Stringit seinällä vai jotain ihan muuta? Kuva Kotiguru.fi / Heli Blåfield
Stringit seinällä vai jotain ihan muuta? Kuva Kotiguru.fi / Heli Blåfield

Näitä asioita ei himosisustajan kotinurkissa nähdä – ainakaan silloin, kun sisustuslehden kuvaaja on paikalla.

Täydellisessä sisustuslehtikodissa on String-hylly, valkoinen keittiö ja värijärjestykseen aseteltu kirjahylly. Kodin asukista ei sisustuksen perusteella pysty päättelemään mitään, mikä paljastaisi rappiolliset elintavat – tai sen, että kodissa eletään ihan normaalia elämää pyykkivuorineen ja koirankarvoineen.

Kotiguru-sisustussivuston kuvasarjassa esitellään koti, jossa päällepäin vaikuttaa asuvan sisustusklassikoista, luomu- ja lähiruuasta sekä kirjallisuudesta kiinnostunut perhe, mutta näihin kuviin on piilotettu myös elementtejä, joita ei sisustuslehtien sivuilla koskaan nähdä. Bongaatko, mikä kuvissa on vialla?

Katso kuvasarja kokonaisuudessaan täällä. Vastaukset eli "virheet" löydät tämän artikkelin lopusta.

Lue myös:

Teuvo Loman: "Väärät värit tappavat seksin"

Hormiton sisustustakka tuo tupatunnelmaa kerrostaloon

Tällainen on Selänteiden koti – katso video


Oikeat vastaukset: Seksilelu hyllyllä, pikaruokakääreet roskiksessa, Matti Nykäsen elämänviisauksiin perustuva sisustustaulu, pyykkiteline

Kuinka lämpimässä vedessä ruusut viihtyvät, entä neilikat? Kukkakauppias vastaa.

Osa kukkien kauneutta on niiden hetkellisyydessä. Silti kauniit kukkaset haluaa pitää ilonaan mahdollisimman pitkään.

Onneksi leikkokukkien hoitaminen on hyvin yksinkertaista. Kaikki kukat hyötyvät siitä, että niihin leikataan terävällä veitsellä uusi imupinta päivän tai parin välein.

Puutarhuri ja kukkakauppias Tapio Komminaho Ruoholahden Bieder-kukkakaupasta kertoo, että leikkokukalle sopivan veden lämpötilan voi päätellä kukan varresta.

– Jos varsi on pehmeämpi, kuten esimerkiksi tulppaanilla, narsissilla ja liljalla, kukka menee viileään veteen.

Kukat, joissa on kova, puumainen varsi, kannattaa laittaa lämpimään veteen. Nekin kukat, joille kylmä tai lämmin vesi olisi ihanteellinen ympäristö, pärjäävät huoneenlämpöisessä vedessä.

Säilytys viileässä pitää kukkaset virkeinä pitkään. Kukat voi Komminahon mukaan laittaa yöksi jääkaappilämpötilaan esimerkiksi kellariin tai keväällä ja syksyllä parvekkeelle.

Näillä Tapio Komminahon neuvoilla saat mahdollisimman pitkään iloa suosituista leikkokukista:

Ruusu viihtyy lämpimässä

Mitä paksumpi varsi, sen lämpimämpi vesi. Ruusuille ja muille puumaiset varret kasvattaville kukille on erityisen tärkeää leikata säännöllisesti uusi imupinta, jotta vesi pääsee kiertämään kasvin solukossa.

Tulppaani tykkää jääpaloista

Tulppaani kukoistaa kylmässä vedessä. Maljakkoon voi  kauhaista jääpaloja tai talvella lunta, jotta vesi pysyy viileänä.

Tulppaanilla on taipumus imeä paljon vettä. Sille kannattaa laittaa vain muutama sentti vettä maljakon pohjalle, jolloin veden imeminen pysyy maltillisena.

Jos tulppaanit säilyttää öisin viileässä, niiden keston voi tuplata.


Neilikka on keskitien kulkija

Neilikalle paras vaihtoehto on huoneenlämpöinen vesi.

Pionin nuppuja voi hoputtaa lämmöllä

Viileähkö vesi on hyvä pionille. Jos pionissa on kovin tiukat nuput, niiden avautumista voi jouduttaa laittamalla kukat imupinnan leikkaamisen jälkeen kädenlämpöiseen veteen.

Hortensia kaipaa lämpöä

Uusien imupintojen leikkaaminen on erittäin tärkeää hortensialle. Nuukahtaneeltakin näyttävät hortensiat nousevat uuteen kukoistukseen, kun niihin leikkaa uudet imupinnat ja laittaa ne lämpimään veteen.

Krysanteemin valinta on huoneenlämpö

Kuten neilikka, myös krysanteemi viihtyy parhaiten huoneenlämpöisessä vedessä.

Sujuuko siivous kuin tanssi, vai onko imuri sinulle täysin vieras käsite?