Valkoinen, vaaleanpunainen ja lila ovat kevätkukkien ykkössävyt. Kuva. Shutterstock
Valkoinen, vaaleanpunainen ja lila ovat kevätkukkien ykkössävyt. Kuva. Shutterstock

Niittymäiset kukat ja kukkakimput ovat nyt huipputrendikkäitä.

Pienelläkin määrällä kukkia voi tehdä ison vaikutuksen, neuvoo Tiina Savolainen helsinkiläisestä kukkakauppa Inbloomista.

1. Kimppu kuin kukkaniitty

Sidotuissa kimpuissa suositaan nyt luonnonmukaisuutta. Muodikas kesämorsian toivoo, että hänen kukkansa olisivat kuin itse niityltä kerätyt.

2. Hempeät sävyt ja pienet kukat

Valkoinen sekä utuiset vaaleanpunaisen ja liilan sävyt ihastuttavat kevätkukissa. Kamomillankukka muistuttaa pikkuista päivän-kakkaraa, ja harsokukkakin on taas muodikas.

3. Vähemmän on enemmän

Kimpun ei ole pakko olla suuri ja ammattilaisen sitoma. Kukka tai pari riittää, kun ne asettaa kauniiseen pulloon tai pieneen maljakkoon.

Pyydä kukkakauppiaaltasi esimerkiksi näitä lajikkeita:

Tähkäalpi (Lysimachia ’Elisabeth’) – suloinen valkokukkainen kukka

Taskulaukkaruoho (Thlapsi Green Bell) –hento vihreä ”rikkaruho”

Leijonankidat

Isotähtiputki (Astrantia major)


Poimulehti (Alchemilla)

Erilaiset heinät

Erilaiset eucalyptuslajikkeet

Puutarharuusumaiset ruusut sekä oksaruusuina että yksittäisruusuina

Kamomilla


Tancetum baya – valkoinen, päivänkakkaroiden kanssa samaan asterikukkien heimoon kuuluva valkoinen pienikukkainen kukka

Pionit

Erilaiset jaloangervot

Iksiat – valkoinen, vaaleanpunainen ja lilahtavan pinkki ovat

Lue myös:

Askartele rento juhlaviiri kesäkattaukseen

Nämä arkiset designklassikot sopivat joka kotiin – löytyvätkö sinultakin?

Omenalaatikko on uusi eurolava – näin sisustat sen avulla

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.