Malliesimerkki: vaaleaa ja vähän tavaraa. Huomaa sisustustyynyt. Kuva: Shutterstock
Malliesimerkki: vaaleaa ja vähän tavaraa. Huomaa sisustustyynyt. Kuva: Shutterstock

Näin saat kotiisi upean sisustuksen pienelläkin budjetilla.

Huipputyyriitä sisustuksia suunnitellut newyorkilainen Cheryl Eisen tietää, millaiselta kalliin kodin pitää näyttää. Sen takia hän osaa myös neuvoa, miten samanlaisen sisustuksen saa itselleen ilman suuria investointeja. Harper's Bazaar -lehden nettisivuilla Eisen jakaa parhaat vinkkinsä upeaan mutta edulliseen sisustukseen.

Maaginen numero kolme

Eisenin mielestä erilaiset taidekolmikot tekevät mistä tahansa huoneesta upean. Kolmeen kehykseen jaettu suurikokoinen teos saattaa kuitenkin maksaa pitkän pennin. Onneksi taiteessakin voi säästää, jos sen eteen näkee hieman vaivaa.

Aloita valitsemalla kuva. Käy teetättämässä siitä suurikokoinen tuloste ja leikkaa se kolmeen osaan. Kehystä osat edullisiin kehyksiin. Ripusta palaset seinälle, ja triptyykki on valmis.

Illuusioiden voima

Isompi on aina parempi, ainakin jos puhutaan huonekoosta. Hintavissa asumuksissa ei tarvitse neliöissä säästellä. Pienestä tilasta voi kuitenkin huijata suuremman matoilla. Illuusion voi luoda yhdellä valtavalla matolla tai yhdistämällä monta pienempää.

Vähemmän on enemmän

Hyllyjä ei kannata ahtaa täyteen tilpehööriä, sillä minimalistinen tyyli on varakkuuden merkki. Ei kannata runtata kaikkia romaaneja ja posliiniesineitä esille kerralla. Tyylikkäämpi vaihtoehto on asetella hyllyyn yksittäisiä kirjoja ja vaaseja harkitusti.

Röyhkeys kannattaa

Jokainen huone tarvitsee katseenvangitsijan, Eisen vinkkaa. Suurikokoiset taideteokset toimivat tällaisina mainiosti. Sellaisenkin voi tehdä itse vähällä vaivannäöllä, jos visuaalista silmää on riittämiin.

Yhdistä kolme isoa maalauspohjaa ja maalaa niille minkälainen tahansa teos. On tärkeää muistaa ripustaa osat aivan kiinni toisiinsa, jotta ne näyttävät yhdeltä valtavalta maalaukselta.

Dramatiikkaa makkariin

Vaikka makuuhuone onkin rentoutumisen tyyssija, se ei tarkoita, että siellä pitäisi olla tylsä sisustus. Makkariin saa helposti luonnetta maalaamalla vain yhden seinistä tummalla värillä. Nopeaa ja edullista!

Luonnonihmeet käyttöön

Onko kämpässäsi isot ikkunat, joista tulee paljon valoa sisään? Jos on, olet ainakin Eisenin mielestä huippuonnekas. Luonnonvaloa kannattaa käyttää hyödykseen korostamalla sitä vaalealla sisustuksella. Jos vaalean ja valoisen kodin tylsyys pelottaa, kannattaa sekaan heittää pari graafista yksityiskohtaa. Sisustustyynyt toimivat mainiosti, eivätkä maksa paljon.

Yllättävät yksityiskohdat

Muusta sisustuksesta poikkeavat yksityiskohdat ovat usein mielenkiintoisimpia osia sisustuksesta. Ei kannata siis olla turhan tarkka stailatessaan kotiaan. Esimerkiksi musta sängynpääty tuo tarpeellista  maustetta muuten valkoiseen makuuhuoneeseen.

Sisustusta seinien ulkopuolelta

Maisema on erinomainen sisustuselementti. Vedä siis verhot ikkunan edestä ja anna ulkomaailman tulla kotiisi. (Jos ikkunasta avautuu pelkkää harmautta, sekin voi olla tyylivalinta.)

Valikoivaa sekalaisuutta

Sisustus kannattaa pitää yleisilmeeltään neutraalina. Päävärit on hyvä valita valkoisen, beigen ja harmaan joukosta. Tällöin kokonaisuuteen on helppo lisätä kirkkaitakin yksityiskohtia. Kalusteiden tyylissäkään ei tarvitse olla liian tarkka. Jos esimerkiksi sohvan ja nojatuolin värimaailmat sopivat täydellisesti yhteen, ei haittaa, vaikka ne olisivatkin muuten hyvin erilaisia.

Lue myös:

Jo on kotoisaa! Helpot ja halvat vinkit vuokrakämpän sisustajalle

Tunnusta pois: Näitä viime vuosien sisustushittejä sinäkin olet himoinnut!

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Nämä ovat netin trendikkäimmät sisustuskaupat