Malliesimerkki: vaaleaa ja vähän tavaraa. Huomaa sisustustyynyt. Kuva: Shutterstock
Malliesimerkki: vaaleaa ja vähän tavaraa. Huomaa sisustustyynyt. Kuva: Shutterstock

Näin saat kotiisi upean sisustuksen pienelläkin budjetilla.

Huipputyyriitä sisustuksia suunnitellut newyorkilainen Cheryl Eisen tietää, millaiselta kalliin kodin pitää näyttää. Sen takia hän osaa myös neuvoa, miten samanlaisen sisustuksen saa itselleen ilman suuria investointeja. Harper's Bazaar -lehden nettisivuilla Eisen jakaa parhaat vinkkinsä upeaan mutta edulliseen sisustukseen.

Maaginen numero kolme

Eisenin mielestä erilaiset taidekolmikot tekevät mistä tahansa huoneesta upean. Kolmeen kehykseen jaettu suurikokoinen teos saattaa kuitenkin maksaa pitkän pennin. Onneksi taiteessakin voi säästää, jos sen eteen näkee hieman vaivaa.

Aloita valitsemalla kuva. Käy teetättämässä siitä suurikokoinen tuloste ja leikkaa se kolmeen osaan. Kehystä osat edullisiin kehyksiin. Ripusta palaset seinälle, ja triptyykki on valmis.

Illuusioiden voima

Isompi on aina parempi, ainakin jos puhutaan huonekoosta. Hintavissa asumuksissa ei tarvitse neliöissä säästellä. Pienestä tilasta voi kuitenkin huijata suuremman matoilla. Illuusion voi luoda yhdellä valtavalla matolla tai yhdistämällä monta pienempää.

Vähemmän on enemmän

Hyllyjä ei kannata ahtaa täyteen tilpehööriä, sillä minimalistinen tyyli on varakkuuden merkki. Ei kannata runtata kaikkia romaaneja ja posliiniesineitä esille kerralla. Tyylikkäämpi vaihtoehto on asetella hyllyyn yksittäisiä kirjoja ja vaaseja harkitusti.

Röyhkeys kannattaa

Jokainen huone tarvitsee katseenvangitsijan, Eisen vinkkaa. Suurikokoiset taideteokset toimivat tällaisina mainiosti. Sellaisenkin voi tehdä itse vähällä vaivannäöllä, jos visuaalista silmää on riittämiin.

Yhdistä kolme isoa maalauspohjaa ja maalaa niille minkälainen tahansa teos. On tärkeää muistaa ripustaa osat aivan kiinni toisiinsa, jotta ne näyttävät yhdeltä valtavalta maalaukselta.

Dramatiikkaa makkariin

Vaikka makuuhuone onkin rentoutumisen tyyssija, se ei tarkoita, että siellä pitäisi olla tylsä sisustus. Makkariin saa helposti luonnetta maalaamalla vain yhden seinistä tummalla värillä. Nopeaa ja edullista!

Luonnonihmeet käyttöön

Onko kämpässäsi isot ikkunat, joista tulee paljon valoa sisään? Jos on, olet ainakin Eisenin mielestä huippuonnekas. Luonnonvaloa kannattaa käyttää hyödykseen korostamalla sitä vaalealla sisustuksella. Jos vaalean ja valoisen kodin tylsyys pelottaa, kannattaa sekaan heittää pari graafista yksityiskohtaa. Sisustustyynyt toimivat mainiosti, eivätkä maksa paljon.

Yllättävät yksityiskohdat

Muusta sisustuksesta poikkeavat yksityiskohdat ovat usein mielenkiintoisimpia osia sisustuksesta. Ei kannata siis olla turhan tarkka stailatessaan kotiaan. Esimerkiksi musta sängynpääty tuo tarpeellista  maustetta muuten valkoiseen makuuhuoneeseen.

Sisustusta seinien ulkopuolelta

Maisema on erinomainen sisustuselementti. Vedä siis verhot ikkunan edestä ja anna ulkomaailman tulla kotiisi. (Jos ikkunasta avautuu pelkkää harmautta, sekin voi olla tyylivalinta.)

Valikoivaa sekalaisuutta

Sisustus kannattaa pitää yleisilmeeltään neutraalina. Päävärit on hyvä valita valkoisen, beigen ja harmaan joukosta. Tällöin kokonaisuuteen on helppo lisätä kirkkaitakin yksityiskohtia. Kalusteiden tyylissäkään ei tarvitse olla liian tarkka. Jos esimerkiksi sohvan ja nojatuolin värimaailmat sopivat täydellisesti yhteen, ei haittaa, vaikka ne olisivatkin muuten hyvin erilaisia.

Lue myös:

Jo on kotoisaa! Helpot ja halvat vinkit vuokrakämpän sisustajalle

Tunnusta pois: Näitä viime vuosien sisustushittejä sinäkin olet himoinnut!

Löytyvätkö sinunkin kotoasi nämä sisustuskliseet?

Nämä ovat netin trendikkäimmät sisustuskaupat

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti