Jari "Bull" Mentula vanhassa kodissaan. Kuva: Sanoma-arkisto/Kalle Parkkinen
Jari "Bull" Mentula vanhassa kodissaan. Kuva: Sanoma-arkisto/Kalle Parkkinen

Kehonrakentaja-yrittäjän 130-neliöinen talo on ollut kaupan useita kuukausia.

Jari "Bull" Mentulan, 39, vanha koti on yhä myymättä. Kehonrakentaja-yrittäjä laittoi Tampereen Vuoreksessa sijaitsevan 130-neliöisen talonsa myyntiin syksyllä. Oikotie-sivustolta selviää, että talo on yhä kaupan ja sen hinta on pysynyt ennallaan. Bull pyytää talosta 420 000 euroa.

Vuonna 2012 rakennetun talon erikoisuuksia ovat lasitettu terassi ja ulkoporeamme, jonne on suora kulku kylpyhuoneesta.

 

Lisää kuvia Bullin vanhasta kodista löydät täältä. 

Tuplasti lisää tilaa

Bull ei itse enää asu talossa, sillä hän osti hiljattain kollegansa Jutta Gustafsbergin talon. Talon on tuplasti isompi ja tyyriimpi kuin Bullin entinen koti. Vuonna 2007 rakennetussa talossa on 270 neliötä, ja kun Jutta laittoi talon myyntiin hän pyysi siitä 950 000 euroa. Bull muutti uuteen kotiin kihlattunsa Maruzella "Maru" Vaalikiven, 29, kanssa ja tämän tyttären kanssa.

– Meillä on uusi talo, johon muutimme muutama viikko sitten. Alkuviikosta oli sen verran aikaa, että pääsimme ulkoporeammeeseen talon katolle. Olipa komeat näköalat ja hienoa rauhoittua perheen kanssa, Bull kertoi hiljattain Me Naisille.

Bullin uuden kodin poreammeesta aukeaa esteetön näkymä läheiselle Pyhäjärvelle.

 

 

Lisää kuvia Bullin uudesta kodista löydät täältä.

Oikotie ja Me Naiset kuuluvat samaan konserniin.

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.