Terhi Palomaa osti vanhan koulun ja perusti sinne kotieläintilan.
Terhi Palomaa osti vanhan koulun ja perusti sinne kotieläintilan.

Hei kaikki te, jotka haaveilette vanhasta koulusta tai juna-asemasta. Kuunnelkaa Terhi Palomaata, 56, ennen kuin teette ostopäätöksen.

Lohjalta kotoisin oleva Terhi Palomaa, 56, osti Eräjärveltä viisi vuotta sitten 900-neliöisen koulun, jonne hän perusti kotieläintilan.

Minkälaista elämä maalla on ollut?

Kuvittelin sosiaalisena ihmisenä solahtavani äkkiä pieneen maalaisyhteisöön. Ei se niin helppoa ollutkaan. Ensimmäinen vuosi meni haavoja nuoleskellessa. Talvella nukuin välillä pilkkihaalareissa, sillä talossa oli vain kahdeksan astetta lämmintä.

Mikä on tyypillisin harhakuvitelma vanhan talon kunnostamisesta?

Moni näkee vain sen sisustuslehtien antaman­ romanttisen kuvan, jossa kaikkialla on harmonista ja siistiä. Kukaan ei tajua, kuinka paljon rahaa remonttiin ja asumiskuluihin menee. Samoin illuusio joutenolosta maalla on täysin virheellinen. Täällä on paiskittava hommia, oli sitten joulu tai juhannus.

Kaduttaako, että tulit lähteneeksi?

Ei tippaakaan, vaikka välillä loka-marraskuun rapakeleillä haaveilenkin kaupungissa sijaitsevasta ullakkoasunnosta, josta olisi muutama askel teatteriin.

Perustit Facebookiin suositun Pelastetaan vanhojen talojen omistajat -ryhmän. Miksi?

Halusin terapiaryhmän kaikille suuruudenhulluille ihmisille, jotka uhraavat rahansa,­ parisuhteensa ja jopa terveytensä vanhoille taloille. Tarvetta selkeästi on, sillä parissa viikossa ryhmään on liittynyt 150 ikuista remontoijaa.

Mikä vanhoissa taloissa on parasta?

Tämä voi kuulostaa hullulta, mutta kyllä se on vapaus. Saan vastata kaikesta itse­ ja oppia omista mokistani. Maalla minusta ei tule ikinä miljonääriä, mutta elämä on muuten rikasta.

Lue myös:

Maija Vilkkumaan puutalon hinta laskenut yli 120 000 euroa

Pohdi näitä, kun harkitset asunnon ostoa

Tällainen on Selänteiden koti – katso video

Selviytymisopas vanhojen talojen omistajille

1 . Älä yritä muuttaa taloa. Anna sen ­muuttaa sinut.

Unohda viikkosiivous. Satsaa vuosi­siivoukseen.

3. Älä korjaa mitään, ellei se ole rikki.

4. Opettele katsomaan asioita läpi ­sormien.

5. Hyväksy, ettei talo tule koskaan ­valmiiksi.

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti