Heitä näyttävä peitto koristeeksi sängylle, sohvalle tai lattialle. Kuva: Shutterstock
Heitä näyttävä peitto koristeeksi sängylle, sohvalle tai lattialle. Kuva: Shutterstock

Voi muhkeus! Katso videolta ohjeet, miten teet ihanan jättipeiton itse.

Joko olet törmännyt somessa jättipeittoihin? Peitto on nimittäin herättänyt kiinnostusta muun muassa Facebookin moderniin ja skandinaaviseen sisustukseen erikoistuneessa ryhmässä. Eikä suotta –  tavalliset torkkupeitot kalpenevat jättipeiton rinnalla. Ennustamme, että jättipeitosta tulee syksyn halutuin sisustustavara – onhan sen alle ihana hautautua viileinä syysiltoina.

Ja mikä parasta: jättipeitto on helppo tehdä myös itse. Peiton materiaali on tyypillisesti villaa, mutta kekseliäimmät kutovat peiton fleecekankaasta. Peitot ovat sisustuskaupoissa arvokkaita, joten itse tekemällä voi myös säästää.

 

 

A post shared by Jaydee The Label (@jaydeethelabel) on

”Harjanvarret ja pahviputkilot sopivat isokokoisiksi puikoiksi.”

Näin teet peiton itse

  1. Neulomiseen voi käyttää joko omia käsivarsia tai isokokoisia puikkoja. Isokokoisten käsityöpuikkojen asiaa ajaa hyvin kaikki isot pötköt harjanvarsista pahviputkiloihin.
  2. Osta valmista paksua lankaa tai leikkaa fleeceviltistä paksuja suikaleita niin, että niistä muodostuu yksi iso pötkö. Kääri fleecestä leikattu lanka kerälle.
  3. Luo silmukoita haluamasi määrä – mitä leveämpi, sitä enemmän silmukoita.

Jättipeittoihin erikoistunut designstudio Ohhio on tehnyt videon, jolla ohjeistetaan vaihe vaiheelta, miten jättipeitto kudotaan käsin. Vaikket olisi koskaan neulonut aiemmin, näitä ohjeita on helppo seurata. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lisää myrkkyä meriin - ja ihmi...

Älkää oikeasti viitsikö mainostaa tätä fleecetouhua enää yhtään. Tämä "sisustushitti" on jo vanha juttu, näitä on tehty jo pari vuotta. Fleece lyhytikäistä roskaa, jota tarvitaan tällaiseen peittoon hirveäst ja joka mene pian huononnäköiseksi. Ja se on mikromuovikuormineen aivan hirvittävä saastuttaja.

"Mikromuovilla tarkoitetaan yleensä halkaisijaltaan alle viiden tai jopa alle yhden millimetrin kokoisia muovinpaloja. Kun muovi syystä tai toisesta joutuu mereen, uv-säteily ja vesi kuluttavat sen lopulta pieniksi hitusiksi, jota meren eläimet eivät välttämättä tunnista ravintoketjuunsa kuulumattomiksi.

Tutkijat epäilevät, että muovihituset päätyvät myrkkyineen eläinten ruuansulatukseen ja sitä kautta ihmisten lautaselle. Muovien syömisen on jo havaittu vaikuttavan esimerkiksi eläinten ruokahaluun, hormonitoimintaan sekä lisääntymiseen." Ja myös ihmisten.

http://www.ykliitto.fi/uutiset-ja-tiedotus/uutisarkisto/kuluttaja-voi-pa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla