois! Näitä viime vuosien sisustushittejä sinäkin olet himoinnut

Vievätkö nämä tavarat vain tilaa keittiössäsi? 5 yleistä turhaketta

Joko tunnet syksyn kuumimmat sisustustrendit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla