Etkö osaa päättää mustan ja valkoisen välillä? Ota molemmat! Kuva: Shutterstock
Etkö osaa päättää mustan ja valkoisen välillä? Ota molemmat! Kuva: Shutterstock

Uhkaavatko modernit kuuset jo perinteisen joulupuun suosiota?

Mikä oli marraskuun kuumin harrastus? Hiihtämään ei vielä päässyt, joten ei auttanut kuin askarrella ja sisustaa.

Google-hakujen perusteella lähestyvä joulu on saanut askartelumieliset liikkeelle, ja netistä on etsitty kuumeisesti kivoja tee se itse -vinkkejä kodin koristeluihin. Suolan kasvattamisen lisäksi mielessä on ollut tietenkin mikäpä muukaan kuin joulukuusi!

Loppusyksystä on googleteltu erityisen ahkerasti mustia ja valkoisia joulukuusia.

Muistatteko järvenpääläisen joulukuusen, josta kerroimme marraskuun lopulla? Valkoiseksi maalattu ”sisustuslehtikuusi” aiheutti somekohun törröttäessään erittäin minimalistisena terveyskeskuksen aulassa. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että Järvenpäässä ollaan erittäin vahvasti ajan hermolla.

Lue myös: Vuoden hauskin somekohu? Järvenpääläisen terveysaseman ”sisustuslehtikuusi” hämmentää

Tsekkasimme hakukoneesta, millainen on himoittu musta tai valkoinen kuusi – mikäli joku ei siis halua ottaa Järvenpäästä mallia omaan kuuseensa.

Musta joulukuusi voi tosiaan tarkoittaa sitä, että itse kuusi on musta. Mustaa tekokuusta kehutaan sellaisia myyvissä nettikaupoissa moderniksi valinnaksi. Kuvahaun perusteella musta kuusi näyttää upealta hopeisten tai valkoisten koristeiden kanssa. Tosigootti valitsee tietenkin kuuseensa myös mustat koristeet, vaikka ne eivät joukosta erotukaan.

Toinen vaihtoehto on koristella perinteinen joulukuusi mustilla koristeilla. Tosin musta erottuu hieman heikosti tummanvihreästä, joten joukkoon voi ripotella vaaleampiakin värejä.

Mustaa tekokuusta kehutaan moderniksi valinnaksi.

Valkoinen joulukuusi on saanut innoituksensa tietenkin lumipeitteisistä kuusenoksista. Toteutus on kuitenkin useimmiten muovinen, ja valkoisia tekokuusia onkin ollut markkinoilla vuosikausia.

Kuvahaku ei tuo mukanaan yllätyksiä, sillä suurin osa valkoisista kuusikuvista on peräisin sisustusblogeista, joiden teemana on muutenkin valkoisella sisustaminen. Ripaus bling blingiä oksille, ja valkea joulu on saapunut kotiin! Kakkossuosikkina tulevat joulunpunaiset koristeet.

Onko aito, vihreä joulukuusi siis joutunut trendikuusien jyräämäksi? Kerro äänestyksessä, millainen joulupuu on paras!

Kysely

Mikä kuusi on suosikkisi?

Aito joulukuusi
Aito joulukuusi
66.9%
Valkoinen joulukuusi
Valkoinen joulukuusi
16.9%
Vihreä tekokuusi
Vihreä tekokuusi
10.7%
Musta joulukuusi
Musta joulukuusi
5.3%
Ääniä yhteensä: 112

Instagram täyttyy nyt vaaleanpunaisista ja kimaltelevista keijuovista.

Eilen vietetty loppiainen on perinteinen ajankohta joulukoristeista luopumiselle. Se tarkoittaa myös sitä, että tämän joulun hitti, tonttuovi, pitää panna naftaliiniin odottamaan seuraavaa joulua.

Jos luopuminen tuottaa tuskaa, seuraava hittiaskartelu odottaa jo sosiaalisessa mediassa. Instagramista löytyy lähes 60 000 postausta tunnisteella #fairydoor, ja suomalaisia keijuoviakin löytyy kymmenen. Keijuovien suosiosta kertoi Suomessa ensin Vauva-lehti sivustollaan.

 

Fairy door #kidsdecor #fairydoor

Henkilön Romany Pearl (@romanypearl3005) jakama julkaisu

Jos jouluksi teki jo itselleen tonttuoven, keijuovi syntynee samoilla lämpimillä. Sen voi askarrella esimerkiksi jäätelötikuista tai liimaamalla tulostetun oven kuvan aaltopahville. Tai sitten tonttuovestaan voi tuunata keijuoven, josta kodin pienten (mielikuvitus)asukkien on mukava kulkea.

Keijuovien hittivärit näyttävät olevan tietenkin vaaleanpunainen ja violetti.

Keijupölyä ilmassa ja avain odottamassa keijua ovessa. Paljon kutsuvampaa asumusta ei voisi olla!

 

Looks like we have a new resident fairy 🧚‍♂️💕✨ #fairymagic #fairydoor

Henkilön Sophia Saracino (@sophia_saracino) jakama julkaisu

Tämän oven taakse on jo muuttanut asukki.

Kysely

Aiotko sinä askarrella keijuoven?

Siirrä katse seiniin – taiteella saat huijattua kodistasi tilavan ja avaran.

Kun kodin neliöt ovat kortilla, pieni tila tehokäytetään yleensä erilaisilla tila- ja säilytysratkaisuilla. Kun tavarat on saatu sulaan sopuun pienessä asunnossa, sisustamista voi tarkastella enemmän visuaalisesta näkökulmasta muun muassa taiteen kautta.

Neliöiden tuijottamisen sijaan kannattaa tuijottaa seiniin: kun käyttää hyväksi joka ikisen sentin kotona, koti voi samaan aikaan heijastaa tyyliäsi ja luoda illuusion isommasta tilasta. Kauniit julisteet ja taulut ovat sijoitus kodin ilmeeseen – nappaa tästä siis Ellen vinkit, joilla otat tehot irti kotisi seinätilasta.

1. Ilmaise

Käytä taidetta sisustuksesi kulmakivenä, ja yhdistä dramaattinen taide minimalistisiin huonekaluihin. ”Statement”-taiteessa linjat ovat suuria, ja kuvat värikkäitä sekä voimakkaita. Tilaa voi jakaa taiteen avulla, kun sijoitat näyttävät taulut keskelle huoneen seinää. Jos sinulla on esimerkiksi ruokapöytä, sohvaryhmä ja televisio samassa tilassa, ripusta näyttävä maalaus tai taulurykelmä sohvaryhmän tuntumaan, jolloin tilaan muodostuu selkeämmin erillinen olohuone ja ruokailutila hahmottuu omaksi alueekseen.

2. Liioittele kehyksiä

Liioittele valokuvien ja julisteiden kokoa laittamalla kuvat isoihin kehyksiin. Osta kehykset, joissa on kehyskartongit eli paspispahvit ja jätä ne paikoilleen. Yhdistele pienet teokset isoihin, jotta seinäsi saa syvyyttä.

3. Ole neutraali

Neutraalin väripaletin kanssa sisustaminen saa asunnosta valoisamman ja kevyemmän. Värikkäät, huolella valitut yksityiskohdat hyppäävät esiin, kun muu värimaailma on maltillinen.

4. Sommittele pystysuoraan

Ajattele sisustamista vaakasuoran sijaan pystysuorasti: pinoa taidetta päällekäin. Se luo illuusion tilan korkeudesta. Illuusion luominen voi osoittautua haastavaksi, mikäli huonekorkeus on matala.

5. Sijoittele rajattomasti

Sijoittele tauluja kotisi odottamattomiin paikkoihin: vie yksi taulu kylppäriin nojaamaan rennosti seinään ja toinen pienempi nojaamaan kirjapinoon. Kekseliäällä sijoittelulla saa aikaan persoonallisuutta.