Kun tekee pari pientä juttua silloin tällöin, siivouspäivänä voi makoilla sohvalla. Kuva: Shutterstock
Kun tekee pari pientä juttua silloin tällöin, siivouspäivänä voi makoilla sohvalla. Kuva: Shutterstock

Olisipa ihanaa, jos koskaan ei tarvitsisi siivota! Ota nämä keinot käyttöön, niin vältät siivouspäivän.

Salaisuus siihen, että joidenkin kodit pysyvät aina järjestyksessä, ei ole välttämättä maaninen siivoaminen. Heidän kotinsa on yleensä vain sellainen, että kaikilla tavaroilla on oma paikkansa, ja tavarat myös palautetaan paikoilleen käytön jälkeen. House Beautiful listasi yhdeksän siistien ihmisten tapaa, joiden ansiosta siivouspäivää ei välttämättä tarvitse viettää lainkaan.

1. He laittavat vaatteet paikoilleen joka ilta

On houkutteleva ajatus vain jättää päivävaatteet tuolille tai myttyyn lattialle, mutta loppuviikosta koti näyttää sotkuiselta. Vaatteiden laittamiseen joko takaisin paikoilleen tai pyykkikoriin menee vain muutama sekunti, ja sekin on vain ajansäästöä, kun pyykkipäivänä likaisia sukkia ei tarvitse metsästää ympäri asuntoa.

2. He eivät omista mitään ylimääräistä

Okei, tämä on aika paha. Ensinnäkin pitäisi jättää ostamatta kaikki tarpeeton ja toiseksi karsia kerran tai pari vuodessa ylimääräiset romut pois kuljeksimasta. Siivouspäivänä voikin sitten kiittää itseään, kun paikat eivät tursuile tarpeetonta tavaraa.

3. He pitävät paperit minimissä (ja järjestyksessä)

Sekalaiset paperi- ja lehtikasat saavat kodin näyttämään helposti sotkuiselta, kun ne levittyvät kaikille kodin pöytäpinnoille. Hanki kunnon arkistointisysteemi, jonne siirrät tärkeät paperit ja heivaa muut lukemisen jälkeen paperinkeräykseen.

4. He pyyhkivät pinnat heti käytön jälkeen

Puhdistaminen on helppoa ja nopeaa, kun lika ei pääse pinttymään, ja koti näyttää heti puhtaammalta. 

5. Heidän sänkynsä ei muistuta tyynynäyttelyä

Jep, koristetyyny tai pari tekee sängystä kutsuvamman, mutta niiden asettelu vie aikaa. Mitä vähemmän vaiheita vuoteen sijaamiseen aamuisin kuuluu, sitä todennäköisemmin se myös tulee tehtyä.

6. He panevat takit ja kengät paikoilleen

Kenkäkasat ja sinne tänne jätetyt takit saavat eteisen näyttämään kaaosmaiselta. Kannattaa huolehtia siitä, että takeilla ja kengillä on tilaa kaapissa – ja ne myös tulee laitettua sinne kotiin tullessa.

7. He eivät anna tiskien kasautua

On helpompaa pesaista astia tai kaksi nyt kuin viisitoista muutaman päivän päästä. Bonuksena tulee aina puhtaalta näyttävä keittiö. Astianpesukoneessa tiskit tosin saavat odottaa siihen saakka, että kone on täysi.

8. He laittavat tavarat takaisin paikoilleen

Kun dvd:t, kirjat, lehdet sun muut eivät jää pöydille ja lattioille lojumaan, yllätysvieraatkin ovat tervetulleita.

9. He imuroivat ja pyyhkivät pölyt säännöllisesti

Muutama minuutti imurointia tai pölyjen pyyhintää pari kertaa viikossa auttaa välttämään tilanteen, jolloin kaikkialla on yhtä aikaa sotkuista ja siivotessa kuluukin yhtäkkiä puoli päivää. Pikaimurointi ja nopea pölyjen pyyhintä tosin onnistuu vain, jos on noudattanut kaikkia kahdeksaa aiemmin mainittua vinkkiä ja tavarat ovat valmiiksi paikoillaan.

Sami Hedberg kauppaa Helsingissä sijaitsevaa violetilla sisustettua asuntoaan Oikotiellä.

Tammikuussa erostaan Instagramissa kertoneet Ilona ja Sami Hedberg ovat laittaneet yhteisen kotinsa myyntiin.

Oikotieltä löytyvässä myynti-ilmoituksessa Hedbergien 136,5-neliöinen loft-asunto on myynnissä 1 180 000 euron hintaan. Ilmoituksen kuvissa kodin asunnon sisustus hehkuu valkoisena, turkoosina ja violettina sekä metallisävyissä. 

Sisustus tuskin on vain myynti-ilmoitukseen loihdittua pintakiiltoa, sillä Sami Hedberg kertoi jo vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa lempiväreikseen valkoisen, hopean, burgundin ja liilan. 

– Sisustusmakuni on pysynyt samana­ jo vuosia. Olisi aivan kauheaa, jos joku tulisi tänne ja sanoisi: ”Toi liila on muuten ihan hirveän näköistä.” Ei siitä tulisi mitään! Hedberg totesi tuolloin. 

Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.
Makuuhuoneen ikkunasta näkyy luontoa.

Vuonna 2013 Me Naisten kanssa tehty haastattelu käsittelee Hedbergien silloista töölöläiskaksiota eikä nyt myynnissä olevaa suurempaa, vanhaan kahvimyllytehtaaseen tehtyä loft-asuntoa. Sisustustyyli on kuitenkin paljolti entisellään: myynti-ilmoituksen kuvissa näkyvät samat norsufiguurit ja esiin rapsutettu tiiliseinä kuin kaksiossakin. 

Myös keittiönpöytä on mitä ilmeisimmin pysynyt samana. Vuonna 2013 Sami Hedberg kertoi Italiasta tilatun mustan lasipöydän maksaneen noin 1 400 euroa. 

Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.
Valitettavasti Italiasta tilattu lasipöytä ei taida kuulua kauppaan.

Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.
Burgundin ja liilan sävyt ovat Sami Hedbergin suosikkeja.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Marita Taavitsainen ja Tomi Natri pyytävät kodistaan runsaat puoli miljoonaa euroa.

Laulaja Marita Taavitsainen, 49, ja hänen puolisonsa Tomi Natri ovat panneet kotinsa myyntiin. Pari myy kotinsa, sillä heidän avioeronsa astui voimaan tammikuussa. Oikotiellä olevasta myynti-ilmoituksesta selviää, että Marita ja Tomi pyytävät 188-neliöisestä talosta 525 000 euroa. Talo sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Talon erikoisuuksia ovat iso piha ja hana, josta tulee lähdevettä. Pihalla voi golfata, sillä sinne on rakennettu bunkkeri, griini, vesieste sekä chippigriini. Ilmoituksen mukaan palloa voi lyödä 110 metriin asti. Lisäksi terassilla on ulkoporeamme.

Maritan ja Tomin kotitalo sijaitsee Natri Ranch -nimisellä alueella.
 

Ruokailutilassa tunnelma on maalaisromanttinen.

Talon alakerrassa neliöitä on 60.

 

Pihalla on muun muassa puuvaja, pihasauna ja paviljonki sekä lasten leikkipaikka.
 

Talo sijaitsee rauhallisella alueella. Tontti on 1,89 hehtaaria.

Marita on kertonut aviokriisistään avoimesti julkisuudessa. Viime marraskuussa hän kertoi Me Naisille, että hän ja Tomi hakivat apua pariterapiasta. Tuolloin hän oli toiveikas, mutta kertoi, että lopullisen päätöksen tekeminen hirvittää.

– Ei auta kuin elää eteenpäin. Elämällä nämä asiat usein selviävät, Marita sanoi.

Maritalla ja Tomilla on kaksi lasta: Iines ja Stella.

Talon myynti-ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Me Naiset ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

outo menoa nykyään..

Hiljattain eronnut Marita Taavitsainen myy hulppean kotinsa – pihalla voi pelata golfia ja lillua poreammeessa

Maritalla taitaa pyyhkiiä lujaa kuten aina ei hetken paikkallaan oloa puhetta tulee kuin turkin hihasta ei koskaan kuuntele mitä miulla on sanottavaa omaa jorinaa vain jatkaa hän on räpätäti :)En ymmärrä julkimoita ketkä avautuvat yksityiselämästään kaikelle kansalle!!
Lue kommentti